Παρά την τεράστια κατακραυγή, δεν θα ασκηθεί δίωξη στη μητέρα του αγοριού που βρέθηκε στο κλουβί του Harambe

Παρά την τεράστια κατακραυγή, δεν θα ασκηθεί δίωξη στη μητέρα του αγοριού που βρέθηκε στο κλουβί του Harambe Facebook Twitter
O γορίλας Harambe και η μητέρα του μικρού αγοριού που βρέθηκε στο στόχαστρο χιλιάδων ανθρώπων εξαιτίας του περιστατικού που οδήγησε στη θανάτωση του ζώου
2

 

Η Michelle Gregg, η μητέρα του αγοριού που έπεσε στο περιφραγμένο χώρο φύλαξης του γορίλα Harambe, τον οποίο οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου σκότωσαν, δεν θα προσαχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας.


Η μητέρα, η οποία επισκεπτόταν τον ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι την 28η Μαΐου με το αγοράκι της, ηλικίας 3 ετών, και άλλα τρία παιδιά, «δεν ενήργησε σε καμία περίπτωση με τρόπο που θα έθετε σε οποιοδήποτε κίνδυνο το παιδί» εξήγησε ο Τζόζεφ Ντίτερς, εισαγγελέας της κομητείας του Χάμιλτον, στο Οχάιο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η μητέρα «ήταν πολύ προσεκτική βάσει όλων των μαρτυριών και το παιδί της ξέφυγε για λίγο» προσέθεσε 


Αφού κατάφερε να ξεφύγει από την προσοχή της μητέρας του, ο 3χρονος έπεσε σε έναν λάκκο γεμάτο νερό που διαχωρίζει τον χώρο φύλαξης του ζώου από το κοινό. Οι εικόνες του ζώου βάρους σχεδόν 200 κιλών να παρατηρεί με περιέργεια το παιδί προτού το τραβήξει έκαναν τον γύρο του κόσμου δίχασαν χιλιάδες ανθρώπους. Μέχρι και σήμερα είναι σε εξέλιξη πολλές διαδικτυακές καμπάνιες που ζητούν με χιλιάδες υπογραφές την ποινική δίωξη της μητέρας, την οποία κατηγορούν για αμέλεια που στοίχισε τη ζωή στο άγριο ζώο.


Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου διαβεβαιώνουν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να σκοτώσουν τον γορίλα, ωστόσο με την ενέργειά τους προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. Πολλοί ήταν εκείνοι που στράφηκαν και κατά της διεύθυνσης του ζωολογικού κήπου για τα μέτρα προστασίας των χώρων φύλαξης των άγριων ζώων.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Τι θα πει: «Παρά την τεράστια κατακραυγή;» Είναι θέμα δημοψηφίσματος ή «λαϊκής οργής»; Ο εισαγγελέας έκρινε -λαμβάνοντας υπόψη μαρτυρίες- πως η μητέρα δεν έφταιγε. Οι ευθύνες αναζητήθηκαν αλλά τελικώς δεν αποδόθηκαν εκεί. Η μοναδική διαμαρτυρία που θα δεχόμουν είναι εν γένει στην ύπαρξη τέτοιων χώρων. Αλλά το πλήθος του αγανάκτησε με τον θάνατο του γορίλα δεν μπορεί να αντικαταστήσει κανέναν εισαγγελέα για να ικανοποιήσει το –δικό του- αίσθημα της δικαιοσύνης.
Ποιος φταίει, ο γορίλας ή η μαμά? :/ Το πρόβλημα ξεκινάει τη στιγμή που επιτρέπεται να υπάρχουν ζωολογικοί κήποι. Κ την ευθύνη την έχει ο Άνθρωπος. Φυλακίζονται τα καημένα τα ζώα για να μπορεί να πηγαίνει βόλτα κ να τα βλέπει το μεγαλύτερο ζώο. Ο Άνθρωπος. Αδιανόητο.