O Jude Law αρνήθηκε το ρόλο του Σούπερμαν για έναν πολύ παράξενο λόγο

O Jude Law αρνήθηκε το ρόλο του Σούπερμαν για έναν πολύ παράξενο λόγο Facebook Twitter
EPA/BRITTA PEDERSEN
5

Πολλοί σούπερσταρ του Hollywood έχουν αρνηθεί αρκετές φορές ρόλους σε ταινίες υπερηρώων κυρίως από φόβο να μην τους ταυτίσει το κοινό με το συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Ο λόγος που ο Jude Law απέρριψε το ρόλο του Σούπερμαν στην ταινία «Superman Returns» του Bryan Singer το 2006 ίσως είναι με διαφορά ο πιο παράξενος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στο «Late Show» του Colbert, ο Βρετανός ηθοποιός αποκάλυψε ότι αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην ταινία επειδή τον ενοχλούσε πολύ η εικόνα του με τη στολή και το σπάντεξ από το οποίο ήταν φτιαγμένη.

«Απλώς δεν ήθελα να το κάνω. Είμαι Άγγλος και νομίζω πως δεν μου ταίριαζε. Ανησυχούσα πολύ για τη στολή και δε μου άρεσε».

Ο Law αποκάλυψε ακόμη πως ο Singer προσπάθησε να τον μεταπείσει, διαβεβαιώνοντάς τον πως η στολή είχε ανανεωθεί και στέλνοντας τη στο ξενοδοχείο που έμενε για να τη δοκιμάσει.

Ο 43χρονος ηθοποιός θυμήθηκε πως πήγε στο μπάνιο, προσπάθησε να στριμωχτεί μέσα στο σπάντεξ, αλλά η εικόνα του στον καθρέφτη απλώς επιβεβαίωσε τους φόβους του.

«Στεκόμουν εκεί και κοιτούσα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και φανταζόμουν την φωτογραφία μου με τη στολή πάνω σε αφίσες σ' όλο τον κόσμο και απλώς είπα "με τίποτα" και την έβγαλα. Ήμουν ο Σούπερμαν για δύο λεπτά. Ήταν αρκετό».

Ο ρόλος πήγε τελικώς στον Brandon Routh, o οποίος δεν τον υποδύθηκε ξανά μετά τη χλιαρή υποδοχή που έλαβε η ταινία από κοινό και κριτικούς, η οποία ωστόσο έφτασε τα 391 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως.

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεντ-Εξιπερί, η Νίκι ντε Σεν Φαλ και o Μπιλ Μάρεϊ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Σεντ-Εξιπερί, η Νίκι ντε Σεν Φαλ και o Μπιλ Μάρεϊ από αύριο στους κινηματογράφους

Μέτρια κινηματογραφική εβδομάδα, με δυο βιογραφικά δράματα που απογοητεύουν, μια κακόβουλη crime κωμωδία και μια διασκευή video game απευθυνόμενη στο οικογενειακό κοινό ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Τα Όσκαρ δεν φτιάχτηκαν για εμάς»: Η Χάλι Μπέρι λέει στις μαύρες ηθοποιούς να σταματήσουν να «ποθούν» τα χρυσά αγαλματίδια

Πολιτισμός / «Το σύστημα δεν φτιάχτηκε για εμάς»: Η Χάλι Μπέρι λέει στις μαύρες ηθοποιούς να σταματήσουν να «ποθούν» τα Όσκαρ

Η μόνη μαύρη γυναίκα που έχει κερδίσει Όσκαρ 'Α γυναικείου ρόλου δήλωσε ότι η ιστορική νίκη της τελικά επρόκειτο για ανωμαλία και όχι αλλαγή κατεύθυνσης από την Ακαδημία
LIFO NEWSROOM
Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζουν: 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: Μια κατανυκτική εμπειρία στους δρόμους και στα τοπόσημα της Αθήνας

Σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει περισσότερες από 40 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις σε εκκλησίες, μουσεία, αρχαιολογικούς και συναυλιακούς χώρους, καλωσορίζοντας για πρώτη φορά στο πρόγραμμά του και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Πολιτισμός / Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Η έκθεση του Πράδο ήταν καταπέλτης: το έργο δεν είναι αυθεντικός Καραβάτζιο, αλλά δημιούργημα αγνώστου καλλιτέχνη με «μέτρια τεχνική αρτιότητα», εκτιμώντας την πραγματική αξία του σε μόλις 22.000 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Πολιτισμός / Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Η ηθοποιός τιμήθηκε με το βραβείο Stephen F. Kolzak, το οποίο απονέμεται σε «ανοιχτά queer μέλη της κοινότητας του θεάματος ή των MME για το έργο τους προς την εξάλειψη της ομοφοβίας»
LIFO NEWSROOM
Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τον κ. Μπαλάλ και όλους τους καλλιτέχνες που αισθάνθηκαν ότι δεν υποστηρίχθηκαν από την προηγούμενη δήλωσή μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δεν τον αδικώ. Δε μου φαίνεται περίεργη η δικαιολογία. Άμα ένιωθε γελοίος μες στη στολή, πώς να ενσαρκώσει το ρόλο με επιτυχία; Κι εμένα η φυσιογνωμία του δε μου ταιριάζει για υπερήρωα. Βγάζει κάτι πιο σοφιστικέ, νομίζω.
Θα είχε όντως ενδιαφέρον να δούμε έναν έστω και κατά φαντασίαν "method actor" (δηλ. ηθοποιό που μπαίνει στο "πετσί του ρόλου", που τον ζει κυριολεκτικά) να ενσαρκώνει τον Σούπερμαν. Προτείνω τον Προμηθεϊκό Λυτρωτή Βαρουφάκη--όταν ολοκληρώσει τα σπασίματα και τις ζημιές στους Εργατικούς. Έχει τον κατάλληλο σωματότυπο, και είμαι σίγουρος πως δεν θα ένιωθε καθόλου γελοίος με την στολή.