Και νέα δημοσκόπηση φέρνει μπροστά τη Νέα Δημοκρατία

Και νέα δημοσκόπηση φέρνει μπροστά τη Νέα Δημοκρατία Facebook Twitter
5

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της Alco που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία που συγκεντρώνει 21,1%, καταγράφει διαφορά 6,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 15%.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 7,2% και ακολουθούν ΚΚΕ 5,3%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 4%, Ένωση Κεντρώων 3,3%, Λαϊκή Ενότητα 2,6%, Ποτάμι 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,2%. Άλλο κόμμα προτιμά το 4,4%, λευκό το 3,1%, αποχή 11,8% και αναποφάσιστοι 15%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων το "γαλάζιο" προβάδισμα αγγίζει το 7%, με το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας να ανέρχεται στο 24,6% έναντι 17,6% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν Χρυσή Αυγή 8,4%, ΚΚΕ 6,3%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,7%, Ένωση Κεντρώων 3,9%, Ποτάμι 3%, Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, Λαϊκή Ενότητα 3% ΑΝΕΛ 2,6%, άλλο 5,% και αναποφάσιστοι 17,6%.

Πηγή: Parapolitika.gr

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

Πολιτική / Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

«Ξέρω καλά πως τα νοικοκυριά δεν νιώθουν ακόμη στην καθημερινότητα τους αυτή την καλή πορεία της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του για τον απολογισμό της εβδομάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Όποιος κατέχει έστω και λίγο από στατιστική ξέρει ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι να πέσει έξω μια δημοσκόπηση χωρίς να υπάρχει μεθόδευση. Οι λόγοι αυτοί έχουν κυρίως να κάνουν με το μέγεθος του δείγματος και τον τρόπο επιλογής του, την ειλικρίνια των απαντησάντων, τη χρονική στιγμή και τις συγκυρίες της δημοσκόπησης, και πολλά άλλα. Επίσης, οι δημοσκοπήσεις εμπειρικά αποσυσπειρώνουν τους υπέρμαχους της φερόμενης πρώτης δύναμης (το φαινόμενο του εφησυχασμού) ενώ συσπειρώνουν τους φερόμενους ως ηττημένους. Εν ολίγοις, αν κάποιος επωφελείται από μια στημένη δημοσκόπηση, είναι αυτός που φέρεται να έρχεται δεύτερος. Τέλος, γιατί ένα ενημερωτικό μέσο που υποστηρίζει μια συγκεκριμένη πολιτική άποψη είναι "διαπλεκόμενο"; Ο Ριζοσπάστης είναι διαπλεκόμενο μέσο της Αριστεράς ή φερέφωνο μιας συγκεκριμένης πολιτικής άποψης; Μήπως ως "διαπλεκόμενο" έχουμε καταλήξει να αποκαλούμε ότι υποστηρίζει την αντίθετη άποψη από τη δική μας;
Στο καθ' όλα λογικό κείμενο σας το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι ότι "διαπλοκή" έχουμε με όσους είχαν, έχουν ή προβλέπεται ότι σύντομα δύνανται να έχουν στα χέρια τους εξουσία. Δεν είναι λοιπόν κακό να έχεις άποψη και να την υποστηρίζεις. Πρόβλημα είναι όταν έχεις ανταλλάγματα από την εξουσία για να διατυπώνεις "απόψεις". Αλλά μάλλον αυτά δεν έγιναν ποτέ...
Νομίζω ότι έχουμε παρερμηνεύσει καταστάσεις. Το να τάσεται υπέρ ενός κόμματος ένα μέσο ενημέρωσης είναι εμπορική τακτική, αφού στοχεύει στην αγορά που απαρτίζουν οι ψηφοφόροι του συγκεκριμένου κόμματος. Εκτός αυτού, οι καναλάρχες και οι δημοσιογράφοι σίγουρα έχουν μια προσωπική κομματική ταυτότητα ως άνθρωποι. Είναι η ίδια λογική που λέει ότι ένας διαιτητής, όσο κι αν πρέπει να είναι αμερόληπτος μέσα στο γήπεδο, σίγουρα σαν άνθρωπος υποστηρίζει μια ομάδα.Δεν προσπαθώ, λοιπόν, να υποστηρίξω ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ διαπλοκή ή ότι αποκλείεται κάποιοι να έχουν εξαγοράσει τη μεροληψία συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης κατά καιρούς. Προς Θεού. Απλά μου φαίνεται υπερβολικό να υπάρχει παντού μια σκευωρία, οι δημοσκοπήσεις να είναι πάντα στημένες, οι δημοσιογράφοι να είναι πάντα διαπλεκόμενοι, και αυτά να ισχύουν μόνο όταν αφορούν την αντίθετη από τη δική μας άποψη.