Διάγγελμα Ερντογάν μέσω Facetime - Καλεί τους Τούρκους να βγουν στους δρόμους

Διάγγελμα Ερντογάν μέσω Facetime - Καλεί τους Τούρκους να βγουν στους δρόμους Facebook Twitter
4

Mέσω Facetime έγιναν οι πρώτες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν ο οποίος πριν λίγο απευθύνθηκε στον τουρκικό λαό μέσα από την οθόνη ενός κινητού τηλεφώνου. Ο Ερντογάν κάλεσε το λαό της Τουρκίας να βγει στους δρόμους και τις πλατείες και να αντισταθεί στις δυνάμεις που επιχειρούν ανατροπή της κυβέρνησης.

Ο Ερντογάν είναι υπό προστασία στην Αλικαρνασσό σύμφωνα με πληροφορίες ενώ κάποια μέσα μεταδίδουν πως έχει φύγει με το αεροπλάνο του από την Τουρκία και πως το μήνυμα ήταν βιντεοσκοπημένο.

Ο Ερντογάν είπε πως πρόκειται για απόπειρα μιας μειοψηφίας των ενόπλων δυνάμεων και ότι «με την απάντηση θα δώσει ο λαός και τόνισε πως οι «πραξικοπηματίες θα πληρώσουν πολύ ακριβά την πράξη τους στα δικαστήρια.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση βρίσκονται ακόμη στην εξουσία και δεν θα ανεχθούν οποιαδήποτε απόπειρα υπονόμευσης της δημοκρατίας, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην τουρκική προεδρία.

Αμέσως μετά το διάγγελμα του Ερντογάν, ο  πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε στο Twitter πως οι δυνάμεις ασφαλείας θα αντιδράσουν στην απόπειρα πραξικοπήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, τονίζοντας ότι θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Πρόσθεσε πως πολλά σημαντικά κτίρια βρίσκονται υπό πολιορκία.

Κάλεσε παράλληλα τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην ανεχθούν οποιεσδήποτε ενέργειες ενάντια στην δημοκρατία.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάνει υποστηρικτές ο Ερντογάν: Στο 55% όσοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, σύμφωνα με έρευνα

Διεθνή / Καταρρέει ο Ερντογάν: 55% των Τούρκων έχουν αρνητική εικόνα για τον πρόεδρό τους, σύμφωνα με το Pew Research Center

Το πρώτο γκάλοπ του Pew Research Center στην Τουρκία από το 2019 - Τι πιστεύουν οι Τούρκοι άνω των 50, τι θέλει η ομάδα 18-34 ετών και ποιους θεσμούς εμπιστεύονται - Τι γνώμη έχουν για ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα
LIFO NEWSROOM
Λίντια Θορπ: Ποια είναι η Αυστραλή γερουσιαστής που κατηγόρησε τον βασιλιά Κάρολο για γενοκτονία

Διεθνή / Λίντια Θορπ: Ποια είναι η Αυστραλή γερουσιαστής που φώναξε στον Κάρολο «δεν είσαι βασιλιάς μου»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιθαγενής γερουσιαστής έρχεται αντιμέτωπη με την βρετανική μοναρχία - Στο παρελθόν είχε αποκαλέσει τη βασίλισσα Ελισάβετ «αποικίστρια»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο ΠΟΥ θα διευκολύνει την απομάκρυνση έως και 1.000 ανθρώπων από τη Γάζα τους επόμενους μήνες

Διεθνή / Ο ΠΟΥ θα διευκολύνει την απομάκρυνση έως και 1.000 ανθρώπων από τη Γάζα τους επόμενους μήνες

Το Ισραήλ δεσμεύεται για περίπου «1.000 επιπλέον απομακρύνσεις για ιατρικούς λόγους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών», δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η ΕΕ χρηματοδοτεί τουρκικό πανεπιστήμιο που στηρίζει το ριζοσπαστικό Ισλάμ, καταγγέλλει γερουσιαστής

Διεθνή / Γαλλία: Η ΕΕ χρηματοδοτεί τουρκικό πανεπιστήμιο που στηρίζει το ριζοσπαστικό Ισλάμ, καταγγέλλει γερουσιαστής

Το Ισλαμικό Επιστημονικό Πανεπιστήμιο του Γκαζιάντεπ έλαβε ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις ύψους 250.000 ευρώ - Να τερματιστεί η συνεργασία, ζητούν οι Γάλλοι κεντροδεξιοί
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια