Μαζικά πυρά αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

Μαζικά πυρά αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
4

Έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της αντιπολίτευσης έχει πυροδοτήσει η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα Real News, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας, τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, στο ενδεχόμενο μείωσης των πλεονασμάτων μετά το 2018, τη δεύτερη αξιολόγηση, την έξοδο της χώρας στις αγορές, το αίτημα για πρόωρες εκλογές και τις γερμανικές αποζημειώσεις.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση «προχωρεί με το ένα μάτι στις εκλογές» και τόνισε: «Ο μεγάλος φόβος του κ. Τσίπρα είναι να μην γίνει Γιώργος Παπανδρέου Νο.2. Μήπως, δηλαδή, μένοντας προσκολλημένος στην εξουσία, τελικά εξαερωθεί λόγω της διάψευσης των προεκλογικών του υποσχέσεων και της αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησής του».

"Από τις ανορθόγραφες μουτζούρες περάσαμε στην αφηρημένη καλλιγραφία", σχολίασε από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στη συνέντευξη του πρωθυπουργού. "Καμία απάντηση. Λέξη για την υπερφορολόγηση και τη φυγή των επιχειρήσεων,λέξη για την ανεργία και τη μαύρη εργασία, λέξη για τον αγοραίο λαϊκισμό των φερεφώνων του (βλέπε επίθεση στους Ολυμπιονίκες), λέξη για τα σκάνδαλα και τα σκανδαλάκια του κομματικού (τους) κράτους, λέξη για τα 37.000 παιδιά που δεν θα πάνε σε παιδικούς σταθμούς (για να αναφέρω το τελευταίο επίτευγμα της «αλληλέγγυας κυβέρνησης»)», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook. Επισημαίνοντας ο κ. Θεοδωράκης τις αναφορές του κ. Τσίπρα, όπως «η κοινωνική πολιτική είναι η πρώτη μας φροντίδα», «η Ελλάδα δεν παραιτείται», «κάθε αξιολόγηση θα είναι ευκολότερη και πιο βατή από την προηγούμενη» και για να μην περιαυτολογούμε «τα θέματα θα κλείσουν με τον τρόπο που πρέπει να κλείσουν», ο Σταύρος Θεοδωράκης τις χαρακτηρισε ως "μια βρύση που δεν σταματά να στάζει εκνευρίζοντας πρωτίστως όλους αυτούς που πίστεψαν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Ο κ. Τσίπρας είναι με διαφορά ο καλύτερος μαθητής του παλιού συστήματος που χρεοκόπησε τη χώρα. Και «τότε» με τα συνθήματα και τώρα με τους «βαρυσήμαντους» βερμπαλισμούς". Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατέληξε λέγοντας: «Αν οι προχειρότητες και οι μεγαλοστομίες έσωζαν την Ελλάδα, θα είχαμε σωθεί εδώ και δεκαετίες».

 

"Ο κ. Τσίπρας καλεί τον ελληνικό λαό να υπομείνει αγόγγυστα τα αντιλαϊκά μέτρα που του φορτώνει, δίπλα σ' αυτά των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στο όνομα κάποιας ρύθμισης του χρέους, που θα εξακολουθεί να πληρώνει ο λαός, κάποιας μείωσης των πλεονασμάτων, που θα συνεχίσουν να βγαίνουν από το ξεζούμισμα των λαϊκών οικογενειών, κάποιας ανάκαμψης, που θα είναι μόνο για τα κέρδη των λίγων", αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σε σχόλιο του για τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα. "Το νέο παραμύθι του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να πείσει πλέον τον λαό, ο οποίος γνωρίζει ότι ο ίδιος θα είναι πάλι ο χαμένος, ενώ κερδισμένο θα είναι μόνο το κεφάλαιο", καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

 

"Ο κ. Τσίπρας ματαιοπονεί. Δεν μπορεί να συνεχίσει την εξαπάτηση των Ελλήνων.Τον πήραν είδηση. Όλοι πια συνειδητοποιούν ότι με την Κυβέρνηση του τα πράγματα γίνονται κάθε μέρα χειρότερα στη χώρα. Ας σταματήσει τουλάχιστον να εξοργίζει τους Έλληνες μιλώντας για ανάπτυξη. Η ύφεση καλά κρατεί από μια Κυβέρνηση που είναι εχθρός των επενδύσεων. Είναι δε θράσος να μιλά για κοινωνική πολιτική. Την ώρα που κόβει συντάξεις και ΕΚΑΣ, που οι φόροι πνίγουν τα νοικοκυριά, που 40000 παιδιά μη προνομιούχων πολιτών μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί. Δεν μπορεί να βγάλει έργο, να πετύχει στόχους. Εμείς τόσο για το χρέος όσο και για τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουμε πάρει θέση για το πώς μπορεί η χώρα να διαπραγματευθεί αξιόπιστα και αποτελεσματικά. Όχι άλλα ψέματα. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τον τόπο και τον λαό......." σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ. 

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που μένουν χωρίς παιδικό σταθμό είναι ένα ακόμα εξαιρετικό επίτευγμα. Θυμάμαι όταν οι Σαμαροβενιζελικοί κατάφεραν να αυξήσουν τα κονδύλια και να εντάξουν ακόμα περισσότερα παιδιά στους παιδικούς, ο Βαξεβάνης, η ΑΥΓΗ και άλλες φυλλάδες μας έλεγαν ότι αυτό δεν είναι κοινωνική πολιτική γιατί αυτοκτονούν χιλιάδες, μας κάνουν και μας ράνουν οι δανειστές και άλλα χαριτωμένα. Τώρα θα δουν χιλιάδες γονείς τι είναι η αριστερή κοινωνική πολιτική. -------------
"ενώ κερδισμένο θα είναι μόνο το κεφάλαιο", καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ. Πηγή: www.lifo.grΠραγματικά απορώ πως γίνεται να έχουμε μια ΤΟΣΟ κρατικίστικη κυβέρνηση, που χρησημοποιεί Μαοικά ρητά ανοιχτά και περήφανα, σταλινικές τακτικές στον έλεγχο της εξουσίας, γκαιμπελικές μεθόδους στην δαιμονοποίηση αντιπάλων και δημιουργίας εχθρών και ταυτόχρονα ένα >7% του εκλογικού σώματος να ψηφίζει ΚΚΕ!!! Δηλαδή υπάρχει κόσμος (χιλιάδες πολίτες) που εύχονται για λίγο περισσότερο ολοκληρωτισμό, λίγο πιο χαμηλά! Πραγματικά μου είναι αδιανόητο αυτό..