Η Άγκυρα κατηγορεί το Βερολίνο για "πολιτιστικό ρατσισμό"

Η Άγκυρα κατηγορεί το Βερολίνο για "πολιτιστικό ρατσισμό" Facebook Twitter
1

Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι τα σχόλια του Επιτρόπου της Γερμανίας στην ΕΕ -ότι το πιθανότερο είναι πως η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ όσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι πρόεδρος της χώρας- δείχνουν "πολιτιστικό ρατσισμό", μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.


Ο Τσελίκ αντέδρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα στο πρακτορείο Anadolu στο σχόλιο αυτό που έκανε χθες ο Γκίντερ Έτινγκερ στη γερμανική εφημερίδα Bild.


Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ έχουν ενταθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που σημειώθηκε στην Τουρκία τον περασμένο μήνα έπειτα από το οποίο οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε μια επιχείρηση εκκαθάρισης των θεσμών από αυτούς που θεωρούνται ύποπτοι για την υποστήριξη της αποτυχημένης αυτής απόπειρας.


Η ΕΕ ζήτησε από την Άγκυρα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, προκαλώντας την αντίδραση της Τουρκίας, η οποία την επέκρινε ότι δεν αξιολογεί σωστά την απειλή που θέτουν για το τουρκικό κράτος αυτοί που κρύβονται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάλυση NYT: Γιατί το Χάρβαρντ αποφάσισε να πολεμήσει τον Τραμπ

Διεθνή / Ανάλυση NYT: Γιατί το Χάρβαρντ αποφάσισε να πολεμήσει τον Τραμπ

Το Χάρβαρντ χρειάστηκε λιγότερο από 72 ώρες για να πει «όχι» στις απαιτήσεις Τραμπ που με όχημα την «καταπολέμηση του αντισημιτισμού» επιτίθενται στην ακαδημαϊκή ελευθερία
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ

σχόλια

1 σχόλια
Μια χώρα με απάνθρωπη στάση απέναντι σε μειονότητες (Κούρδοι,κοινότητα LGBT), με μισογυνιστικές πρακτικές στην ημερήσια διάταξη, με εγκλήματα τιμής σε κάθε χωριό στην αχανή επικράτειά της, με πολιτικές δολοφονίες/εξαφανίσεις δημοσιογράφων και αντιφρονούντων αλλά και γενικότερη ανελευθερία λόγου κατηγορεί τη ...Γερμανία για πολιτιστικό ρατσισμό!! Ω θεοί..