Η Κρήτη είπε «Ναι» σε 2000 πρόσφυγες

Η Κρήτη είπε «Ναι» σε 2000 πρόσφυγες Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
7

«Ναι» στην προσωρινή φιλοξενία 2.000 προσφύγων στην Κρήτη, αποφάσισε σήμερα κατά πλειοψηφία η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) του νησιού, που συνεδρίασε στο Ηράκλειο.

Στην συνεδρίαση, συμμετείχαν επίσης, βουλευτές του νησιού -πλην της ΝΔ, που είχαν δηλώσει με επιστολή τους από χθες ότι δεν θα πάρουν μέρος- ο περιφερειάρχης Κρήτης και αντιπεριφερειάρχες.


Κατά την μακρά συνεδρίαση, οι περισσότεροι δήμαρχοι του νησιού εκτίμησαν και αποφάσισαν, πως το καλύτερο σενάριο είναι οι πρόσφυγες να φιλοξενηθούν σε σπίτια, αλλά και ξενοδοχεία, παρά να δημιουργηθούν ειδικές δομές.


Επίσης, συζητήθηκε η κατανομή των προσφύγων και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, με τους δημάρχους του νησιού να αποφασίζουν αναλογική κατανομή, με πληθυσμιακά κριτήρια.


Ακόμα, αποφασίσθηκε η συγκρότηση επιτροπής η οποία θα ζητήσει απαντήσεις σχετικά με το συνολικό ζήτημα και για όσα σημεία δεν έχουν αποσαφηνιστεί από την κυβέρνηση, ως προς το σχέδιο της φιλοξενίας προσφύγων.


Την επιτροπή αυτή συγκροτούν, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και οι δήμαρχοι Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, Χανίων Τάσος Βάμβουκας, Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης και Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ιώβεια υπομονή», λέει ο μαιευτήρας της 55χρονης που γέννησε το εγγόνι της, για όσα πέρασε μέχρι να τα καταφέρει

Ελλάδα / Γέννησε τον εγγονό της στην Κρήτη: Ο μαιευτήρας εξηγεί ποιο ήταν το σύνδρομο που επέβαλε την παρένθετη κύηση

Η 55χρονη γιαγιά που γέννησε το παιδί της κόρης της είχε «ιώβεια υπομονή», λέει ο μαιευτήρας - Οι αποτυχημένες προσπάθειες και τα 2 χρόνια που διήρκησε η διαδικασία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
@Δον ΙδιώτηςΚαταλαβαίνεις πόσο είναι αυτό το "προσωρινά"; Μπορεί άνετα να αγγίζει τα 5 χρόνια, δεν βλέπουμε καμία κίνηση στο θέμα του προσφυγικού και με συνεργάτη τη Τουρκία καταλαβαίνεις πόσο αβέβαια είναι τα πράγματα. Όλοι πλέον στέλνουν "πίσω"(!) μετανάστες στην Ελλάδα κατά χιλιάδες. Την Ευρώπη την βολεύει αφάνταστα να τους μαζέψει όλους σε εμάς, και αυτό κάνει σταδιακά... Και η "Κυβέρνηση" όπως έχουμε δε κάνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για να το σταματήσει, αντιθέτως το δέχεται και κάνει συνέδρια για το που θα τους βάλουν. Αρνούμαι μία τέτοια αποικιοκρατική πολιτική, και περισσότερο αρνούμαι μία Κυβέρνηση που συνεργάζεται με αυτή.
Η Ευρώπη μας αντιμετωπίζει ως τη μεταναστοχωματερή της Ένωσης. Δεν έχουμε λόγο στο αν θα πάρουμε μετανάστες, μόνο στο που θα τους βάλουμε... Εσένα σου αρέσει αυτή υποτίμηση, γιατί σε εμένα και σε πολλούς άλλους ΔΕΝ αρέσει. Η ΝΔ καλά έκανε, το πρόβλημα δεν είναι που θα βάλουμε τους μετανάστες. Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΟΥΣ, και πρέπει να μοιραστούν ίσα σε όλα τα κράτη-μέλη - όχι σε ένα...
Δεν θέλουν οι άλλες χώρες μετανάστες αλλά πληρώνουν για να τους κρατήσουν μακριά. Πολλά λεφτά για υποδομές και ξενοδοχεία στην Ελλάδα.Η Ελλάδα χωράει πολλούς μετανάστες γιατί έχει μεγάλη υπογεννητικότητα αν φυσικά θέλουν και οι ίδιοι να μείνουν. Προς το παρόν φιλοξενούνται.
Αν το προβλημα ειναι η υπογεννητικοτητα, τοτε δωσε κινητρα σε Ελληνικες οικογενειες να κανουν πολλα παιδια. Στηριξε τις μητερες, δωσε υποδομες υποστηριξης κτλ. Το προβλημα της υπογεννητικοτητας δεν το λυνεις με το να εισαγεις αθροα ανθρωπους απο τελειως αλλες κουλτουρες και νοοτροπιες, που κατα πασα πιθανοτητα δεν θα μπορουν ποτε να ενσωματωθουν πληρως στην Ελληνικη κοινωνια.