Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα ψηφίσουν το άρθρο για ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα ψηφίσουν το άρθρο για ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ Facebook Twitter
Ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης. (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)
6

Αίρουν τις επιφυλάξεις του οι Γιάννης Τσιρώνης και Γιώργος Δημαράς (Οικολόγοι Πράσινοι βουλευτές συνεργαζόμενοι εκλεγμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ) αναφορικά με την ψήφιση του άρθρου του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που επιτρέπει την υπαγωγή της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στην ΕΔΗΣ.

Το μεσημέρι οι κ.κ. Τσιρώνης και Δημαράς, μαζί με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στη συνάντηση παρόντες ήταν και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο γγ της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου. Στη συνάντηση ο Πρωθυπουργός φέρεται να επανέλαβε την πρόθεσή του να συμπεριληφθεί στην αναθεώρηση του Συντάγματος ρητή διάταξη για την προστασία των κοινωνικών αγαθών, του ρεύματος και του νερού.

Οι Γιάννης Τσιρώνης και Γιώργος Δημαράς ανέφεραν πως θα υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση και στην αιτιολογική έκθεση και στο σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ώστε να διασφαλίζεται ότι το νερό θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζεται ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Και οι δύο πάντως υπογράμμισαν ότι πρότερη κατάσταση ήταν χειρότερη από τη σημερινή, επειδή ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ είχαν πάει στο ΤΑΙΠΕΔ για να πουληθούν.

Υπενθυμίζεται πως η αρχική απόφαση των βουλευτών μελών των Οικολόγων Πράσινων να καταψηφίσουν το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τη μεταβίβαση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο νέο Υπερταμείο είχε προκαλέσει από το πρωί της Τρίτης εκνευρισμό στην συγκυβέρνηση, με το Μαξίμου να δίνει τελικά εντολή στον υπουργό Επικρατείας να συναντήσει τους κυβερνητικούς «πράσινους» βουλευτές, προκειμένου να τους μεταπείσει.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

5 σχόλια
Σειρά έχει τώρα η μανούλα τους για πούλημα. Που να αφήνεις τώρα την καρέκλα (και τα €€ βεβαίως βεβαίως ) δεν είναι εποχές για τέτοιες επιπολαιοτητες. Ένα αστείο έκαναν τα παιδιά. Για να γελάσουν