ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.12.2016 | 18:43

Κολλημένος με την οικογένεια;

Να σας ρωτήσω κάτι, βρε παιδιά;Υπάρχει πολύς κόσμος που είναι τόσο συνδεδεμένος με την οικογένεια του (γονείς, αδέλφια), ώστε η διάθεση του να εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από το πόσο καλές είναι οι σχέσεις του μαζί τους;Ξέρω ένα άτομο, το οποίο μπορεί να στήσει σε ραντεβού, επειδή του ζήτησαν να τους κάνει κάποια αγγαρεία. Δουλεύει και τα περισσότερα τα δίνει στα αδέλφια του. Έχουν πάρει δάνεια οι δικοί του και τα ξεπληρώνει αυτός. Όταν τσακώνεται με κάποιον από τους δικούς του, δεν μιλιέται, δεν σηκώνει τηλέφωνα, πέφτει σε κατάθλιψη. Όχι, το καταλαβαίνω ότι είμαστε οικογενειοκεντρική χώρα, και ψάχνω να δω μήπως εγώ υπερβάλλω και τον κρίνω εσφαλμένα.
4
 
 
 
 
σχόλια
Το πλαίσιο της ωριμότητας ενός ενήλικα περιλαμβάνει και την αυτονόμησή του! Δηλαδή σιγά σιγά να ανοίγει τα φτερά του και να χτίζει τη δική του ζωή πάνω στην δική του προσωπικότητα τα θέλω και τις προσωπικές του επιλογές! Αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν συντηρούνται οι οικογενειακοί δεσμοί με άρρωστο τρόπο, κάτι καθόλου σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα. Κι έτσι προκύπτουν τα "ωραία" που περιγράφεις αλλά και πολλά άλλα που θεωρούνται μάλιστα και αυτονόητα όπως το να έχουν γνώμη οι γονείς για την προσωπική ζωή των παιδιών τους και ν'ανακατεύονται ευθέως ή υπογείως και εκείνα ν'ακολουθούν μάλιστα τις συμβουλές τους και να τις αποζητούν και δεν μιλώ για 20χρονα αλλά για πολυυυ παραπάνω! Ένα άλλο είδος ευνουχισμού που βλέπουμε συνέχεια είναι τα κληρονομικά, όπου πάλι υπονοείται πως για να έχει κάποιος τις παροχές του γονιού πρέπει και να είναι το "υπάκουο παιδί" το παιδί της μαμάς ή του μπαμπά για πάντα! Οπότε δεν υπερβάλλεις, όταν είμαστε μικροί είναι φυσικό να είμαστε εξαρτημένοι συναισθηματικά από την οικογένεια αλλά αν διατηρείται και σε μεγάλες ηλικίες κάτι δεν πάει καλά !
Είχα διαβάσει κάποια στιγμή ένα εκπληκτικό άρθρο για την ελληνική οικογένεια και τους ''ελληνικούς οικογενειακούς δεσμούς'', το οποίο κατέτεινε στο ότι η ''αγία ελληνική οικογένεια'' είναι στην ουσία απλά μία συνισταμένη κοινών (προεχόντως οικονομικών) συμφερόντων και τίποτε περισσότερο. Η εξομολόγηση δεν περιγράφει κάτι διαφορετικό: έναν κακομοίρη που τον εκμεταλλεύεται οικονομικά η οικογένειά του, η οποία μάλλον νιώθει πολύ ''δεμένη'' επειδή υπάρχει το κορόιδο που του τα τρώνε.
Αυτό το υπερβολικό δέσιμο με την οικογένεια που έχουν ορισμένα άτομα πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Είναι πραγματικά σπαστικό. Ο άλλος 34 χρονών μαντράχαλος σε ακυρώνει για ποτό καλοκαιριάτικα γιατί θα έρθουν επίσκεψη τα ξαδέρφια και πολλά άλλα...καμία ελπίδα πραγματικά.
Ξερω άνθρωπο που πήγε φυλακή γιατι δανείστηκε η οικογένεια του στο όνομα του!!Καποιος άλλος χρωστάει γιατι δανείστηκε για τον αδερφό του,δηλαδή μπήκε εγγυητής και χρωστάει 1.000.000€ πλέον!!Ειναι αδύνατον να τα δώσει και ο αδερφός του πετάει αετό!!!πεοσοχη τι κάνουμε οσο μπορούμε!!οσο φτάνει το παπλωμα που λένε!!!
Scroll to top icon