Αυτό είναι το καινούριο ελληνικό εστιατόριο-παντοπωλείο που αγκάλιασαν οι Βρετανοί

Αυτό είναι το καινούριο ελληνικό εστιατόριο-παντοπωλείο που αγκάλιασαν οι Βρετανοί Facebook Twitter
Οι τρεις ιδιοκτήτες του παντοπωλείου, τα αδέλφια Νίκος και Γιώργος Νυφούδης και ο Ηλία Κουλακιώτης
13

Πρόκειται για το ελληνικό παντοπωλείο-εστιατόριο «The Life Godess» το οποίο βρίσκεται στην Στορ Στριτ του Λονδίνου αρκετά κοντά στο Βρετανικό Μουσείο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους τρεις επιχειρηματίες από την Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν παραδοσιακές γεύσεις στο επιτυχημένο εστιατόριο που έχει αγαπηθεί από τους Βρετανούς. Λειτουργεί δυο εβδομάδες και οι κάτοικοι του Λονδίνου έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν λάδι από τη Λακωνία, μέλι από το Ζάλογγο, τυριά από τη Μακεδονία, αλλαντικά από την Ευρυτανία, μαρμελάδα από τη Λάρισα αλλά και τόνο Αλοννήσου. Οι ιδιοκτήτες του Νίκος και Γιώργος Νυφούδης μαζί με τον συνεργάτη τους Ηλία Κουλακιώτη ταξίδευαν για έξι μήνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αναζητώντας τα κατάλληλα προϊόντα.

«Οταν σπούδαζα στην Αγγλία, διαπίστωσα την έλλειψη καλών ελληνικών προϊόντων στην αγορά. Τότε σκέφτηκα ότι η δημιουργία ενός χώρου με ποιοτικές ελληνικές γεύσεις έλλειπε από τη βρετανική πρωτεύουσα. Δουλέψαμε σκληρά γι' αυτό το μαγαζί και μέχρι στιγμής υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους Αγγλους. Αν και είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, μας έχουν αγκαλιάσει» λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Νίκος Νυφούδης, ένας εκ των ιδιοκτητών.

Το «Life Goddess» με σήμα κατατεθέν την κατσίκα -αφού η κατσίκα Αμάλθεια, η τροφός του Δία, συμβολίζει την αφθονία- είναι ένας ζεστός χώρος όπου κυριαρχεί το ακατέργαστο φυσικό ξύλο. «Όλα τα έπιπλα, οι πάγκοι, ακόμη και τα ψυγεία του μαγαζιού κατασκευάστηκαν στη Θεσσαλονίκη. Στόχος των τριών επιχειρηματιών είναι να ανοίξουν το «Life Goddess» και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού. Επιθυμούν τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα να γίνουν γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το ρεπορταζ της εφημερίδας το «Life Godess» αν και καινούριο φαίνεται να ακολουθεί την πορεία του «ΜΑΖΙ» του επιτυχημένου Ελληνικού εστιατορίου της Βρετανικής πρωτεύουσας.

13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM
Συλλαλητήριο συνταξιούχων στην Αθήνα για «αξιοπρεπή διαβίωση με επαρκείς συντάξεις»

Ελλάδα / Συλλαλητήριο συνταξιούχων στην Αθήνα για «αξιοπρεπή διαβίωση με επαρκείς συντάξεις»

«Δώστε πίσω τα κλεμμένα», «Μ’ αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», είναι, μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους συνταξιούχους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Μπράβο! Όντως έλειπαν τα καλά ελληνικά προϊόντα από το ΗΒ. Το μόνο που έβρισκε κανείς εύκολα ήταν το τοτάλ, καμιά φέτα και τα καπρίς. Ελαιόλαδο, δυστυχώς, έχει κυριαρχήσει το ιταλικό :( και ενώ υπάρχουν ένα σωρό τυριά, δεν είναι γνωστό κανένα. Μακάρι να πιάσει η προσπάθεια, μπράβο!Όλως τυχαίως (;;;) και το έτερον επιτυχημένο εστιατόριο είναι από Θεσσαλονικιά, μια χαρά τα πάμε εκεί έξω όσον αφορά στο φαγητό :)
ναι μπράβο μας μια χαρά τα πάμε έκει έξω.δούλεψα σκληρά ως θεσσαλονικιός γι αυτό το παντοπωλείο αλλά τώρα οι κόποι μου ανταμείβονταιoh wait δεν τους ξέρω καν
Σας παρακαλω μπορειτε να σταματησετε να παρουσιαζετε ταβερνες και ταβερνιαριδες ως προτυπα επιχειρηματικοτητας?? Ελεος με αυτο τον λαο του γυρου και του τζατζικιου (που τωρα εγινε deli!! μη χ@@ω!)!!
όταν κάποιος αδυνατεί να δει την επιχειρηματικότητα στο εγχείρημα κάποιων να καλύψουν ένα (υπαρκτό) κενό στην αγορά, νομίζω ότι δύσκολα θα τη δει οπουδήποτε.
Εσυ george απο τα ξένα μας έρχεσαι,δεν ανήκεις σε αυτό τον λαό? Εγώ διάβασα οτι έχει λάδι από τη Λακωνία, μέλι από το Ζάλογγο, τυριά από τη Μακεδονία, αλλαντικά από την Ευρυτανία, μαρμελάδα από τη Λάρισα και τόνο Αλοννήσου.Γύρο και τζατζίκι στο καφενείο του χωριού σου που πάς και το παίζεις ευρωπαίος.