Ντοκουμέντο της Peta: Η απάνθρωπη σφαγή των κροκοδείλων που γίνονται τσάντες και παπούτσια

Ντοκουμέντο της Peta: Η απάνθρωπη σφαγή των κροκοδείλων που γίνονται τσάντες και παπούτσια Facebook Twitter
8

Σοκαριστικά πλάνα που δείχνουν κροκόδειλους να γδέρνονται ζωντανοί σε διάφορές φάρμες στο Βιετνάμ δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την οργάνωση PETA, η οποία επέλεξε να προβάλει το υλικό λίγο πριν τα Χριστούγεννα, την περίοδο με την μεγαλύτερη εμπορική κίνηση.


Η μυστική καταγραφή του υλικού έγινε πριν από μερικούς μήνες και δείχνει πως τα ερπετά ακινητοποιούνται ζωντανά σε ένα τραπέζι και στη συνέχεια γίνεται μια σχισμή πίσω από το κεφάλι τους.


Μία ράβδος χάλυβα μπήγεται στη συνέχεια κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης τους για να καταστρέψει το νευρικό ιστό. Η απάνθρωπη πρακτική αυτή είναι γνωστή ως «διάσχιση» έχει ως στόχο να καταστήσει το ζώο ακίνητο, όσο γδέρνεται από τους υπαλλήλους. Πολλοί από τους κροκόδειλους παραμένουν ζωντανοί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ντοκουμέντο της Peta: Η απάνθρωπη σφαγή των κροκοδείλων που γίνονται τσάντες και παπούτσια Facebook Twitter
Ντοκουμέντο της Peta: Η απάνθρωπη σφαγή των κροκοδείλων που γίνονται τσάντες και παπούτσια Facebook Twitter

Τα δέρματά τους αποστέλλονται σε ένα βυρσοδεψείο που τα επεξεργάζεται ώστε να γίνει η χρήση του σε τσάντες, παπούτσια και ρολόγια, συνήθως με διάσημες υπογραφές μεγάλων οίκων.


Η Διευθύνων Σύμβουλος της Peta, Ingrid Newkirk, δήλωσε: «H PETA καλεί όλους τους καταναλωτές να μην αγοράζουν εξωτικά δέρματα, προκειμένου να αποφευχθεί η φυλάκιση και ο βασανισμός των πλασμάτων αυτών».

Οι φάρμες που εκτρέφουν κροκοδείλους συχνά φιλοξενούν εκατοντάδες ερπετά τα οποία μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά περνάνε τη ζωή τους σε άθλιες συνθήκες και στενούς τσιμεντένιους λάκκους. Όταν μεγαλώσουν αρκετά, τα ερπετά σφαγιάζονται και γίνονται πρώτη ύλη για πολυτελή είδη.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το βίντεο που δημοσίευσε η Peta είναι χωρίς καμία επεξεργασία και περιλαμβάνει εξαιρετικά σκληρές σκηνές:

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καναδάς: Τέλος της εποχής Τριντό - Τι φέρνει η επόμενη ημέρα

Διεθνή / Καναδάς: Τέλος της εποχής Τριντό - Τι φέρνει η επόμενη ημέρα

Ο επί 9 χρόνια πρωθυπουργός του Καναδά παραιτήθηκε εν μέσω πολιτικών πιέσεων - Ποιος είναι πιθανότερο να τον διαδεχθεί και πώς διαμορφώνεται η επόμενη ημέρα στη χώρα, εν μέσω πιέσεων Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Με πνευμονία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής της

Διεθνή / Με πνευμονία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής της

«Αν και η πρόεδρος δεν βρίσκεται με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες, καθώς αναρρώνει από την πνευμονία, οι εργασίες συνεχίζονται και έχει καθημερινή επαφή με όλους εμάς», δήλωσε η εκπρόσωπός της
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ενα πραγμα μου ειναι καπως δυσκολο να αντιληφθω.Οσακις δημοσιοποιουνται φιλμακια απο εκτροφεια αγριων ζωων(...εν προκειμενω ερπετων...) τα οποια θανατωνονται για το κρεας τους η για το δερμα τους, υπαρχει παντοτε αγανακτηση και κατακραυγη.Ακομη και αν τα ειδη αυτα ειναι,στο φυσικο τους περιβαλλον,εξαιρετικα επικινδυνα.Καλως.Καθημερινα,ομως,θανατωνονται τεραστιοι αριθμοι παντελως αθωων και ακινδυνων ζωων,οπως τα μοσχαρια και τα αρνακια του Θεου,για τους ιδιους ακριβως λογους.Δεν παρατηρειται καποια κατακραυγη σχετικα,αν δεν κανω λαθος.Εαν αυτο δεν ειναι υποκρισια,τοτε δεν ξερω κι εγω τι ακριβως ειναι.Το συνηθως προβαλλομενο επιχειρημα"μα χρειαζομαστε το κρεας τους"δεν ειναι,βεβαια,σοβαρο.Πρωτον διοτι δεν ειναι ακριβες,και δευτερον διοτι εαν το 'χρειαζομαστε'αποτελει την βαση αιτιολογησης τετοιων διαδικασιων,τοτε μεσω αυτης της,ακρως "ελαστικης",λεξης, μπορει να ενταχθουν ολες,ανεξαιρετως,οι κατηγοριες ζωων .Διοτι μια χορτοφαγος κυρια δεν χρειαζεται καθολου το κρεας ,αλλα χρειαζεται -οπωσδηποτε-μια τσαντα κροκοδειλου η μια γουνα βιζον !
Σωστα το θετεις.τα κακομοιρα τα κροκοδειλακια..αλλα οταν τρωνει τα σουβλακια και τις σοκολατες ειναι καλα λες και κρεμονται απο κανα δεντρο. Για μενα αμα εισαι γνησιος φιλοζωος δεν τρως ουτε κρεας ουτε γαλακτοκομικα,τα υπολοιπα ειναι ημιμετρα. Τι να το κανεις να εχεις 5 κατοικιδια και να τρως κρεας καθε μερα; που ειναι η ευαισθησια σε αυτο;
Μερικές σκέψεις. Για αυτά και άλλα παρόμοια αίσχη, ίσως φταίει μία κοσμοαντίληψη, η οποία έχει διαμορφωθεί από τον χριστιανισμό, τον καπιταλισμό και τον καταναλωτισμό. Ο μεν χριστιανισμός σου λέει ότι ο άνθρωπος είναι ανώτερος γιατί μόνο αυτός είναι πλασμένος κατ εικόνα και καθ ομοίωσιν του Θεού. Τα λουλουδάκια και τα ζωάκια είναι περισσότερο ντεκόρ για τον άνθρωπο, ο οποίος είναι το επίκεντρο. Σύμφωνα πάλι με τον καπιταλισμό, οποιαδήποτε δραστηριότητα κινεί την αγορά, δημιουργεί προσφορά, ζήτηση και κέρδος είναι θεμιτή. Ο δε καταναλωτισμός θέτει ως βασικό στόχο και δικαίωμα του καθενός, το να αποκτά όσο το δυνατόν περισσότερες ευκολίες και χλίδες στη ζωή του, ανεξάρτητα από το κόστος που έχουν αυτές για το οικοσύστημα και τους φυσικούς πόρους...Δεν είναι απλό το θέμα, ότι δηλαδή κάποιοι άνθρωποι είναι κακοί.
@Anesti αν το θέμα εστιάζεται στον Χριστιανικό καπιταλισμό , τότε οι κομφουκιστές (και ακόμα σοσιαλιστές) Κινέζοι γιατί καταναλώνουν σκόνη απο κέρατο σφαγιασμένου ρινόκερου, υλικά απο σπάνιες προς εξαφάνιση τίγρεις και σκυλιά που σφάζονται τελετουργικά στο γόνατο? Γιατί άραγε γκουρμέ κουζίνες της Ασίας και της Αφρικής περιλαμβάνουν μυαλό πιθήκου σερβιρισμένο με γροτέσκο τρόπο?Φταίει η (έλεος πια) καταναλωτική δύση ? η μήπως ανθρώπινη ματαιοδοξία για δύναμη και κυριαρχία παντού ?
@Network. Ενδιαφέρον έτσι όπως το θέτεις. Εδώ όμως προβληματίζομαι για το σύγχρονο δυτικό κόσμο, μέσα στον οποίο ζω και στον οποίο γίνονται τέτοια πράγματα. Δε λέω ότι όλες οι άλλες θρησκείες δίνουν την απαιτούμενη σημασία στα ζώα και στη φύση πλην χριστιανισμού. Φαντάζομαι ότι κάποιες θα έχουν πιο οικολογική φιλοσοφία αλλά σημασία έχει και πόση εμβέλεια έχει κάτι στο παγκόσμιο γίγνεσθαι κι εδώ ο -απόλυτα συμβατός με τον χριστιανικό προτεσταντισμό- καπιταλισμός κυριαρχεί. Αυτά τα υλικά που λες ξεκίνησαν κάποτε σαν τελετουργίες σε εποχές σκοταδισμού (άρα υπήρχε ένα ελαφρυντικό) και τώρα συνεχίζεται η διάθεση τους με μοναδικό σκοπό το κέρδος.
Αλλά και ηλίθιοι; Σαν είδος γνωρίζουμε ότι έχουμε συνείδηση του εαυτού μας και εικάζουμε ότι είμαστε το μόνο είδος σε τέτοιο επίπεδο αλλά δεν έχουμε τόσο σπουδαίες νοητικές ικανότητες που αλλά ζώα δεν διαθέτουν αλλά ζώα.
καταδικάζοντας αυτό καθώς και άπειρα άλλα τέτοια περιστατικά ή υπογράφοντας στην PETA ποτέ δεν άλλαξε τίποτα - πρέπει να καταλάβουμε το νόμο της προσφοράς και ζήτησης, η πρώτη δεν περιορίζεται με κανένα τρόπο όταν υπάρχει η δεύτερη, επομένως την επόμενη φορά που θα συναναστραφούμε με άνθρωπο που έχει παρεμφερή τέτοια δερμάτινη τσάντα/λουράκι ρολογιού/παπούτσια/ γούνα κτλ αντί να αναφωνήσουμε "αχ τι ωραίο που είναι" ή ακόμη χειρότερα να αγοράσουμε και εμείς ίσως αρμόζει καλύτερα το "δεν ντρέπεσαι καθόλου να φοράς κάτι τέτοιο?"