Αιχμάλωτοι Πολέμου

Facebook Twitter
2

1. "Αιχμάλωτος πολέμου" δήλωσε ότι είναι ένας εκ των συλληφθέντων της Κοζάνης και κανείς δεν βρέθηκε να του πει ότι όντως είναι αιχμάλωτος όχι πολέμου άλλα της ηλιθιότητας του. Την μνήμη ενός φίλου σου που δολοφονήθηκε από αστυνομικό δεν την τιμάς με το να γίνεις σταδιακά ότι ήταν ο δολοφόνος του, κτήνος δηλαδή, αλλά ψάχνοντας να βρεις τρόπους να μην συμβεί το ίδιο κακό και σε άλλους. 

2. "Το μάτι του ήταν χυμένο έξω, κόκκινο" δήλωσε σε συνέντευξη της στον σταθμό "Στο Κόκκινο" μια συνήγορος ενός εκ των συλληφθέντων. Αν ήμουν ο δημοσιογράφος που συνομιλούσε μαζί της θα την ρωτούσα αν το έπιασε το μάτι και το έβαλε με προσοχή στην οφθαλμική κόγχη του νεαρού. Αυτές τις αηδίες είχε το θράσος να μεταδίδει μια δικηγόρος στο επάγγελμα κιόλας με στόχο φυσικά να προκαλέσει το κοινό αίσθημα. Η προσπάθεια της έπεσε στο κενό. Οι φωτογραφίες των συλληφθέντων χωρίς το photoshop στις οποίες ήταν άγρια χτυπημένοι έπεσε σαν γροθιά στο στομάχι σε όσους τις είδαν. Γιατί; Γιατί τα αιματοβαμμένα και πρησμένα από το ξύλο πρόσωπα 20χρονων παιδιών,έστω και εν δυνάμει τρομοκρατών, είναι ένα γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει. Και για αυτό που τους συνέβη αλλά και για αυτό που έκαναν.

Εν τω μεταξύ αφού είδαμε αυτές τις φωτογραφίες ας δώσει στην δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία-αν εχει τα κότσια-και τα πρόσωπα εκείνων που έσφαξαν τον 27χρονο Σαχτζάτ Λουκμαν στα Πετράλωνα επειδή τους ενοχλούσε που βρέθηκε στον δρόμο τους με το ποδήλατο του. Αρκετοί πολίτες χρησιμοποιούν ποδήλατα και πρέπει να ξέρουν τα πρόσωπα των δολοφόνων για μην έχουν την ίδια τραγική μοίρα με τον άτυχο άνθρωπο.

3. «Έφοδο» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης πραγματοποίησαν μέλη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να ελέγξουν εάν οι αποκλειστικές νοσοκόμες που ήταν στο νοσοκομείο είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα. Η διευθύντρια του νοσοκομείου τους κέρασε καφέ και περγαμόντο και τους διαβεβαίωσε ότι και εκείνη κάνει ότι μπορεί από την μεριά της να καταπολεμήσει το πρόβλημα. Μόλις η παραπάνω είδηση έφυγε από τα τοπικά media και έγινε πρώτο θέμα στα αθηναϊκά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος ευαισθητοποιήθηκε (sic) και έπαυσε την διευθύντρια του νοσοκομείου από τα καθήκοντα της. Εξυπακούεται ότι αν η είδηση παρέμενε στην τοπική κοινωνία η διευθύντρια θα εξακολουθούσε να είναι στην θέση της.

4. Μετά την υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την θέση του υπέρ του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου καπάκι ήρθε και η απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του νόμου 3838 για την ιθαγένεια γνωστός και ως "νόμος Ραγκούση". Λίγο ακόμα να κάτσει ο Σαμαράς πρωθυπουργός και η γνωριμία ενός ζευγαριού θα νομιμοποιείται με μία ροπαλιά στο θηλυκό από το αρσενικό. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να ανήκουν και οι δύο στην ίδια φυλή διαφορετικά θα τους πετάξουμε σε κανένα ηφαίστειο. Ενεργό. 

5. Σάλος στα διεθνή media μετά την ανακοίνωση του Πάπα Βενέδικτου ότι αποποιείται το αξίωμα του. Ο τελευταίος Πάπας, ο οποίος ήταν εκείνος που θέσπισε αυτό το δικαίωμα και έκανε χρήση του, το έπραξε σχεδόν 200 χρόνια πριν ανακαλυφθεί η τυπογραφία (το 1294 μΧ). Σχετικά πρόσφατα αν υπολογίζεις τον χρόνο με ρυθμούς...Βατικανού.

----------------

ΜΠΟΝΟΥΣ

 

Ακόμα δεν "συγχωρέθηκε" και άρχισε τις πάρλες.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Το νόημα της δημοσίευσης φωτογραφιών στις περιπτώσεις αυτές δεν είναι ούτε να δείξουμε στο φιλοθέαμον κοινό τί φάτσα έχουν οι τρομοκράτες (εν είδει παραδειγματισμού), ούτε να προστατέψουμε στο μέλλον σεκιουριτάδες τραπέζης, άν τύχει να πέσουν πάνω τους. Οι φωτογραφίες δημοσιεύονται για να ζητηθεί από το κοινό κάθε δυνατή συνδρομή/πληροφορία σχετικά μ' αυτούς. Επειδή γενικώς παραβλέπεται η παράμετρος αυτή, θυμίζω ότι συνήθως οι γιάφκες έτσι εντοπίζονται. Τα πρόσωπα (τόσο των κατηγορούμενων για τρομοκρατία, όσο και των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Σεχζάτ) θα αποκαλύπτοντο ούτως ή άλλως κατά την ακροαματική διαδικασία. Στο παρόν στάδιο, η δημοσιοποίηση των μεν πρώτων εξυπηρετεί (και μόνον) την διελεύκανση της υπόθεσης, στη δε δεύτερη σκοπούς που μόνο να υποψιαστούμε μπορούμε. Ειδικά, όταν η απαίτηση σε συγκεκριμένα blogs είναι να δοθούν "φωτογραφίες, ονόματα και διευθύνσεις". (Ίσως για να αποφεύγουμε να περνάμε απ' έξω από την πόρτα τους; Μήπως για να στείλουνε κάποιοι λουλούδια με την Interflora;)
Έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτό που σημειώνεται. Ωστόσο όταν γίνονται οργανωμένα πογκρόμ από ακροδεξιούς (για να μην πω τίποτα χειρότερο) και συλλαμβάνονται ένα δυο από αυτούς δεν έχει δημοσιευτεί ποτέ καμία φωτογραφία τους για να εντοπιστούν οι συνεργάτες τους που έχουν διαφύγει της σύλληψης.