Πρόεδρος της Τσεχίας: Εμείς θα μπούμε στο ευρώ, όταν βγει η Ελλάδα

Πρόεδρος της Τσεχίας: Εμείς θα μπούμε στο ευρώ, όταν βγει η Ελλάδα Facebook Twitter
12

Προκλητικός απέναντι στη χώρα μας εμφανίστηκε και πάλι ο Πρόεδρος της Τσεχίας ο οποίος δήλωσε ότι “η Τσεχική Δημοκρατία πρέπει να υιοθετήσει το ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση της Ελλάδας”.

Ο Μίλος Ζέμαν, τόνισε σύμφωνα με το πρακτορείο TASR, ότι  δεν θέλει οι πολίτες της Τσεχίας να πληρώνουν τα ελληνικά χρέη ενώ εξέφρασε και την απογοήτευση του για τις διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού, σημειώνοντας ότι " αν και ήμασταν κοντά στο Grexit, τελικά απογοητεύτηκα από το αποτέλεσμα ”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζέμαν είχε κάνει ανάλογες δηλώσεις για τη χώρα μας και τον Ιούλιο, όταν αποφεύχθηκε η έξοδος από το ευρώ.

Ο Ζέμαν είναι πρώην κομμουνιστής και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Τσεχίας.

Φέρεται να έχει αδυναμία στο ποτό και μάλιστα έχει προσελκύσει την προσοχή των ΜΜΕ για αυτό το λόγο σε αρκετές περιπτώσεις. Αρκετοί πιστεύουν ότι ήταν μεθυσμένος και μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, το 2013, όταν εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση. Επίσης τον Μάιο του 2013, ο Zeman αρνήθηκε να κάνει καθηγητή, ιστορικό λογοτεχνίας, επειδή αυτός είχε συμμετάσχει στο Gay Pride της Πράγας.

Δημοσιεύματα τον εμπλέκουν και σε διάφορα σκάνδαλα.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM
Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ, χωρίς όμως να ενσωματώνω αντιλήψεις τύπου "ντου στο Χολαργό".Του ανόητου Τσέχου του εύχομαι να μπει η χώρα του στο ευρώ , με τον ίδιο τρόπο που μπήκαμε και εμείς και να έχει την πορεία όχι της Ελλάδας αλλά της Φιλανδίας ... Περισσότερα εδώhttp://www.euro2day.gr/ftcom_gr/article-ft-gr/1280815/o-megalos-asthenhs-ths-evrozonhs-einai-h-finlandia.htmlΠρος έχοντες Έλληνες ... Καλά Χριστούγεννα στην Πράγα!
Στο Ευρώ δεν ήμασταν (δημοσιονομικά) έτοιμοι να μπούμε. Μπορεί να μην είναι φετίχ, αλλά άπαξ και μπήκαμε, είμαστε υποχρεωμένοι να χορέψουμε για να μην βγούμε και εξαϋλωθούμε.Έχει δίκιο ο κάθε Τσέχος να μην θέλει να πληρώνει τα σπασμένα τα δικά μας. Αλλά με τέτοιου είδους προεδρικές δηλώσεις αναλαμβάνεις επικίνδυνες δεσμεύσεις.
Μα γι' αυτό ακριβώς εγώ αγαπητέ/ή haifischnet δε μίλησα για μας. Μίλησα για τη Φιλανδία και μίλησα και για τους Τσέχους.Και όχι μόνο δημοσιονομικά δεν ήμασταν έτοιμοι αλλά σε τίποτα δεν ήμασταν έτοιμοι (Ο Σημίτης τη ίδια περίοδο είπε το "αυτή είναι η Ελλάδα"). Η ένταξη όπως έγινε ήταν μέγιστο λάθος. Αλλά και για αυτούς που δεν ήταν τόσο λάθος (Φιλανδοί) κινδυνεύει να γίνει πολύ δύσπεπτη. Οι Τσέχοι άλλωστε και επί ΕΣΣΔ είχαν πολλά εργοστάσια και λόγω της παραγωγής τους περνάγανε λίγο ως αρκετά καλύτερα από πολλούς άλλους του Αν. Μπλοκ (περιλαμβανομένων και των ΑνατολικοΓερμανών). Σήμερα εξακολουθούν να έχουν καλά εργοστάσια αλλά εντός του ευρώ θα έχαναν σημαντικό μέρος της ανταγωνιστικότητάς τους.Όσο για τα "σπασμένα" 1. Δεν τα θεωρώ δικά μου σπασμένα.2. Δεν ήταν επιλογή μου να φορτωθούν σε κανένα Τσέχο3. Δεν ήταν επιλογή τους να τα δεχτούν αν και εδώ που τα λέμε μακροπρόθεσμα μπορεί και να ωφεληθούν έστω και λίγο. Άλλοι (Γερμανοί) ωφελούνται πολύ περισσότερο.Όσο για τον Τσέχο πρόεδρο το "ανόητος" δεν το αλλάζω ως προς κάτι επιεικέστερο.
Μπορεί μην μας αρέσει αλλά αυτή είναι η γνώμη του και έχει κάθε δικαίωμα να τη λέει.Τώρα το αν είναι αλκοολικός ή όχι, δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να τον κρίνουμε. Άσε που οι πολιτικές μας επιλογές τα τελευταία (πολλά) χρόνια, μας καθιστούν εντελώς αναρμόδιους να κρίνουμε πολιτικούς άλλων χωρών.
Από πολίτες που δεν χόρτασαν κομμουνισμό και ψηφίζουν ακόμη κομμουνιστές τι να περιμένεις; Άνοιξη; Κι εμείς πρέπει να στενοχωρηθούμε τώρα που δεν θα μπουν οι Τσέχοι στο Ευρώ;
Πρώην κομμουνιστής είναι και πίστεψε με οι Τσέχοι είναι 10 φορές πιο φιλελεύθεροι από τους Έλληνες. Η χώρα έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, επενδύσεις από το εξωτερικό και τρελά ανεκτική κοινωνία.Επίσης ο Ζέμαν είναι πρόεδρος και όχι πρωθυπουργός άρα δεν εκλέγεται από τους πολίτες αλλά τη βουλή.
Ναι ρε φίλε οι πολίτες την εκλέγουν, αλλά δε νομίζεις πως κρίνεις μια σοβαρή δημοκρατία ενώ ψηφίζεις σε μια γελοία μπανανία; Μιλάμε για τον Ζέμαν και έχουμε τον Πάκη! Τον Πάκη με τις 400,000 προσλήψεις ΔΥ και τα ρουσφέτια στα γαλάζια παιδιά, τον πάκη της λαϊκής δεξιάς του καραμανλή jr.
Παρεμπιπτόντως, διάβασε αυτό:From 1993 until 2012, the President of the Czech Republic was selected by a joint session of the parliament for a five-year term, with no more than two consecutive terms. Since 2013 the presidential election is direct. [53] Miloš Zeman was the first directly elected Czech President. (https://en.wikipedia.org/wiki/Czech_Republic#Government_and_politics)