Ελβετία: Άντρας καταδικάστηκε για βιασμό επειδή αφαίρεσε το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του σεξ

Ελβετία: Άντρας καταδικάστηκε για βιασμό επειδή αφαίρεσε το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του σεξ Facebook Twitter
11

Ένας 47χρονος Γάλλος, τα στοιχεία του δεν έγιναν γνωστά, καταδικάστηκε για βιασμό επειδή αφαίρεσε το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του σεξ χωρίς να το γνωρίζει η παρτενέρ του.

Το ποινικό δικαστήριο της Λωζάνης του επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 μηνών με αναστολή, κρίνοντας στην ετυμηγορία του πως το σεξ χωρίς προφυλακτικό συνιστά βιασμό, σε περίπτωση που η χρήση του θεωρείται από πριν δεδομένη.

Κατά τα φαινόμενα, ο καταδικασθείς γνώρισε μέσω του Tinder μία Ελβετίδα.

Όταν βγήκαν για δεύτερο ραντεβού, τον Ιούνιο του 2015, οι δυο τους άρχισαν να κάνουν σεξ με προφυλακτικό, με τη γυναίκα να συνειδητοποιεί μετά το τέλος της πράξης ότι το προφυλακτικό είχε αφαιρεθεί.

Ο καταδικασθείς ισχυρίστηκε ότι το προφυλακτικό έσπασε την ώρα που το έβαζε.

Όταν η γυναίκα συνειδητοποίησε ότι είχε κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις, ειδοποίησε την αστυνομία.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το θύμα θα είχε αρνηθεί να κάνει σεξ αν γνώριζε εκ των προτέρων ότι ο παρτενέρ της δεν είχε πάρει προφυλάξεις.

Ο δικηγόρος της ενάγουσας χαρακτήρισε την καταδίκη ως σταθμό στα δικαστικά χρονικά της Ελβετίας.

Με πληροφορίες από Sputnik και Independent

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς αναζητά τον διάδοχο του Σινουάρ: Ο Χαλίλ Αλ-Χάγια και ο αδίστακτος αδελφός

Διεθνή / Η Χαμάς αναζητά τον διάδοχο του Σινουάρ: Ο Χαλίλ Αλ-Χάγια και ο αδίστακτος αδελφός

Ο ρόλος του Μοχάμεντ Σινουάρ θεωρείται κομβικός για την πορεία του πολέμου στη Γάζα - Οι συζητήσεις για την επιλογή διαδόχου θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα, δηλώνουν στελέχη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
mohament-al-fayed

Διεθνή / Αλ Φαγέντ: Μόλις 2 από τις 21 κατηγορίες για βιασμούς έφθασαν στην εισαγγελία, όσο ήταν ζωντανός

Ερωτήματα για τον ρόλο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στη Βρετανία, καθώς συνολικά 21 γυναίκες είχαν υποβάλλει καταγγελίες εναντίον του Αλ Φαγέντ όσο ήταν στη ζωή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Σαφεστατα να τιμωρειται καποιος που ξεγελα την παρτενερ του για αυτο το ζητημα.Αλλα παρολαυτα η ειδηση αναφερει οτι ο κατηγομενος αρνηθηκε οτι ειχε προθεση και οτι εσπασε κ οτι ηταν ατυχημα.Φυσικα δεν ειμασταν στο δικαστηριο για να δουμε την δικη και να εχουμε αποψη για το ποσο πειστικοι ηταν οι ισχυρισμοι του,αλλα τοσο απιθανο ειναι να συμβει ενα τετοιο ατυχημα πια?Και πραγματικα αναρωτιεμαι πως μπορει να βγει καταδικαστικη ετυμηγορια για μια τετοιου ειδους υποθεση ..?βασισμενη σε ποιο ακραδαντο στοιχειο αραγε?
Και λίγα του εκαναν.Τα σχολιάκια περι τιντερ ,δευτερο ραντεβου, ας πρόσεχε κλπ εντελως αναμενόμενα και εμετικά.Στους πόσους μήνες γνωριμίας δικαιούται μία γυναίκα να καταγγείλει μια πράξη βίας η εξαπάτησης απο το σύντροφό της; Για να ξέρουμε.Ενα εξάμηνο καλά ειναι,να τ'αφησω; Ή πρέπει να μας στεφανωθει κιολας αλλιως ας προσέχαμε κι εμείς ;
Σαφώς και είναι βιασμός και απορώ με την ποινή που θεωρώ θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη.Με ποιο δικαίωμα κάποιος εξαναγκάζει έναν άνθρωπο σε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, μόνο και μόνο για να ευχαριστηθεί καλύτερα το σεξ; Αισχρό και κατά τη γνώμη μου απαιτείται αυστηρή νομική αντιμετώπιση σε τέτοιες πράξεις.
Γνωριμία μέσω Tinder -> 2o ραντεβού σεξ -> και κατάλαβε πως έκανε σεξ χωρίς προφυλακτικό αφού είχε τελειώσει !Πως και δεν το πήρε χαμπάρι νωρίτερα.
Ευτυχώς που σχολίασες εσύ, Δον Ιδιώτη μου, γιατί χτες το βράδυ που τα διάβασα ήταν αργά για να συνδεθώ (νύσταζα). Ήταν χαρακτηριστική στα σχόλια η αδιαφορία για τις συνέπειες, ειδικά όταν πρόκειται για την άλλη ενώ το τομάρι μας δεν κινδυνεύει.Στην καλύτερη περίπτωση θα κατέληγε με τίποτα ΣΜΝ.
Απλά και μόνο επειδή έβγαλε το προφυλακτικό είναι έγκλημα;Την άφησε έγκυο; ήταν φορέας διαφόρων ασθενειών και την κόλλησε; εαν ίσχυε έστω ενα απο αυτά καλός αλλα τίποτα απ'ολα αυτά.Αυτό που βλέπω ειναι πως οι ανθρωπότητα πάει απο το κακό στο χειρότερο. Οι άνθρωποι γίνονται ακόμα πιο εγωιστες, μικροβιοφοβικοι εσωστρεφεις και κλείνονται στο καβούκι τους φοβούνται και την ίδια τους τη σκιά. Μετά μην απορείτε γιατί οι ιστοσελίδες πορνο έχουν τρελή επισκεψιμοτητα ή γιατί δεν βρίσκεται άντρα!!!Και το ξαναγράφω, έλεος!!!
Εσυ στο 2ο ραντεβου πας με γνωματευση αφροδισιολογου;δηλαδη επρεπε να εχει γκαστρωθει ή κολλησει καποιο νοσημα για να καλεσει την αστυνομια.Προφανως ζητησε να πηδηχτει με προφυλαξη και οφειλε ο επιβητορας να το σεβαστει.Τωρα πως αποδεικνύεται οτι καποιος αφαιρεσε το προφυλακτικο χωρις τη συναινεση της παρτενερ,ωστε να μη το βρει βουτυρο στο ψωμι της η καθε μία που θελει να εκδικηθει τον γκομενο της,ειναι ενα ερωτημα.