Αυτή είναι η κωδική φράση και το μυστικό σχέδιο του Μπάκιγχαμ για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Αυτή είναι η κωδική φράση και το μυστικό σχέδιο του Μπάκιγχαμ για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Facebook Twitter
EPA/ANDY RAIN
2

«Αντιμετωπίζεται με σεβασμό σε όλο τον κόσμο. Έχει μείνει στην εξουσία περισσότερο από 12 προέδρους των ΗΠΑ. Αντιπροσωπεύει τη σταθερότητα και την τάξη. Αλλά το βασίλειό της βρίσκεται σε αναταραχή, και οι υπήκοοι της είναι σε άρνηση και δεν δέχονται ότι η βασιλεία της θα τελειώσει κάποτε. Γι' αυτό το παλάτι έχει ένα σχέδιο», γράφει η εφημερίδα Guardian, η οποία αποκαλύπτει τον μυστικό κωδικό και το σχέδιο που έχει ετοιμάσει το Μπάκιγχαμ για την περίπτωση θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «θα κλείσουν τα μάτια της και ο Κάρολος θα είναι βασιλιάς. Τα αδέρφια του θα φιλήσουν το χέρι του. Ο πρώτος αξιωματούχος που θα διαχειριστεί την είδηση θα είναι ο προσωπικός γραμματέας της βασίλισσας, ο Sir Christopher Geidt». Εκείνος θα επικοινωνήσει με την πρωθυπουργό και θα της πει την κωδική φράση.

Όταν πέθανε ο βασιλιάς Γεώργιος Ε', ο κωδικός ήταν «Hyde Park Corner», προκειμένου να μην καταλάβουν οι χειριστές τηλεφώνου τι έχει συμβεί. Το σχέδιο για τη βασίλισσα Ελισάβετ ονομάζεται «Γέφυρα του Λονδίνου». Οπότε, για να ενημερωθεί η πρωθυπουργός -αφότου τη ξυπνήσουν σε περίπτωση που κοιμάται, όπως αναφέρεται- θα της πουν μέσω ασφαλούς σύνδεσης πως «η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε».

Στη συνέχεια, από το Κέντρο Παγκόσμιας Ανταπόκρισης του Υπουργείου Εξωτερικών, που βρίσκεται σε άγνωστη τοποθεσία στο Λονδίνο, η είδηση του θανάτου θα πάει σε 15 κυβερνήσεις εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η βασίλισσα είναι επίσης αρχηγός κράτους, ενώ θα ενημερωθούν άλλες 36 χώρες της Κοινοπολιτείας στις οποίες η βασίλισσα κατέχει συμβολική θέση.

Μετά θα ενημερωθούν οι πρέσβεις και οι ηγέτες κρατών, και τα νέα αναμένεται να φτάσουν πολύ γρήγορα στο Press Association και κατ' επέκταση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης στον κόσμο.

Την ίδια στιγμή, ένας υπάλληλος με ρούχα πένθους θα βγει από την πόρτα του Παλατιού του Μπάκιγχαμ και θα τοιχοκολλήσει την είδηση στις θύρες, ενώ η ιστοσελίδα του παλατιού θα δείχνει μόνο το κείμενο αυτό, σε σκούρο φόντο.

Τα μέσα ενημέρωσης θα επιδοθούν σε αγώνα δρόμου για να δημοσιεύσουν τις νεκρολογίες. Σύμφωνα με τη Guardian, οι Times έχουν ήδη έτοιμο υλικό για 11 ημέρες, ενώ το Sky News και το ITN κάνουν πρόβες εδώ και χρόνια για το ενδεχόμενο θανάτου, αντικαθιστώντας το όνομα της βασίλισσας με το «κυρία Ρόμπινσον».

Σημειώνεται ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία προσπαθεί να ελέγξει την αγορά ντονέρ της Γερμανίας

Διεθνή / Η Τουρκία θέλει να επιβάλλει στην Γερμανία πώς θα φτιάχνεται το ντονέρ κεμπάπ

Την προστασία του ντονέρ κεμπάπ επικαλείται η Τουρκία και θέλει να αναγκάσει την Γερμανία να αποδεχθεί αυστηρή τυποποίηση, όπως ότι το μοσχαρίσιο κρέας πρέπει να προέρχεται από βοοειδή ηλικίας τουλάχιστον 16 μηνών
LIFO NEWSROOM
«Με φιλούσε χωρίς να το θέλω κι έβαζε τα χέρια του παντού», καταγγέλλει θύμα του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

Διεθνή / «Με φιλούσε χωρίς να το θέλω κι έβαζε τα χέρια του παντού», καταγγέλλει θύμα του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

Τον απώθησα, γελούσε και μου έλεγε: «Δεν πρέπει να πεις ούτε μια λέξη σε κανέναν» και ότι «δεν θα δούλευα ποτέ ξανά στο Λονδίνο», καταγγέλλει γυναίκα για τον μεγιστάνα του Harrods
LIFO NEWSROOM
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοινώνει δάνειο 35 δισ. ευρώ από την ΕΕ στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοινώνει δάνειο 35 δισ. ευρώ από την ΕΕ στην Ουκρανία

Στην όγδοη επίσκεψή της στην Ουκρανία, η φον ντερ Λάιεν έγραψε στο Χ ότι θα συναντούσε ηγέτες στο Κίεβο για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων από «την ετοιμότητα για το χειμώνα στην άμυνα, έως την ένταξη [ΕΕ] και την πρόοδο στα δάνεια της G7»
LIFO NEWSROOM
Ο δήμαρχος της Μαζάν για τους βιασμούς της Ζιζέλ: «Η υπόθεση θα μπορούσε να ήταν πιο σοβαρή, κανείς δεν πέθανε»

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ζητούν παραίτηση του δημάρχου της Μαζάν που δήλωσε «κανείς δεν πέθανε» για τους βιασμούς της Ζιζέλ

«Η υπόθεση θα μπορούσε να ήταν πιο σοβαρή, κανείς δεν πέθανε», δήλωσε ο δήμαρχος στο BBC - «Δέχθηκα καταιγισμό ερωτήσεων, δεν είμαι συνηθισμένος να μιλάω στον Τύπο», δικαιολογήθηκε
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Νέα καταγγελία κατά του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: «Ήταν αηδιαστικός, γλοιώδης»

Διεθνή / Βαριά καταγγελία κατά του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: «Ήταν αηδιαστικός, γλοιώδης»

Στο γραφείο του εργάζονταν μόνο πανέμορφες γυναίκες, σαν μοντέλα - Ξεδιάντροπα προσέγγιζε τα θύματά του που ήταν εργαζόμενες στα Harrods, τις μετέθετε στον όροφό του και τις κακοποιούσε σεξουαλικά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια