Βενεζουέλα: Εξαγριωμένοι πολίτες πέταξαν αυγά και πέτρες στον Μαδούρο

Βενεζουέλα: Εξαγριωμένοι πολίτες πέταξαν αυγά και πέτρες στον Μαδούρο Facebook Twitter
1

Εξαγριωμένοι πολίτες στη Βενεζουέλα πέταξαν αυγά, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, όταν εκείνος χαιρετούσε το πλήθος στην πόλη Σαν Φέλιξ, την Τρίτη. Παράλληλα, εντείνονται οι διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησής του.

Η κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας μετέδιδε ζωντανά εικόνες από το Σαν Φέλιξ, όπου ο Μαδούρο χαιρετούσε από ένα ανοικτό αυτοκίνητο μετά το τέλος μιας στρατιωτικής εκδήλωσης, όταν πλήθος πολιτών επιτέθηκε στο όχημα και άρχισε να πετάει διάφορα αντικείμενα. Μετά το περιστατικό, η μετάδοση διακόπηκε.


Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη πέντε ατόμων, ηλικίας 15,17,18,19 και 20 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι πέταγαν «αιχμηρά αντικείμενα» κατά του οχήματος του Μαδούρο, σύμφωνα με το Reuters.


«Ο δικτάτορας χρειάζεται μόνο να βγει από το προεδρικό μέγαρο για να καταλάβει ότι ο λαός τον αποκηρύσσει», ανέφερε το μέλος της αντιπολίτευσης Φρανσίσκο Σούκρε, στο twitter. «Δεν μπορούν να επευφημούν έναν άνθρωπο που ευθύνεται για την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση της ιστορίας», πρόσθεσε.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Μαδούρο για δικτατορικές πρακτικές, και οι διαδηλώσεις έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα. Ιδιαίτερα μετά τα τέλη Μαρτίου, όταν με τη βοήθεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου καταργήθηκε για λίγες ημέρες το ελεγχόμενο από την αντιπολίτευση κογκρέσο της χώρας. Το δικαστήριο ανακάλεσε άμεσα την απόφαση, ύστερα από έντονες αντιδράσεις.

Στο μεταξύ, δύο διαδηλωτές έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες. Ένας 19χρονος φοιτητής κατέληξε χθες τα ξημερώματα, αφότου τραυματίστηκε στο λαιμό από σφαίρα τη νύχτα της Δευτέρας, όταν στελέχη της τοπικής αστυνομίας επιχειρούσαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές από τα οδοφράγματα που είχαν εγκαταστήσει σε δρόμους, μετά τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βαλένσια.

Την περασμένη Πέμπτη, ένας άλλος 19χρονος σκοτώθηκε, έχοντας δεχθεί σφαίρα στο στήθος, σε περιοχή κοντά στο Καράκας και ένας αστυνομικός, που κατηγορείται ότι πυροβόλησε εν ψυχρώ τον διαδηλωτή, συνελήφθη. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το πρόσωπο αυτό δεν συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ «ανέβασε» βίντεο από την φονική επίθεση στην Υεμένη - «Ουπς, δεν θα γίνει καμιά επίθεση από αυτούς τους Χούτι»

Διεθνή / Ο Τραμπ «ανέβασε» βίντεο από την φονική επίθεση στην Υεμένη - «Ουπς, δεν θα γίνει καμιά επίθεση από αυτούς τους Χούτι»

Ο Τραμπ δημοσιοποίησε βίντεο που κατ’ αυτόν δείχνει δεκάδες μαχητές του κινήματος των Χούτι καθώς σκοτώνονται σε αμερικανικό βομβαρδισμό στην Υεμένη
LIFO NEWSROOM
«Η μόνη δουλειά που ξέρω»: Οι εργάτες του μικροσκοπικού Λεσότο αντιδρούν στους δασμούς 50% του Τραμπ

Διεθνή / «Η μόνη δουλειά που ξέρω»: Οι εργάτες του μικροσκοπικού Λεσότο αντιδρούν στους δασμούς 50% του Τραμπ

Ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας απασχολεί περίπου 40.000 εργαζόμενους και αντιπροσωπεύει το 90% των εξαγωγών του Λεσότο, όπου κατασκευάζονται τζιν για εμβληματικές αμερικανικές μάρκες όπως η Levi's και η Wrangler
LIFO NEWSROOM
50 χρόνια Microsoft: Ο Μπιλ Γκέιτς θυμάται τον κώδικα που ξεκίνησε την επανάσταση των υπολογιστών

Διεθνή / 50 χρόνια Microsoft: Ο Μπιλ Γκέιτς θυμάται τον κώδικα που ξεκίνησε την επανάσταση των υπολογιστών

Ο ιδρυτής της Microsoft γιορτάζει την «χρυσή επέτειο» της εταιρείας με αναμνήσεις από τον κώδικα που έγραψε στα 19 του και έβαλε τα θεμέλια για το μέλλον της τεχνολογίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια