Η κόρη του Μανώλη Ρασούλη απαγορεύει τη χρήση κομματιού του πατέρα της απο τη Χρυσή Αυγή

Η κόρη του Μανώλη Ρασούλη απαγορεύει τη χρήση κομματιού του πατέρα της απο τη Χρυσή Αυγή Facebook Twitter
7

Η κόρη του Μανώλη Ρασούλη, Ναταλία, με tweet στον προσωπικό της λογαριασμό, απαγόρευσε στη Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεών της το τραγούδι του πατέρα της «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ».

«Μέχρι να δοθεί το επίσημο ανακοινωθέν σε σχέση με τη χρήση του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ" ως μουσική υπόκρουση, σε εμπόλεμη συγκέντρωση της οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" στο στρατόπεδο Κορίνθου και σε συμφωνία με τη συνθέτρια του τραγουδιού, Βάσω Αλαγιάννη, εγώ, ως δικαιούχος διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του πατέρα μου και στιχουργού του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", Μανώλη Ρασούλη, απαγορεύω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ τη χρήση του εν λόγω τραγουδιού από την οργάνωση "Χρυσή Αυγή", λόγω εξαιρετικά μεγάλου πολιτικού και ιδεολογικού χάσματος της έννοιας του τραγουδιού αυτού, με τις δράσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης. Οποιαδήποτε χρήση του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ" από την οργάνωση "Χρυσή Αυγή", τη θεωρώ άκρως επικίνδυνη και εθνικά παραπλανητική» αναφέρει η ίδια στο Twitter.

Σε διαδοχικά «tweets», μάλιστα, η Ναταλία Ρασούλη συνεχίζει, σε σκληρή γλώσσα, αναφέροντας τα εξής: «Πολλοί μας λένε ότι η χρήση του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ" έγινε κατά κόρον από τον δήμο Κορίνθου και όχι από ίδια την ΧΑ... Διασταυρώνουμε τις πληροφορίες. Η παρουσία της ΧΑ και με παρουσία βουλευτών της στο στρατόπεδο Κορίνθου, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που ο δήμος κάλεσε για διαμαρτυρία, δείχνει σαφώς την συν-διοργάνωσή της. Γνωρίζουμε ότι ο δήμος την κάλεσε εκεί».

»Όπως και να έχει, σε συγκεντρώσεις όπως αυτή της Κορίνθου, με απάνθρωπα έκτροπα, ξύλο, διακοπή νερού του στρατοπέδου, με τους "αμπαρωμένους" μετανάστες μέσα, διακοπή από τον ίδιο τον δήμο, δείχνει ότι ο δήμος δεν κατανοεί τραγούδια που γράφτηκαν για την υπεράσπιση της ανθρώπινης πατρίδας».

»Ήδη, οι εθνικιστές έχουν αναρτήσει πολλά βίντεο του "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", προβάλλοντας και προσβάλλοντας την ουσία του τραγουδιού».

»Αλλά, με την επίσημη παρουσία της ΧΑ, τα πράγματα παύουν να ανήκουν στην σφαίρα της προσωπικής έκφρασης γνώμης και χρήσης της τέχνης. Η πρόσκληση του δήμου Κορίνθου στην ΧΑ, για να δημιουργήσει εντάσεις με την υπόκρουση: "η πιο γλυκειά πατρίδα είναι η καρδιά", ανατριχιάζει».

Τech & Science
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM
Φαρμακευτική κάνναβη: Η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα αναδεικνύει τις θεραπευτικές της δυνατότητες στον καρκίνο

Τech & Science / Φαρμακευτική κάνναβη: Η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα αναδεικνύει τις θεραπευτικές της δυνατότητες στον καρκίνο

Η ανάλυση αποσκοπεί στην εδραίωση της συμφωνίας σχετικά με τις δυνατότητες της κάνναβης ως θεραπεία του καρκίνου, λέει ο επικεφαλής της έρευνας
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Περιπλανώμενη μαύρη τρύπα, επτά φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο, εντοπίστηκε στον γαλαξία μας

Τech & Science / Περιπλανώμενη μαύρη τρύπα, επτά φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο, εντοπίστηκε στον γαλαξία μας

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η μαύρη τρύπα σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια από την κατάρρευση ενός τεράστιου άστρου και έκτοτε ταξιδεύει μόνη στον Γαλαξία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Λοβοτομοιμένοι φασίστες.........ελεοςςςςςςΧαρά στον Έλληνα που ελληνοξεχνάκαι στο Σικάγο μέσα ζει στη λευτεριάεκείνος που δεν ξέρει και δεν αγαπάσάμπως φταις κι εσύ καημένη και στην Αθήνα μέσα ζει στη ξενιτιάΑχ Ελλάδα σ' αγαπώ και βαθιά σ' ευχαριστώγιατί μ' έμαθες και ξέρων' ανασαίνω όπου βρεθώνα πεθαίνω όπου πατώκαι να μην σε υποφέρωΑχ Ελλάδα θα στο πωπριν λαλήσεις πετεινόδεκατρείς φορές μ' αρνιέσαιμ' εκβιάζεις μου κολλάςσαν το νόθο με πετάςμα κι απάνω μου κρεμιέσαιΗ πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιάΟδυσσέα γύρνα κοντά μουπου τ' άγια χώματα της πόνος και χαράΚάθε ένας είναι ένας που σύνορο πονά κι εγώ είμαι ένας κανένας που σας σεργιανάΑχ Ελλάδα σ' αγαπώ και βαθιά σ' ευχαριστώγιατί μ' έμαθες και ξέρων' ανασαίνω όπου βρεθώνα πεθαίνω όπου πατώκαι να μην σε υποφέρωΑχ Ελλάδα θα στο πωπριν λαλήσεις πετεινόδεκατρείς φορές μ' αρνιέσαιμ' εκβιάζεις μου κολλάςσαν το νόθο με πετάςμα κι απάνω μου κρεμιέσαι
Ψιλο-άσχετο αλλά είναι αίσχος να υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα για ένα έργο τέχνης στο οποίο έχει πεθάνει ο καλλιτέχνης. Θα έπρεπε αυτά να είναι ελεύθερα για δημοσία χρήση.
Όσο απολαμβάνουν την ανοχή των διωκτικών και των δικαστικών αρχών δε βλέπω πως θα σταματήσουν να κάνουν ό,τι γουστάρουν! Τα πνευματικά δικαιώματα δε μπορεί να γίνουν έτσι απλά σεβαστά από άτομα πνευματικά και ηθικά ανάπηρα.