ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.4.2017 | 18:18

ΜΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ...

Θέλω να εξομολογηθώ ότι εδώ και κάποια χρόνια ζω τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες το χρόνο κάθε χρόνο χωρίς να μιλάω σε κανέναν. Μες στη μοναξιά μου. Δεν έχω κανέναν.Ολομόναχος. Μιλάω δηλαδή μόνο με τους υπαλλήλους όταν πάω να αγοράσω κάτι, με τους ταμίες στα σινεμά, στα θέατρα και στις συναυλίες που πηγαίνω, στη δουλειά μου ελάχιστα όταν πρόκειται να εξυπηρετήσω κάποιον, στα εστιατόρια που παραγγέλνω(σπάνια γιατί συνήθως μαγειρεύω στο σπίτι) ή όταν βοηθάω κάποιον σε κάτι στο δρόμο π.χ. ή οπουδήποτε και μου λέει ή , όταν κρατάω π.χ. την πόρτα για να περάσει κάποιος και ανταποδίδω τη φιλοφρόνηση, αυτή είναι η επικοινωνία μου με τον έξω κόσμο και τέρμα.Οι γονείς μου έχουν πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια, αδέρφια δεν έχω, με τους λίγους εναπομείναντες συγγενείς η ζωή τα έφερε και δεν μιλάμε, τα ξαδέρφια μου με τα οποία στο παρελθόν έκανα καλή παρέα ζουν πλέον στο εξωτερικό κι έχω χάσει κάθε επαφή(ούτε στα mail δεν απαντάνε), οι φιλίες μου σκορπίσανε(για πολλούς και διάφορους λόγους). Οι έρωτες διαλύθηκαν αφού πρώτα με διέλυσαν.Το να κάνω νέες γνωριμίες είναι πολύ δύσκολο για πολλούς κι αντικειμενικούς λόγους. Ίσως να μου πείτε να ανοιχτώ, να τα βρω με τον εαυτό μου, να επιδιώξω νέες γνωριμίες και τέτοια. Δυστυχώς αυτό δε γίνεται. Είμαι τριαντατριών χρονών. Σε αυτή την ηλικία αν δεν έχεις ήδη έναν κύκλο ανθρώπων ή μια σύντροφο, είναι δύσκολο πολύ να αποκτήσεις. Ακόμα και το να πας σε μέρη όπου γίνονται γνωριμίες. Για παράδειγμα, μια λύση θα ήταν τα ταξίδια. Ταξίδια, διεύρυνση οριζόντων, νέες γνωριμίες. Τα ταξίδια θέλουν όμως και χρήματα. Πρέπει να έχω μια δουλειά που να μου εξασφαλίζει καλό εισόδημα, κάτι που δεν συμβαίνει με την τωρινή μου δουλειά. Ούτε είμαι σε ηλικία να παίρνω σβάρνα τα κλαμπάκια και τα μπαρ. Εντάξει ,σε μπαρ κάποιες φορές πηγαίνω, και σε εστιατόρια. Αλλά και πάλι τι να κάνω; Εκεί είναι όλοι με τις παρέες τους. Πάω πού και πού να πιω ένα ποτό σε ένα μπαρ κι είναι όλοι γύρω με τις παρέες τους κι ένα αγγούρι(εγώ) στην άκρη. Να πάω να πω δηλαδή στη διπλανή παρέα , τριάντα τριών χρονών μαντράχαλος; Ή στο εστιατόριο που τρώω να πάω και να πω στους διπλανούς . Γίνονται αυτά τα πράγματα; Δεν γίνονται. Έτσι απλώς έχω γίνει παρατηρητής της ζωής μου η οποία με προσπερνάει σιωπηλά και τέλος. Κάθε μέρα είναι ίδια με την επόμενη. Ή κάθομαι και γράφω τραγούδια, σενάρια, μυθιστορήματα, διηγήματα(κάτι που έκανα μια ζωή, απ' όταν θυμάμαι τον εαυτό μου) και οι ήρωές μου ζουν τη ζωή που θα ήθελα εγώ να ζήσω. Τέλος πάντων. Δεν πειράζει. Κάποιες φορές είμαι θλιμμένος, κάποιες φορές αντέχω. Περιμένω την έκπληξη. Αυτά. Να είστε καλά με υγεία και χαρά.
9
 
 
 
 
σχόλια
Μην βασίζεσαι στις εκπλήξεις.Εαν ήταν να σου έρθουν,θα σου έρχονταν νωρίτερα.Δεν θέλω να φαίνομαι πεσιμιστής,αλλά κάποια στιγμή όταν περνάς ένα όριο ηλικίας και δεν έχεις βρει τον άνθρωπό σου,πρέπει να προετοιμάζεσαι ψυχολογικά για το ότι θα μείνεις μόνος για πάντα.
Ειμαι μια γυναίκα λιγο μικρότερη απο σενα. Ολη την ημέρα δεν ανταλλάξω λέξη με κανενα ον και δεν βγαινω απο το σπιτι μου παρα μονο για να παω στο σουπερ μαρκετ. Βιώνω ακριβώς την ιδια μοναξιά με εσένα. Δεν ξερω πως αλλιώς να σου το πω, δεν θέλω να ακουστεί σαν πέσιμο ή κατι, αλλα θα ήθελα πολύ να επικοινωνησεις μαζι μου. :)
Καλέ μου εξομολογούμενε, οι καινούριες φιλίες δεν είναι ποτέ εύκολες σε καμία ηλικία, ειδικά όταν είσαι ένας κλειστός χαρακτήρας. Και ακόμα και όταν θέλεις να πιάσεις κουβέντα όπως λες, δεν ξεκινάς με το "Γεια σας, να κάτσω μαζί σας;" αυτό δεν θα ήθελες ούτε κι εσύ να σου το κάνουν. Πάνω απ'όλα να είσαι διακριτικός σε τέτοιες καταστάσεις.. Σίγουρα, το να ξεκινήσεις κάποια χόμπι, όπως γυμναστήριο κλπ πρέπει να σου περισσεύουν κάποια χρήματα. Όμως, σε όποια πόλη και αν είσαι, υπάρχουν τόσες free ομάδες στις οποίες μπορείς να συμμετέχεις, που θα εκπλαγείς! Έσχατη λύση αποτελεί και το ιντερνετ... Όπως και να'χει, οπλίσου με υπομονή και επιμονή! Σου εύχομαι από καρδιάς να καταφέρεις να δικτυωθείς με κόσμο σύντομα και να μην το βάζεις κάτω!
Φίλε πραγματικά όπως τα λες θα ήθελα πάρα πολύ να γίνουμε φίλοι κ να κάνουμε παρέα γιατί έχεις πολύ ενδιαφέρον σαν άτομο. Και βλέπω είσαι κ πολύ έξυπνος άνθρωπος που έχεις να δώσεις πολλά σε μια φιλία. Τι να πω πραγματικά θα ήθελα να τα πούμε γιατί έχω βαρεθεί τους Ρηχους ανθρώπους γύρο μου. Εγώ είμαι το αντίθετο από εσένα, Έχω πολλούς φίλους κι όμως νιώθω τόσο μόνος μερικες φορές. Τεσπα βρες με Στο fb Sotiris Soukrioglou
Μάλιστα. Την συμπάθειά μου.Είσαι 33 χρονών όμως. Η ζωή δεν σταματά. Δεν καταλαβαίνω πώς "με τα ταξίδια θα κάνεις γνωριμίες" που δεν κάνεις κι εδώ που είσαι. Δηλαδή γιατί δεν πιάνεις την πάρλα με κάποιο υπάλληλο ή με συνάδελφο και να γνωριστείτε και πού ξέρεις πού μπορεί να οδηγήσει. Ακόμα και μέσω ιντερνετ οι άνθρωποι διαδρούν και γνωρίζονται και συναντιώνται. Το κείμενό σου δείχνει έναν άνθρωπο με συγκρότηση λόγου και σωστή εκφορά οποτε είναι σίγουρο ότι όπως μιλάς σε μας εδώ μπορείς να μιλήσεις και πιο έξω. Επίσης ξεκολλήστε με το "πού να πάω τώρα μόνος μου χωρίς παρέα σαν αγγούρι". Πάτε για καφέ μόνοι με ένα βιβλίο. Πάτε σινεμά. Πάτε σε ένα μπαράκι που υπάρχει πολύς κόσμος. Και μη διστάσετε να πιάσετε συζήτηση σε όποιον/όποια σας αρέσει (πάντα ευγενικά και χωρίς διακαή και πασιφανή πόθο ζευγαρώματος). Κάθε μέρα είναι ευκαιρία για να γνωρίσεις κόσμο. Και στο πάρκο που περπατάς μπορείς να γνωρίσεις κόσμο. Ιδιαίτερα αν πηγαίνεις σε κάποιο μέρος τακτικά. Μην αφήνετε τα χρόνια να περνούν έτσι στην μοναξιά. Η ανθρώπινη επαφή είναι πολύτιμη για τον ψυχισμό και πραγματικά δεν κοστίζει τίποτα.
Δεν αναφέρεις αν έχεις κάποιο χόμπι αλλά αν δεν έχεις θα ήταν μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσεις κάτι που σε ενδιαφερει.Μέσω μια δραστηριοτητας το κλίμα είναι πιο χαλαρό και φιλικο και είναι πιο εύκολο στο τέλος της δραστηριοτητας να προτείνεις να πάτε κάπου για έναν καφέ και έτσι να γνωριστείτε καλύτερα. Είσαι ακόμα πολύ νέος για να τα παρατήσεις τις προσπαθείες.έχεις προσπαθήσει να κάνεις γνωριμίες μέσω της δουλειάς?