Ο Μπιλ Γκέιτς απαγόρευε στα παιδιά του να έχουν κινητό τηλέφωνο πριν τα 14- Ακόμη και τώρα δεν τα επιτρέπει στο τραπέζι

Ο Μπιλ Γκέιτς απαγόρευε στα παιδιά του να έχουν κινητό τηλέφωνο πριν τα 14- Ακόμη και τώρα δεν τα επιτρέπει στο τραπέζι Facebook Twitter
1

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη και ιδρυτής της Μicrosoft, της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού παγκοσμίως, είναι ένας ιδιαίτερα προσεχτικός πατέρας και έχει κανόνες για το πώς τα παιδιά του θα έρχονται σε επαφή με την τεχνολογία.

Ακούγεται λίγο παράξενο για κάποιον που είναι πίσω από τον κολοσσό της τεχνολογίας να μην αφήνει τα παιδιά του να έχουν κινητό τηλέφωνο, αλλά αυτός ήταν ένας βασικός κανόνας που τηρήθηκε στην οικογένεια Γκέιτς. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στη Mirror, κανένα από τα τρία του παιδιά δεν είχε συσκευή κινητού τηλεφώνου πριν περάσει τα 14 έτη. Ωστόσο παραδέχτηκε πως αυτό υπήρξε θέμα τριβής και γκρίνιας από τα παιδιά του που πάντα έφερναν ως παράδειγμα τους φίλους τους.

Ο Γκέιτς είπε επίσης πως τα κινητά και τα τάμπλετ είναι απαγορευμένα στο οικογενειακό τραπέζι και για όσο διαρκεί το γεύμα ενώ ανέφερε πως η μικρότερη κόρη του, που είναι τώρα 14 ετών, έχει περιορισμένη πρόσβαση σε συσκευές και υπάρχει πάντα περιορισμός χρόνου που απαγορεύει την επαφή με οθόνη αρκετή ώρα πριν τον ύπνο.

Η χρήση κινητού τηλεφώνου, υπολογιστή-ταμπλέτας ή άλλου ηλεκτρονικού «γκάτζετ» στο κρεβάτι πριν τον ύπνο αποτελεί «συνταγή» αϋπνίας ή κακής ποιότητας ύπνου, ανέφερε πρόσφατα μια βρετανική επιστημονική μελέτη, που αξιολόγησε όλες τις σχετικές έρευνες μέχρι σήμερα πάνω στο ζήτημα.

Ο Μπιλ Γκέιτς απαγόρευε στα παιδιά του να έχουν κινητό τηλέφωνο πριν τα 14- Ακόμη και τώρα δεν τα επιτρέπει στο τραπέζι Facebook Twitter

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ειδικό στη βιοστατιστική Μπεν Κάρτερ του King's College του Λονδίνου και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό παιδιατρικό περιοδικό "JAMA Pediatrics", αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) 20 έρευνες παρατήρησης, που συνολικά αφορούσαν περίπου 125.200 παιδιά, με μέση ηλικία 14,5 ετών. Διαπιστώθηκε ότι η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο ανεπαρκούς ύπνου. Οι επιστήμονες επισήμαναν ότι ο ύπνος είναι ζωτικός για την υγιή σωματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών και τόνισαν ότι η χρήση ηλεκτρονικών φορητών συσκευών πριν από τον ύπνο έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για την ποσότητα, όσο και για την ποιότητα του ύπνου, με αποτέλεσμα τα παιδιά να είναι νυσταγμένα την επόμενη μέρα. Οι ερευνητές συνιστούν την ελάχιστη δυνατή χρήση τέτοιων συσκευών στην κρεβατοκάμαρα πριν την ώρα του ύπνου.

Ο Μπιλ Γκέιτς, πατέρας της 20χρονης Τζένιφερ, του 17χρονου Ρόρι και της 14χρονης Φοίβης έχει και στο παρελθόν αναφερθεί στο πώς μαζί με τη σύζυγό του Μελίντα Γκέιτς μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

Πρόσφατα είχε προκαλέσει αίσθηση όταν σε συνέντευξή του αποκάλυψε πως τα τρία παιδιά του δείχνουν κατανόηση για το γεγονός πως δεν θα είναι οι κληρονόμοι της τεράστιας περιουσίας του η οποία είναι ήδη δεσμευμένη να προοριστεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς όταν αυτός πεθάνει.

Ο 60χρονος μεγιστάνας της τεχνολογίας είπε ότι τα παιδιά του είναι «περήφανα» για την απόφασή του να αφιερώσει τα χρήματά του για να βοηθήσει τους οικονομικά ασθενείς του κόσμου. «Δεν είναι υπέρ των παιδιών να έχουν αυτά τα τεράστια ποσά. Στρεβλώνουν όλα όσα θα μπορούσαν να κάνουν για να δημιουργήσουν τη δική τους πορεία» είχε αναφέρει. Στη συνέντευξή του εξήγησε πως αντί για trust funds δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι δύο κόρες και ο γιος του θα λάβουν μια πολύ καλή εκπαίδευση που θα γίνει εφόδιο για να ξεκινήσουν τη δική τους σταδιοδρομία. Ωστόσο διευκρίνισε πως θα υπάρχει πάντα ένα οικονομικό δίχτυ ασφαλείας το οποίο δεν θα επιτρέψει ποτέ στα παιδιά του να μην έχουν πόρους.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

A Real Pain

Πολιτισμός / Γκουαντανίνο, Πάντινγκτον και «αληθινός πόνος» από αύριο στους κινηματογράφους

Ο Λούκα Γκουαντανίνο διασκευάζει Μπάροουζ, ο Πάντινγκτον μοιράζει καλοσύνη και ο Κίεραν Κάλκιν φλερτάρει με το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια