Σήμερα η «μονομαχία» Σαμαρά-Τσίπρα

Σήμερα η «μονομαχία» Σαμαρά-Τσίπρα Facebook Twitter
2

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα το απόγευμα η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, με θέμα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Και αυτό, γιατί, όπως αναμένεται, η συζήτηση θα εξελιχθεί σε μία εφ' όλης της ύλης πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού, που θα εμφανιστεί στη Βουλή μετά από καιρό, και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το πολιτικό ρεπορτάζ, με τους αγρότες να έχουν ακόμη παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στις εθνικές οδούς ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να υπεραμυνθεί της πολιτικής του ότι ικανοποίησε όσα από τα αιτήματα των αγροτών επιτρέπει η δύσκολη οικονομική κατάσταση και να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο θα κατηγορήσει για «λαϊκισμό». Και θα περάσει στην αντεπίθεση, με αιχμή τα θέματα επενδύσεων και αποκρατικοποιήσεων, αλλά και τα φαινόμενα βίας, με τον πρωθυπουργό να φέρεται αποφασισμένος να καλέσει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα να τα καταδικάσει απερίφραστα. Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να ανακοινώσει και επίσημα την πρόθεσή του να θέσει δημόσια προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ζητώντας ταυτόχρονα την ευρύτατη δυνατή συναίνεση.

Πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, από την άλλη πλευρά, αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα καταγγείλει την επιμονή της κυβέρνησης να εφαρμόζει την αδιέξοδη πολιτική της τρόικας, παρά την ομολογία του «λάθους» από το ΔΝΤ, ενώ αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για τα ζητήματα του κατώτατου μισθού και των αποκρατικοποιήσεων, κατηγορώντας τον για «ξεπούλημα της χώρας». Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να κάνει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις λαϊκές αντιδράσεις, κατηγορώντας την για αυταρχισμό και για υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας.

Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Σύγχρονο Θεατρικό με αναφορές στην επικαιρότητα και δυνατούς διαλόγους αλλά χωρίς χώρο για αυτοσχεδιασμό. Εκείνο το "...τον οποίο θα κατηγορήσει για «λαϊκισμό»" τι ώρα βγαίνει? Θα έχει και βραδινή ή μόνο απογευματινή παράσταση?
Σε τι να συγκρουστούν;; Αφού ο Δραγασάκης είπε ότι ούτε το χαράτσι θα καταργηθεί, ούτε ο κατώτατος μισθός μπορεί να ανέβει, ούτε οι συντάξεις και οι μισθοί μπορούν να δοθούν άμεσα, ούτε το μνημόνιο να καταργηθεί έτσι γρήγορα, μέ ένα νόμο μια ψυχή.Σε τι στο διάολο δηλαδή θα διαφωνήσουν; Για τις αποκρατικοποιήσεις που δεν γίνονται;Για τις απολύσεις που δεν γίνονται;Άντε να διαφωνήσουν για τους πυροβολισμούς κατάδικων που πάνε να δραπετεύσουν.