Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αποφάσισε να στηρίξει Τραμπ και πως η κλιματική αλλαγή είναι μύθος και προπαγάνδα

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αποφάσισε να στηρίξει Τραμπ και πως η κλιματική αλλαγή είναι μύθος και προπαγάνδα Facebook Twitter
23

«Μήπως η αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία των Παρισίων, ξεσκεπάζει το «κατασκεύασμα» που λέγεται «κλιματική αλλαγή»;», αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ η οποία σχολιάζει την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για αποχώρηση των ΗΠΑ από συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ παίρνει θέση και τάσσεται υπέρ της απόφασης, επαινεί και τον Τραμπ και με συνωμοσιολογικό ύφος κάνει λόγο για «μύθο της κλιματικής αλλαγής» και «προπαγάνδα»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Υποστηρίζοντας και επιμένοντας, προφανώς, στην άποψή του ότι η κλιματική αλλαγή είναι απλά μια «κινεζική συνομωσία», ο Τραμπ -τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του- ανακοινώνει ότι οι ΗΠΑ διακόπτουν την εφαρμογή των μη δεσμευτικών όρων της συνθήκης για την κλιματική αλλαγή και τερματίζουν τη συνδρομή τους στο Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα.


Ενάμιση χρόνο μετά την υπογραφή της συμφωνίας, μία υπερδύναμη, οι ΗΠΑ (ένα από τα κράτη και συγκεκριμένα το δεύτερο κράτος με τους πιο υψηλούς ρύπους) αφήνουν τα υπόλοιπα 195 έθνη να συνεχίσουν το κοινό σχέδιο δράσης, που «εμπνεύστηκαν» κάποιοι προκειμένου να ...επιτύχουν το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων.


Εκτός από το γεγονός ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία δημιουργεί -εκ των πραγμάτων- πλέον ένα νέο σκηνικό και αλλάζει τα δεδομένα, πολλά είναι και τα ερωτήματα που εγείρει (ως προς τα όσα έχουν προηγηθεί) ενώ δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι, ταυτόχρονα, αποτελεί μία κίνηση η οποία μάλλον έρχεται να επιβεβαιώσει κάποια πράγματα.


Αλήθεια, μετά από την εξέλιξη αυτή, ποιο μπορεί να είναι το προφανές: α) ότι πίσω από τον μύθο της κλιματικής αλλαγής βρίσκονται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και συγκεκριμένες βιομηχανίες που προωθούν φιλοσοφίες, εκστρατείες, «λογικές» και προπαγανδίζουν υπέρ της κλιματικής αλλαγής, με προφανή στόχο να αποκομίσουν κέρδη ή β) το ότι μία υπερδύναμη όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μπορεί να αδιαφορεί τόσο πολύ για το μέλλον και να είναι τόσο «αναίσθητη» αδιαφορώντας για κάτι δήθεν «τόσο τραγικό» όσο το «κατασκεύασμα» της κλιματικής αλλαγής;


Σήμερα, όταν αναφέρουμε την λέξη «περιβάλλον», συνειρμικά σκεφτόμαστε «κλιματική αλλαγή» και «υπερθέρμανση του πλανήτη», την ίδια ώρα που η αλλαγή του κλίματος αποτελεί ένα ισχυρό πολιτικό και οικονομικό ζήτημα στα χέρια αυτών που διαμορφώνουν τις πολιτικές και που στο όνομα των «πράσινων χαρτοφυλακίων» εφεύραν την «πράσινη οικονομία».


Θα ήταν αφέλεια να σκεφθεί κάποιος ότι η κίνηση του Προέδρου των ΗΠΑ είναι ατυχής ή τυχαία ή άστοχη ή άτοπη. Μάλλον το αντίθετο. Και στοχευμένη είναι και καθόλου τυχαία και μάλλον είναι ένα βήμα στο οποίο θα προστεθούν πολλά ακόμα βήματα και που όσο περνούν τα χρόνια τόσο θα έρχονται να αποδείξουν ότι οι υποψίες και οι αρχικές εκτιμήσεις για την καλοστημένη μηχανή της κλιματικής αλλαγής και την απάτη των μεγάλων συμφερόντων στις πλάτες των περισσότερο αδυνάτων, έχουν ισχυρή βάση και μία πολύ δυνατή δόση αντικειμενικότητας.


Προς επίρρωση των καταστάσεων αξίζει να αναφερθεί ότι ούτε μπορεί να ήταν τυχαίο το γεγονός ότι η συμφωνία για την κλιματική αλλαγή (συμφωνία των Παρισίων) επετεύχθη μετά από μία εικοσαετία αδιέξοδων συναντήσεων. Σαν πολύ δεν είναι για κάτι τόσο τραγικό και τρομακτικό; (ο σοφός λαός λέει ότι «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά»). Φαίνεται όμως ότι «η φωνή των συμφερόντων», με το πέρασμα των ετών, μεγάλωσε και έτσι τελικώς τα κατάφερε να επιβληθεί.


Κάπως έτσι, μπήκε σε εφαρμογή μία συμφωνία που αποτελεί ένα σχέδιο δράσης για τη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη «αρκετά κάτω» από τους 2°C, με.... κόστος που το φόρτωσαν στις πλάτες των ορυκτών καυσίμων γιατί «έτσι τους συνέφερε».


Την ίδια ώρα, σκαρφίστηκαν και συνέταξαν οδηγίες και επέβαλλαν δεσμεύσεις που αναγκάζουν την συμμόρφωση σε καθεστώτα που αυτή τη στιγμή π.χ επιβάλλουν παύση λειτουργίας των ορυχείων, απόσυρση μονάδων της ΔΕΗ με μία «βίαιη» διαδικασία και πολλαπλές αρνητικές και καταστροφικές συνέπειες τις οποίες, διαχρονικά, έχουμε εκθέσει και για τις οποίες διεξάγουμε έναν διαχρονικό αγώνα προκειμένου να τις αποτρέψουμε. Τέλος, δεν είναι δυνατόν να ξεχάσει κανείς την μηχανορραφία που σκαρφίστηκαν και βάπτισαν ΕΤΜΕΑΡ, το οποίο ως γνωστόν είναι η αποζημίωση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), είναι η συνεισφορά όλων μας στη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων μέσω προώθησης των ΑΠΕ.


Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει πολλές φορές υποστηρίξει και αποδείξει την ευαισθησία της για την προστασία του περιβάλλοντος. Μία ευαισθησία δεδομένη, διακηρυγμένη και σαφής. Άλλο τόσο σαφής είναι η θέση εκείνη που μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους ότι «ο πλανήτης και η χώρα μας έχουν ανάγκη από την Πράσινη Ανάπλαση και όχι από την «πράσινη ανάπτυξη» που είναι «καθαρό» δημιούργημα των συμφερόντων.

Ελλάδα
23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνική ιθαγένεια για 10 μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας με το επώνυμο «De Grece»

Ελλάδα / Ελληνική ιθαγένεια για 10 μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας με το επώνυμο «De Grece»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει συζήτηση για υποψηφιότητα των "De Grece" με τη ΝΔ» και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «δημιουργεί ανυπόστατα σενάρια»
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία Εύβοια: «Μου θυμίζει την υπόθεση των Σατανιστών της Παλλήνης» λέει ο δικηγόρος των δύο αδελφών

Ελλάδα / Δολοφονία Εύβοια: «Μου θυμίζει την υπόθεση των Σατανιστών της Παλλήνης» λέει ο δικηγόρος των δύο αδελφών

Το τρίτο πρόσωπο τους έβαλε «στη λογική της μαύρης μαγείας, λέγοντας τους πως ο πατέρας τους είναι ο κακός και πρέπει να εξαλειφθεί», σύμφωνα με τον συνήγορο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
Οι μόνες χώρες εκτός της συμφωνίας είναι πλέον η Συρια, οι Ηπα και η Νικαράγουα (που ήθελε αυστηρότερες ρυθμίσεις). Όοοολοι οι υπόλοιποι, σύμφωνα με τις διάνοιες τις ΔΕΗ, είναι πουλημένοι και συνομωτουν για να πλήξουν τους αγνούς συνδικαλιστές της ΔΕΗ και τον καθαρό άνθρακα και λιγνίτη.Και αυτά γράφονται στα σοβαρά τις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα.
Δεν είναι εύκολο να πάρεις τη μια ή την άλλη πλευρά. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπ'όψη.1. Πως γινεται όλες οι συνθήκες για το περιβάλλον να μην "αγγίζουν" την Κίνα η οποία στα πλαίσια του επιτρεπόμενου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος μπορεί να μολύνει όσο θέλει; Οι ρύποι της Κίνας , εδώ και πολλά χρόνια , είναι ανιχνεύσιμοι στην Καλιφόρνια.2. Ποιος μας (σας) είπε ότι υπάρχουν μορφές ενέργειας (περιλαμβανομένων και των ΑΠΕ) χωρίς περιβαλλοντολογικό κόστος; Η καταστροφή καλλιεργήσιμων εκτάσεων και η οπτική μόλυνση είναι δύο ενδεικτικές και όχι αποκλειστικές επιπτώσεις των ΑΠΕ.3. Έγραψε κάποιος παραπάνω για "ατμομηχανή" . Και η πυρηνική ενέργεια προϋποθέτει χρήση ατμού. 4. Σήμερα πλέον με κατάλληλες τεχνολογίες μπορούμε να έχουμε αποδόσεις κύκλων ατμού τις τάξης του 70%. Και για την περίπτωση του λιθάνθρακα και πολυ πολύ αποδοτικές διατάξεις διαχωρισμού ρύπων. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η επιλογή μοντέλου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα πολύ σοβαρό και πολυδιάστατο θέμα για εκφράζονται αβασάνιστα μύδροι ή υποστήριξη στην πρακτική του "κάθε" Τραμπ.
Οσον αφορα το 2. Το γεγονος οτι καποιοι προτιμουν να βαλουν πχ ηλιακα πανελ σε εκτασεις που τους ανηκουν που θα μπορουσαν να καλλιεργηθουν δεν ειναι προβλημα των ΑΠΕ.Επιπλεον το επιχειρημα της "οπτικης μολυνσης" δεν το καταλαβαινω. Προσωπικα προτιμω 1000 φορες να βλεπω τις ανεμογεννητριες να γυρνουν στα βουνα απο την καταστροφη που γινεται για την εξορυξη του λιγνίτη.
amsilon"Επιπλεον το επιχειρημα της "οπτικης μολυνσης" δεν το καταλαβαινω"Με τον όρο "περιβαλλοντολογικός" δεν εννοούμε μόνο τις εκπομ΄πές καυσαερίων αλλά και την κοινωνική και ευρύτερη επίπτωση η αποτέλεσμα μιας πράξης. Ως εκ τούτου όλα μπαίνουν στη ζυγαριάΠως θα φαινόταν αν κοντά σε μια απο τις πολλές ωραίες παραλίες φυτευόταν ένα αιολικό η φωτοβολταϊκό πάρκο; Ακόμη και αν εσένα σου αρέσει ή απλά το προτιμάς , του τουριστικού πρακτορείου που φέρνει κόσμο και "ανάπτυξη" δεν του αρέσει καθόλου. Πάντως δεν είναι τα μοναδικά μειονεκτήματα. Υπάρχουν και άλλα και σοβαρά μάλιστα που αν τα συνυπολογίσεις μπορεί και να προτιμήσεις τελικά τον λιθάνθρακα ... δεν είναι της στιγμής ... Παρ' όλα αυτά αυτό που θέλω να τονίσω (ΞΑΝΑ) είναι πως δεν απορρίπτουμε τίποτα , αλλά προσέχουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πως και που το χρησιμοποιούμε
"Και η πυρηνική ενέργεια προϋποθέτει χρήση ατμού."Απίστευτο! Εξίσου συναρπαστικό είναι και το γεγονός ότι:1) Οι μηχανές μας έχουν ακόμα βίδες (οι οποίες εφευρέθηκαν από τον Αρχιμήδη, ή από τους Πυθαγορείους--ή από τους Ασσύριους, σύμφωνα με άλλους).2) Συνεχιζουμε να χρησιμοπούμε βάρκες με κουπιά.3) Υπάρχουν ακόμα...χυτήρια στα οποία επεξεργαζόμαστε μέταλλα και (πού να στα λέω!) κατασκευάζουμε πχ πρωτόγονα εργαλεία όπως σφυριά, ή αρχαία εξαρτήματα όπως πχ γρανάζια--σαν αυτά του μηχανισμού των Αντικυθήρων.4) Οι εργαζόμενοι σε πυρηνικούς σταθμούς--ή ο Φωτόπουλος, ή οι Συριζανέλ--κάθονται ακόμα σε...(κρατήσου)...καρέκλες--οι οποίες ως έπιπλο υπάρχουν τουλάχιστον από την Εποχή του Χαλκού.
Aston κλπΝαι ο καλός ο μύλος ολα τα αλέθει .... ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ... Η οικολογική συνείδηση αρχίζει από τον ορθολογισμό ... χωρίς προκαταλήψεις. Μελετάμε τεκμηριωμένα με προδιαγραφές και στόχο και ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. (Ωρα ήταν να με κατηγορήσεις ως υποψήφιο αγοραστή του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ).Για τα υπόλοιπα διάβασε κανένα βιβλίο ή κανε googlε googlε ή ακόμα καλύτερα ρώτα κάποιο μηχανολόγο να σου εξηγήσει τους κύκλους του ατμού και τις βασικές αρχές της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και άσε τα πιασάρικα κλισεδάκια περί φωτόπουλων , μπλα μπλα , φωτοπουλων μπλα μπλα κλπ.
"ο σοφός λαός λέει ότι «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά»"Αν στον "καπνό" βάλει κανείς ότι η ΓΕΝΟΠ αισθάνεται την ανάγκη να εκδόσει δήλωση υποστήριξης στον Τραμπ, μπορούμε να μυριστούμε και τη φωτιά ρε παιδιά, μην είστε τόσο εξώφθαλμοι πια...
Ενδεχομένως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Σίγουρα η ανεξέλεγκτη βιομηχανοποίηση των πάντων και η καταστροφή τεράστιων δασικών εκτάσεων (δάση Αμαζονίου) οδήγησαν στην αύξηση του φαινομένου του θερμοκηπίου με την υπερσυσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα και την αύξηση της θερμοκρασίας. Από την άλλη αμφιβάλλω εάν όλα τα χρήματα που μαζεύονται για το πράσινο πακέτο και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις διατίθενται όντως για το περιβάλλον (τουλάχιστον σε μεγάλο ποσοστό) ή πηγαίνουν σε τσέπες επιτηδείων.
Ξεχωρίζουν πλέον τα στρατόπεδα και φαίνεται καθαρά ότι είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ' τις ταμπέλες "αριστερός-δεξιός" ή ακόμα και "μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί" ή "μενουμευρώπηδες-απομονωτιστές".Στην ουσία είναι αυτό που ήταν πάντα στον κόσμο: η πάλη μεταξύ προόδου και συντήρησης.
Και μόνο που έβλεπες τον Φωτόπουλο, καταλάβαινες ότι εκπέμπει την πρόοδο, λάμπει και φωταγωγεί... Δεν είναι τυχαίο ότι προεκλογικά έγειρε και τον ασπάσθηκε ο Τσίπρας...
Η δομή του συνδικαλισμού, όπως ο συγχωρεμένος Ανδρέας, με τις παρεμβάσεις του εξελιξε, νομίζω ότι έχει δημιουργήσει μια σχολή επιστημόνων -αναλυτών, η οποία θα δίνει τα "φώτα " της σε όλα τα μεγάλα γεγονότα. Θα πρεπει να κοιμόμαστε ήσυχοι.