ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.6.2017 | 21:29

Ο αδερφος μου

Ο αδερφος μου ειναι 35 ετων,ανεργος τα τελευταια 5 χρονια. Δεν εχει κανει ιδιαιτερες προσπαθειες για να βρει δουλεια και οπου του λεμε να παει δε παει. Ειναι πολυ κλειστος,καθολου κοινωνικος και με εξαιρετικα χαμηλη αυτοπεποιθηση.Ζει με το 1€ καφε. Εγω πιστευω οτι εχει καταθλιψη.Βασικα ολοι μας το πιστευουμε αλλα αυτος το αρνειται και δε θελει να δει καποιον ειδικο. Χθες μαλωσε ασχημα με τους γονεις μου οι οποιοι τον κατηγορησαν οτι ολη μερα καθεται και δε κανει τιποτα,δε νοιαζεται για τιποτα.. και δεν εχουν και αδικο. Ολη μερα αραλικι,αγανακτησαν και αυτοι. Ο τροπος ηταν να τον φωναξουν να συζητησουν,αυτος να μη παει και να ξεκινησουν οι φωνες στις οποιες αυτος δεν ειπε τιποτα. Αντιθετως,θυμωσε,και ειναι κλεισμενος στο δωματιο του εδω και 1.5 μερα,δεν εχει φαει,δε κανει τιποτα. Μπηκα μεσα,με εδιωξε. Δεν εχουμε ιδιαιτερες σχεσεις φυσικα..τυπικες. Λεω στη μαμα μου,μηπως κανει κακο στον εαυτο του. Και μου απανταει,δε μπορω να κανω κατι,ο καθενας ειναι υπευθυνος για τον εαυτο του. Αν με αυτο τον τροπο θα βρει λυση νομιζει,ας κανει οτι θελει. Δεν εχω τυψεις για οσα ειπα. Δε ξερω πως να αντιδρασω. Δε διαφωνω και δε συμφωνω με καμια πλευρα αλλα φοβαμαι μη γινει το κακο. Ο πατερας μου ειναι πατριος του μιας και η μητερα μου χωρισε οταν ηταν 2 χρονων αλλα ποτε δεν ειχαν ιδιαιτερες σχεσεις πατερα γιου. Ο πατερας του ζει αλλα ειναι απων. Εγω παντα ημουν το καλο παιδι,η καλη μαθητρια..οποτε παντα ενιωθε καπως απεναντι μου. Δε ξερω τι σταση να κρατησω.
4
 
 
 
 
σχόλια
Αρχικά,όπως σου είπαν κι άλλοι,προσπάθησε με ειλικρίνεια να τον προσεγγίσεις.Αν αυτό δε γίνεται,δεν μπορείς να τον πιέσεις να πάει σε ψυχολόγο.Πράγματι,ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του,πόσο μάλλον ένας άνθρωπος 35 ετών.Αυτο που μπορείς να κάνεις είναι να πας εσύ σε ψυχολόγο ώστε να σε βοηθήσει να βρεις τη στάση που πρέπει να κρατήσεις απέναντί του και γιατί όχι,να τον πείσεις κάποια στιγμή να τον επισκεφθεί και ο ίδιος.
Η στάση που θα κρατήσεις, θα είναι αυτή που θα τον βοηθήσεις. Τι πάει να πει, δεν ξέρω τι στάση να κρατήσω; Κάνε μια προσπάθεια. Εγώ στη θέση σου θα έκανα το εξής.Θα έμπαινα στο δωμάτιο του και θα τον ρωτούσα τι θέλει από την ζωή του. Περιμένοντας μια ρεαλιστική απάντηση και όχι κάτι τύπου ''ε να γίνω πλούσιος και να τα ξύνω''. Προφανώς και είναι χαμένος, δεν ξέρει τι του γίνεται και δεν ξέρει πως πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Όλοι πέφτουν πάνω του και του λένε ότι πρέπει να προχωρήσει. Προσφέρει κάποιος όμως ανάλογες λύσεις, σύμφωνα με τα θέλω του; Το θέμα λοιπόν, είναι να μάθεις τι θέλει και πως νιώθει. Και ρώτα τον στα ίσα, χωρίς προσβολές και υπεκφυγές και πλάγιες μεθόδους. Αν θες ειλικρινά να τον βοηθήσεις, πρέπει να του το δώσεις να το καταλάβει για να γίνει και εκείνος ειλικρινής μαζί σου. Εικάζω ότι επειδή δεν έχει κάνει κάτι στη ζωή του, έχει ''παραιτηθεί'' από αυτή και πλέον έχει αποκτήσει αυτή τη στάση, στην οποία απλώς αράζει και έχει βολευτεί. Κρίμα αυτό, γιατί ο χρόνος τελειώνει για όλους μας.Μερικές φορές οι άνθρωποι θέλουν ένα γερό χαστούκι για να ξυπνήσουν από τον ύπνο τους. Δεν εννοώ κυριολεκτικό. Αλλά πρέπει να ακούσουν την αλήθεια που προσπαθούν να αποφύγουν.
Monstar,επειχη εχω περασει παρομοιεςκαταστασεις με συγγενικο μου προσωπο, τι γινεται οταν εχουν ηδη γινει προτασεις προσανατολισμου;δηλαδη αν εχει γινει ηδη προσπαθεια για να δε τι θελει να κανει. Το εχω περασει με την αδερφη μου η οποια ο,τι και να της λεγαμε να κανει το ενα της βρωμαγε το αλλο της ξινιζε. Οταν τη ρωτουσες τι θελει,ελεγε ε δε με νοιαζει,δε ξερω κλπ. Βεβαια ηταν 25 οχι 35. Στα 35 ημαρτον,και να μη ξες τι θες,αν δεν υπαρχουν επιλογες,συμβιβαζεσαι μεχρι να βρεις.Ασε που λεει δεν εχουν σχεσεις. Αν λεμε μονο καλημερα και δεν εχουν μοιραστει τιποτα,δεν ειναι τοσο ευκολο να επεμβει. Εδω εγω που υποτιθεται εχω και αντιδρουσε σε ολα. Δε ξερω,ισως ειμαι επηρεασμενη αλλα δε ξερω τι μπορεις να κανεις αν ο αλλος δε θελει να βοηθηθει και ας του δινουν τροπους. Μπορει οχι τους ιδανικους αλλα ο καθενας ο,τι μπορει
Πιστεύω πως όταν κάποιος έχει λύσεις μπροστά του, αλλά δεν τις θέλει, είναι απλώς επειδή έχει καλομάθει. Αν δεν έχεις κάνει τίποτα στη ζωή σου και ξεκινάς από το μηδέν, τότε θα ξεκινήσεις με κάτι που δεν σου αρέσει, αυτό είναι γεγονός. Ξεκινάς τη πρώτη σου δουλειά, από το μηδέν. Δεν σου αρέσει, δεν θα σου αρέσει ούτε η επόμενη και πιθανότατα ούτε η μεθεπόμενη, όμως στον δρόμο μαζεύεις εφόδια και τελικά, κάποια στιγμή, βρίσκεις τι θέλεις. Έτσι είναι η ζωή, δεν επινοώ κάτι, ούτε μιλάω υποθετικά. Αν κάποιος έχει καλομάθει επειδή μένει με τους γονείς του και επειδή δεν μπήκε στον κόπο να ''αγωνιστεί'' για τη ζωή του, τότε βολεύεται και μετά είναι δύσκολα τα πράγματα. Αν δεν θέλει να εργαστεί, ή να κάνει κάτι για τον εαυτό του, αυτό είναι τεμπελιά και η τεμπελιά γεννιέται από την απραξία. Το θέμα είναι να θέλει να βγει κάποιος αυτή. Εγω πιστεύω ότι για να βγει πρέπει να καταλάβει ότι ξέρεις κάτι, όταν πεθάνουν οι δικοί σου δεν θα έχεις κανέναν να σε συντηρήσει και θα έχεις ξοδέψει τα χρόνια μέσα στο καθισιό και στο παράπονο, γιατί δεν έγινες ποτέ ανεξάρτητος. Αυτό.
Scroll to top icon