ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Θεοδωράκης: Να αποσυρθούν από τα πανεπιστήμια οι κομματικές παρατάξεις

Θεοδωράκης: Να αποσυρθούν από τα πανεπιστήμια οι κομματικές παρατάξεις Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (Konstantinos Tsakalidis / SOOC)
6

«Θα πρέπει οι κομματικές παρατάξεις να αποσυρθούν από τα πανεπιστήμια, και αυτό δεν είναι απόφαση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μπορεί να είναι απόφαση των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Πρέπει να σεβαστούμε τους φοιτητές και να τους αφήσουμε να συμμετέχουν σε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια και όχι σε κομματικά» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στη σύντομη παρέμβαση του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α σήμερα με τίτλο «Κατά της οπισθοδρόμησης που επιχειρείται με το Νομοσχέδιο Γαβρόγλου».

Αναλυτικά η παρέμβαση του Επικεφαλής του Ποταμιού:

Θα πω κάτι παρά πολύ σύντομο καθώς στα περισσότερα προβλήματα αναφέρθηκαν οι επαΐοντες ομιλητές και μάλλον δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Θέλω μόνο να αναφερθώ στην ευθύνη των κομμάτων και όχι των κυβερνήσεων. Προφανώς η κυβέρνηση έχει λάθος πολιτική, φέρνει λάθος νομοσχέδια αλλά θα πρέπει οι κομματικές παρατάξεις να αποσυρθούν από τα πανεπιστήμια, και αυτό δεν είναι απόφαση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μπορεί να είναι απόφαση των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Δεν μπορούν οι κομματικές παρατάξεις να θεωρούν τα πανεπιστήμια τα δικά τους πεδία δράσης για την στρατολόγηση κομματικών οπαδών. Πρέπει να σεβαστούμε τους φοιτητές και να τους αφήσουμε να συμμετέχουν σε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια και όχι σε κομματικά.

Πολιτική
6

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΣτΕ ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη για φόρους 11 εκατομμυρίων ευρώ

Πολιτική / Στο ΣτΕ ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη για φόρους 11 εκατομμυρίων ευρώ

Η υπόθεση αφορά φόρους εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας που καταλογίστηκαν για μια βίλα στην Εκάλη, ιδιοκτησία της οποίας συνδέθηκε με offshore εταιρεία, όπου, όπως διαπιστώθηκε, κύριοι μέτοχοι είναι ο ίδιος και η σύζυγός του
LIFO NEWSROOM
Πού πάνε οι ψηφοφόροι όταν φεύγουν;

LiFO politics / Πού πάνε οι ψηφοφόροι όταν φεύγουν;

Ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων που εγκαταλείπει τα κόμματα που ψήφιζε, κατευθύνεται σε μία «γκρίζα ζώνη» και περιμένει, λέει στη Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων, Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

4 σχόλια
Μακαρι να γινοταν.Πλην ομως δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι ειναι νομικα εφικτο να απαγορευθει η λειτουργια των κομματικων παραταξεων στα Πανεπιστημια.Διοτι αυτο θα σημαινε ,ουσιατικα,απαγορευση "διακινησης ιδεων"και περιορισμο της"ελευθεριας του λογου".Κατι τετοιο ,περαν του οτι ειναι αντισυνταγματικο,θα ηταν και οξυμωρο αφου θα απαγορευονταν οι διαδικασιες αυτες μεσα στους χωρους οι οποιοι ειναι, εξ ορισμου, ταγμενοι να τις υπηρετουν !Μπορει,ομως,και πρεπει να γινει κατι αλλο,το οποιο ειναι κατι παραπανω απο απαραιτητο εδω και χρονια.Να παυσει να αποτελει το περιφημο"πανεπιστημιακο ασυλο"ασπιδα προστασιας για την ακθε ειδους παρανομη η και εγκληματικη πραξη ! Διοτι ,περαν των αλλων,αυτο αποτελει καιπληρη διαστρεβλωση της εννοιας του πανεπιστημιακου ασυλου.Το οποιο υποτιθεται οτι υπηρετει την ελευθερια ,την δικαιοσυνη και την ανεξαρτησια της ανωτατης παιδειας απο οποιονδηποτε μηχανισμο χειραγωγησης ιδεων,οχι εφαλτηριο για την ανελιξη μεμονομενων κακοποιων σε συντεταγμενες εγκληματικες οργανωσεις,οπως συμβαινει εδω και χρονια.Η παρουσα κυβερνση κανει "γαραγαρα¨",και μαλιστα συστηματικα,το θεμα αυτο.Με αποτελεσμα να διαιωνιζεται μια απαραδεκτη κατασταση μετατροπης των "ναων της γνωσης" σε αντρα διεξαγωγης λαθρεμποριου εμπορευματων ,εμποριας ναρκωτικων ουσιων,και αποθηκευσης εμπρηστικων ουσιων ετοιμων δι"αμεσον χρησιν".Περαν ολων των αλλων το κρατος εχει υποχρεωση να πρσστατευει οχι μκον τους θιγομενους απο τις παρανομες αυτες πραξεις πολιτες,αλλα κυριως τους ιδιους τους φοιτητες.Οι οποιοι,στην τεραστια πλειονοτητα τους,δεν εχουν καμμια διαθεση να μεταβαλλονται απο αυριανους επιστημονες σε "παρατηρητες",συχνα δε και θυματα,εγκληματικων πραξεων.
@ΜενηςΕχω απο καιρου καταληξει στο συμπερασμα οτι τετοιες συζητησεις ειναι ,σχεδον παντοτε,ατελεσφορες.Ας ειναι,ομως.Ας προσπαθησω να εξηγησω.Το "για τι μιλατε εσεις"ειναι προφανεστατο.Το για τι ακριβως θα μιλησουν τα κομματα,ολα τα κομματα, τα οποια εχουν "παρουσια'στα Πανεπιστημια,οταν προσφυγουν στην Δικαιοσυνη,ειναι εντελως αλλης ταξεως θεμα.Για τον λογο αυτο μιλησα για "νομικο προβλημα".Οχι για ηθικο η δεοντολογικο.Μια προσφυγη στην οποια θα υποστηριζει το Χ κομμα οτι θελει να προωθησει τις πολιτικες και κοινωνικες ιδεολογιες του μεσα στα Πανεπιστημια,και κατα συνεπεια δεν μπορει να απαγορευθει η παρουσια και η λειτουργια του εκει,ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα κερδηθει,αφου η απαγορευση ειναι πιθανοτατο να κριθει αντισυνταγματικη.Αυτο ειπα,και δεν φαινεται να εγινε ιδιαιτερα κατανοητο.Αυτα,και επαναλαμβανω οτι ειναι ακρως κουραστικο για μενα να γραφω και να ξαναγραφω για να διευκρινιζω τα προφανη σε ανθρωπους με τους οποιους,ουσιαστικα,συμφωνω απολυτα.
Απο εκει ξεκιναει ο φαυλος κυκλος της κομματοκρατιας, του ρουσφετιου, των προσληψεων και ολων των δεινων. Τέρμα με ολες τις παραταξεις, και ολους τους καθηγητες που βαθμολογουν βασει πολιτικων πιστευω...