«Νομοσχέδιο ρουσφετιών» για τους ΟΤΑ κατατέθηκε στη Βουλή - Οι δανειστές το αξιολογούν λέει η Κομισιόν

«Νομοσχέδιο ρουσφετιών» για τους ΟΤΑ κατατέθηκε στη Βουλή - Οι δανειστές το αξιολογούν λέει η Κομισιόν Facebook Twitter
1

Ένα νομοσχέδιο, που προβλέπει πολλές παροχές προς τους εργαζόμενους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) στον απόηχο των κινητοποιήσεών τους, κατατέθηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, το νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των ΟΤΑ», προβλέπει αύξηση μισθού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων μέσω επιδομάτων, υπερωριών ή προβλέψεων για κάλυψη των εξόδων κίνησης. Ακόμα, «κλειδώνει» την παραμονή όλων των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους, αλλά και το αντικείμενο εργασίας ακόμα και για εκείνους που εργάζονται σε δημοτικές επιχειρήσεις, και αίρει τον περιορισμό προσλήψεων σε πολλές περιπτώσεις.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προβλέπεται επέκταση του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών και σε άλλους εργαζομένους, πέραν εκείνων που απασχολούνται στενά στην καθαριότητα, αλλά και η καταβολή μουσικού επιδόματος στους μουσικούς υπαλλήλους ΟΤΑ. Επαναφέρει την αντιμισθία για τους αντιδημάρχους, και τις αποζημιώσεις για τους συμμετέχοντες στα δημοτικά συμβούλια (εξαιρούνται όσοι συμμετέχουν στα δημοτικά συμβούλια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά), ενώ προβλέπονται δαπάνες για τη μετακίνηση αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων.

Επίσης, οι δήμοι που δεν διαθέτουν δημοτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς μπορούν να συμμετέχουν σε ήδη υφιστάμενες τέτοιες επιχειρήσεις, τις οποίες θα επιχορηγούν ενώ ταυτόχρονα καταργείται η αναστολή προσλήψεων που είχε επιβληθεί σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Σχετικά με το κόστος των προβλεπόμενων μέτρων, δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο νομοσχέδιο, επισημαίνει η Καθημερινή.

Κομισιόν: Το νομοσχέδιο πρέπει να είναι συμβατό με τις δεσμεύσεις του μνημονίου

Οι θεσμοί είναι ενήμεροι για ορισμένα στοιχεία του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ και τώρα το αξιολογούν στο σύνολό του, δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τις Οικονομικές υποθέσεις Βανέσα Μοκ, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου για το πολυνομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή, ανέφερε: «Ήταν μια σημαντική εβδομάδα όχι μόνο χάρη στην εκταμίευση των 7,7 δισ. αλλά και χάρη στον τερματισμό της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος. Είμαστε ενήμεροι για κάποια από τα στοιχεία του νομοσχεδίου και τώρα αξιολογούμε όλες τις προβλέψεις του συνολικά».


Η ίδια πρόσθεσε ότι οι θεσμοί αναμένουν πως όλα τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτό το νομοσχέδιο είναι «συμβατά με τους στόχους του προγράμματος του ESM» καθώς και «τις δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου». «Τώρα εξετάζουμε εάν όλα αυτά ισχύουν», σημείωσε η Μοκ.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια