Οι μοναχικοί Ιάπωνες νοικιάζουν φίλους

Οι μοναχικοί Ιάπωνες νοικιάζουν φίλους Facebook Twitter
2
Οι μοναχικοί Ιάπωνες νοικιάζουν φίλους Facebook Twitter


Η ανάπτυξη μιας φιλίας είναι κάτι πολύ δύσκολο, αλλά στην Ιαπωνία, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα ώστε να βρουν ένα άτομο, το οποίο θα μπορούν εμπιστεύονται.

Όπως δημοσίευσαν οι μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας, οι νέοι στην Ιαπωνία είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κάποιο αντίτιμο ώστε να νοικιάσουν ένα άτομο για να είναι φίλος τους.

Η εφημερίδα Yomiuri Shimbun αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία Client Partners, που εδρεύει στο Τόκιο, δίνει τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται, να νοικιάσει ένα «φίλο» ώστε να βγάλει μαζί του φωτογραφίες ή ακόμα και να περιμένει στην ουρά για την κυκλοφορία ενός ηλεκτρονικού γκάτζετ.

Η εταιρεία αποκαλύπτει, ότι οι αιτήσεις για την ενοικίαση φίλων είναι δεκάδες, ενώ ο πελάτης μπορεί να επιλέξει άτομα και των δύο φύλων. Συνήθως αυτοί που πληρώνουν για αυτή την υπηρεσία, είναι νεαροί σε ηλικία Γιαπωνέζοι που δεν έχουν καθόλου εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Ενδεικτικά η ενοικίαση δύο φιλενάδων για μία βραδιά σε ένα club κοστίζει περίπου $344, ενώ δεν προβλέπεται στην τιμή μία ενδεχόμενη σεξουαλική επαφή.

Μπορεί στις δυτικές κοινωνίες να μας ακούγεται απίστευτο να φτάσουμε σε σημείο να πληρώνουμε για να έχουμε φίλους, αλλά στην Ιαπωνία οι άνθρωποι δίνουν μεγάλη σημασία στην εικόνα που διαμορφώνουν οι άλλοι για εκείνους.

Οι μοναχικοί Ιάπωνες νοικιάζουν φίλους Facebook Twitter
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια