ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.7.2017 | 21:30

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ VOL. 2: FEEDBACK

Έγραψα χτες αυτή την εξομολόγηση: http://www.lifo.gr/confessions/view/311323Αρχικά να ευχαριστήσω όλους όσους έκαναν σχόλια και μου επισήμαναν διάφορα κατά τη γνώμη τους αρνητικά.Απλά αυτό που με πνίγει είναι ότι όλοι, κι εδώ μέσα, αλλά και σε συζητήσεις που ακούω έξω, γενικά δηλαδή, λένε ''αγάπησε τον εαυτό σου'' ή ''μην δείχνεις ότι χρειάζεσαι τους άλλους, είτε φίλους είτε ερωτική σχέση για να νιώθεις καλά, βρες τα με τον εαυτό σου'' ή ''φτιάξε τον κόσμο στον οποίο θες εσύ να ζεις και μην εξαρτάς τη ζωή σου από κάποιο άτομο'' ή ''μη δείχνεις ότι ψάχνεις κάποιον επειδή είσαι μόνος για να γραπωθείς πάνω του'' και τέτοια.Ναι, όλα τα παραπάνω είναι σωστά, αλλά πραγματικά όταν έχεις ζήσει τα τελευταία πέντε χρόνια ολομόναχος όπως εγώ (και τα προηγούμενα χρόνια με την παρέα λίγων φίλων που σκόρπισαν μες στα χρόνια) λογικό είναι όταν σου παρουσιάζεται η ευκαιρία να επικοινωνήσεις με μια κοπέλα που δείχνει να είναι στη δική σου κατάσταση και να σε καταλαβαίνει(αυτό δηλαδή που έγραψα στην προηγούμενη εξομολόγησή μου, για την οποία σας έδωσα το link από πάνω) να σκέφτεσαι ότι μες στην ατυχία σου υπήρξες τυχερός. Αυταπάτη. Ναι. Αυταπάτη. Αλλά λογικό είναι να σκέφτεσαι έτσι. Είναι αβάσταχτο πράγμα η μοναξιά. Όση ελευθερία σού δίνει, τόση σιωπή σου ζητάει για αντάλλαγμα. Ειδικά όσο περνούν τα χρόνια, οι ευκαιρίες για γνωριμία, είτε σε ερωτικό είτε σε φιλικό επίπεδο λιγοστεύουν.Την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 κλείνω τα τριάντα τρία. Μόνος. Γι' άλλη μια χρονιά μόνος. Χρόνια πλέον μόνος. Απλά ξεκίνησα να γράφω εδώ στις εξομολογήσεις το Νοέμβριο του 2016, γι' αυτό το μαθαίνετε τώρα, γιατί πριν δεν έμπαινα στη στήλη. Δηλαδή θέλω να πω ότι η ζωή μου εδώ και χρόνια ενώ το προσπαθώ δεν αλλάζει.Πολύ καλό και το σχόλιο που μου έγραψε κάποια κοπέλα εδώ στην προηγούμενη εξομολόγηση, ουτοπικό βέβαια, ότι τη στιγμή που θα αγαπήσω τον εαυτό μου κι εκεί που δεν θα το περιμένω, τότε θα συναντήσω το άλλο μου μισό. Ωραία σκέψη, δε λέω, πολύ ωραία, αλλά δε γίνεται να έρθει λίγο νωρίτερα; Ζητάω πολλά, ε; Απλά τα χρόνια περνούν, δεν περιμένω τίποτα, κι αφού δεν περιμένω τίποτα, δεν θα έπρεπε να έχει έρθει να με συναντήσει;όχι. Πάλι λάθος κάνω. Πάντως πραγματικά εύχομαι σε όλους, και το εννοώ(ακόμα και σε όσους δεν ταυτιστούν με την εξομολόγηση) να μη μπουν ποτέ στο λούκι της μοναξιάς και των μοναχικών χρόνων που περνάω εγώ στη ζωή μου.Να είστε όλοι καλά και καλά να περάσετε όπου κι αν πάτε. Καλά μπάνια και καλό Αύγουστο, έρχεται κι αυτός με γοργά βήματα.https://youtu.be/qIaDxMt-gvc
4
 
 
 
 
σχόλια
Αγαπητέ Γιώργο,οι περιπτώσεις μας ταυτίζονται και έχουμε πάνω-κάτω την ίδια ηλικία. Η πείρα μου, όμως, με έχει διδάξει ότι μάλλον κάποιοι χειρισμοί σου είναι λάθος. Δεν έχει νόημα να γράφω μακρυνάρια με συμβουλές ή λόγους παρηγοριάς.Αν θέλεις στείλε ένα mail στο [email protected]. (Μην ανησυχείς, δεν ψάχνω πλάγιους τρόπους να σου την πέσω).
Φίλτατε, προσωπικά ως ''κυνικός'' δε θα σου έλεγα τα γνωστά ''αγάπα τον εαυτό σου'' και όλες αυτές τις ωραίες θεωρητικολογίες που παραπέμπουν σε μια ''συμπαντική'' διάσταση η οποία είναι και πλήρως ανύπαρκτη. Σε κατανοώ: είμαι 10 χρόνια μεγαλύτερός σου, και προσυπογράφω όλα όσα αναφέρεις. Όπως είδες και στην πρώτη εξομολόγηση, η άποψή μου συνοψίζεται στο ότι η μοναξιά είναι ένα φαύλος κύκλος, είναι γρανάζι μέσα σε γρανάζια που χάνονται μεταξύ τους χωρίς να υπάρχει λύτρωση. Ο μόνος άνθρωπος στιγματίζεται από τους γύρω και ''κατατάσσεται'' υποσυνείδητα στους μόνους: θα σου πούνε οι γύρω σου την ανοησία ''αγάπα τον εαυτό σου'', δε θα σου πούνε όμως το πρακτικότατο ''έλα μαζί μας απόψε που θα βγούμε παρέα''. Με το δεύτερο έχεις μία ελπίδα να κάνεις κάτι, με το πρώτο απλά θα μπουρδολογείς χωρίς νόημα. Τι δέον γενέσθαι; όλα είναι ζήτημα συγκυριών και τίποτε άλλο, οπότε αδυνατώ να πω κάτι βάσιμο.Καλή δύναμη.
Εχω ζησει στην μοναξια 1 χρονο λογω καταθλιψης απο διαφορα προβληματα ομως μ διδαξε πολλα κ φαντασου ειμαι 15 κ την ξεπερασα αλλα αν την αφησεις να σε αγγιξει θα κλειστεις σε εσενα κ θα μιλας με ατομα μονο σε διαφορα μεσα επικοινωνιας π υπαρχουν στο διαδυκτιο η ακομα μπορει κ να αρχισεις να φανταζεσαι εναν κοσμο μη πραγματικο , καταρχας θυμισου τι σε οδηγησε στην μοναξια γτ κλειστηκες σε εσενα τι απεγιναν οι φιλοι σ , ακομα κ το ταιρι π ειχες , πολλοι λογοι σε οδηγουν στην απομονωση , το καλυτερο π εχεις να κνς ειναι να βρεις φιλους εστω κ απο το διαδυκτιο για προτεινε να βγειτε , κ επειδη οσα ατομα εχουν ζησει στην απομονωση χανουν την αυτοπεποιθεση τους βρες το θαρρος σ κ να μην φοβασαι ουτε να ντρεπεσαι να εισαι ο εαυτος σ αν κ στην αρχη θα φοβασαι αυτα απο εμενα ελπιζω να βοηθησα..
Από τη μικρή μου εμπειρία στη στήλη, ελάχιστοι σχολιαστές είναι κακοπροαίρετοι, οι περισσότεροι προσπαθούν πραγματικά να βοηθήσουν. Προφανώς το πρόβλημα της μοναξιάς δε λύνεται ακολουθώντας κανένα αλγόριθμο και κανείς μας δεν είναι τόσο αφελής που να πιστεύει κάτι τέτοιο, όμως κάποια πράγματα σίγουρα βοηθούν. Εγώ θα λεγα μη σε παίρνει από κάτω και άνοιξε τον κύκλο σου. Ούτε αυτό είναι εύκολο, απλώς είναι η συμβουλή που δίνω στον εαυτό μου και στους πιο αγαπημένους γύρω μου. Θέλει χρόνο και επιμονή.Επίσης μην απογοητεύεσαι και μη χαλιέσαι από έναν άνθρωπο που δεν φέρθηκε όπως έπρεπε ή όπως περίμενες. Όλοι έχουμε αδυναμίες και κάνουμε λάθη- η κοπέλα πιστεύω ήταν σε χειρότερη φάση από σένα και σίγουρα θα δυσκολευτεί περισσότερο να προχωρήσει (αλλά πρόβλημά της,προφανώς). Είσαι μόνο 33 χρόνων, έχεις πολλά να ζήσεις ακόμα. Εύχομαι ολόψυχα να σου πάνε όλα καλύτερα.
Scroll to top icon