ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.10.2017 | 02:54

Ξέρεις πως είναι;;;

Ξέρεις τι κρύβω πίσω απ'το χαμόγελο μου; ξέρεις τι έχουν δει τα μάτια μου; ξέρεις με τι δαίμονες παλεύω κάθε μέρα; ξέρεις πως είναι να ζεις με γενικευμένη αγχώδης διαταραχή; ξέρεις πως είναι να ζεις με κρίσεις πανικού; ξέρεις πως είναι να ξυπνάς κάθε πρωί για να πας σε μια δουλειά που δεν γουστάρεις; ξέρεις πως είναι να σε παρατάνε μετά από 7 χρόνια σχέσης; ξέρεις πως είναι να ζεις πλέον με τον φόβο της δέσμευσης; ξέρεις πως είναι να πηγαίνεις σε ψυχολόγους και να μην μπορεί κανείς να σε βοηθήσει; ξέρεις πως είναι να βλέπεις κάθε μέρα τα όνειρα σου να πεθαίνουν; ξέρεις πως είναι να σου αρέσουν τα ταξίδια και να μην μπορείς πλέον να μπεις σε αεροπλάνο; ξέρεις πως είναι να είσαι ρομαντικός σε έναν κόσμο εφήμερων απολαύσεων; ξέρεις πως είναι να είσαι ευαίσθητος σε έναν κόσμο αναίσθητο; Δεν ξέρεις τίποτα, δεν διανοείσαι καν. Δεν έχεις καν το δικαίωμα να κρίνεις. Ένας από τους τελευταίους ρομαντικούς...https://www.youtube.com/watch?v=FZvNysf-iLA
4
 
 
 
 
σχόλια
Φίλτατε, τα 3/4 από όσα αναφέρεις τα ''ξέρω'' και τα έχω φάει στη μούρη, μόνο τον ψυχολόγο και τις κρίσεις πανικού δε γνωρίζω. Και μπορώ να προσθέσω άλλα τόσα που δεν αναφέρεις που μάλλον εσύ δεν ''ξέρεις''. Μην προσπαθείς να νιώσεις ότι είσαι κάτι ''άλλο'' και κάτι ''διαφορετικό'' σε μία κακούργα κοινωνία και έναν άπονο κόσμο, πολλοί είναι σαν εσένα απλά δεν μπορείς να τους γνωρίζεις όλους.Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη.
Αγαπητή μοναδική χιονονιφάδα: πρώτον όλοι έχουν το δικαίωμα και τηνη ελευθερία να σε κρίνουν και καλά κάνουν. Άλλο κρίση (αξιολόγηση δεδομένων μέσω προσωπικού πρίσματος) και άλλο επίκριση (που προφανώς δεν αντέχεις). Έχω φίλο που τον κεράτωσε και τον παράτησε μετά από 10 χρόνια σχέσης. Έχω γενικευμένη αγχώδη διαταραχή και επεισόδια μείζονος κατάθλιψης εδώ και 16 χρόνια. Όλοι δουλεύουμε για να ζήσουμε και δεν μας πετάνε λεφτά στη μάπα ενώ μας τραγουδάνε παιάνες τα δουλάκια μας. Τα ταξίδια γίνονται και με πλοίο και με τραίνο και με αμάξι και με τα πόδια. Εαν δεν βοηθήσεις εσύ τον εαυτό ου δεν θα σε βοηθήσει κανένας. Ψυχίατρο χρειάζεσαι να ισορροπήσει λίγο τους νευροδιαβιβαστές σου. Ρομαντικοί είμαστε πολλοί, κλάψας μόνο εσύ.Υ.Γ. Δεν άντεξα, είμαστε πολλοί που τραβάμε ζόρια και άλλοι τόσοι που ζουν μετά από θάνατο αγαπημένων, κακοποίηση, φτώχια, ανεργία. Κολύμπα, θα φτάσεις.
Μη γράφεις τέτοια πράγματα εδώ μέσα!Υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους αν απευθύνεσαι χωρίς η συμβουλή σου να είναι μπολιασμένη με δόσεις θυμικού,χωρίς να έχεις προθέσεις να χαιδέψεις αυτιά και γενικά να είσαι λίγο πιο ευθύβολος την πάτησες άγρια.Χαρακτηρίζεσαι ως αναίσθητο,άκαρδο ον που "δε δικαιούται διά να ομιλή".
Από αυτά που διαβάζω από εσένα ξέρω αυτά:Γνωρίζεις τα προβλήματά σου, αλλά αρνείσαι να τα αντιμετωπίσεις. Ο ψυχολόγος δε δινει λύσεις. Σε καθοδηγεί να λύσεις μονος/η τα προβλήματα. Κι αυτό που περιγράφεις λύνεται με μία μακριά πορεία αυτογνωσίας με ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ τον ψυχολόγο. Δεν είναι γιατρός, είναι καθοδηγητής. Ο γιατρός είσαι εσύ. Αμ δεν προσπαθήσεις πολύ και για μακρό χρονικό διάστημα, θα παραμείνεις ως έχεις, να κλαίγεσαι για την έλλεψη κατανόησης των άλλων και τη ζητιανιά συμπάθειας, λύπησης, προσωρινής βοήθειας από αυτούς. Το ότι ξέρεις το πρόβλημα είναι ο μισός δρόμος. Αρνείσαι να κάνεις τον άλλο μισο, γιατί είναι δύσκολος και πρέπει να γίνει με τα πόδια. Σόρρυ, δεν έχει λεωφορείο, τρένο ή αεροπλάνο. Βάλε τα σπορτεξ και ξεκίνα.
Scroll to top icon