ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.11.2017 | 02:09

Βιογραφικό

Παιδιά, θέλω να στείλω ένα βιογραφικό σε μία πολυεθνική εταιρία και δεν ξέρω αν πρέπει να στείλω cover letter ή όχι. Δίνει την επιλογή να στείλω και ένα cover letter αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Η δουλειά είναι για entry level και γενικά δεν ζητάει πολλά προσόντα καθώς θα υπάρξει εκπαίδευση από την ίδια την εταιρία για συγκεκριμένο πόστο. Το βιογραφικό μου το έχω φτιάξει και έχω χρησιμοποιήσει δική μου φόρμα δηλαδή όχι έτοιμη όπως europass κτλ και τώρα παλεύω το cover letter και όλο γράφω και σβήνω και πάλι από την αρχή. Επίσης, για να στείλω το βιογραφικό πρέπει να τo στείλω είτε με σύνδεση μέσω Facebook (αυτό το αποκλείουμε) είτε με σύνδεση μέσω Linkedin. Linkedin έχω, αλλά δεν το χρησιμοποιώ, δεν έχω φωτογραφία αλλά ούτε και "φίλους". Αλλιώς αν δεν χρησιμοποιήσω κανένα από αυτά, θα πρέπει να το φτιάξω από την αρχή, δηλαδή να συμπληρώσω τις ερωτήσεις που μου ζητάει. Προσοχή, όταν λέω σύνδεση μέσω των social media εννοώ προώθηση βιογραφικού μέσω αυτών και όχι εγγραφή, η εγγραφή στο site γίνεται κανονικά με email. Βιάζομαι να το στείλω γιατί φοβάμαι μην κλείσουν οι θέσεις, μιας και πριν από κάποιους μήνες είχαν ανοίξει πολλές θέσεις entry level (καμιά 30 αριά) και μετάνιωσα απίστευτα που δεν έστειλα γιατί σκεφτόμουν να έστελνα αυτό το διάστημα επειδή τότε είχα άλλα πράγματα στο μυαλό μου. Κάθε συμβουλή δεκτή. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
3
 
 
 
 
σχόλια
Ξέχασα να αναφέρω πως η θέση πρόκειται για το εξωτερικό.@Ο Ανανάς: Το να χρησιμοποιήσω ένα σχετικά μικρό cover letter το έχω υπόψη μου αλλά το θέμα είναι τι να γράψω. Τώρα αυτό που λες για την φόρμα, με έχεις ψιλό-αγχώσει λιγάκι γιατί θα πρέπει να ξαναφτιάξω το βιογραφικό από την αρχή και εκτός αυτού θα πρέπει να το προσαρμόσω ανάλογα. Βέβαια το πρόβλημα με αυτό είναι ότι πιστεύω πως το europass είναι περίπλοκο και με αυτά που θα γράψω εκτός το ότι θα είναι σχετικά ελλιπές, θα πιάσει σίγουρα δύο σελίδες (αν σκεφτείς πως έχω κάνει παραπάνω από τρεις δουλειές). Το είχα χρησιμοποιήσει παλαιότερα και δεν μου άρεσε εμφανισιακά γι' αυτό και το άλλαξα. Βέβαια κάποτε που είχα μιλήσει με μία κοπέλα η οποία δούλευε στην συγκεκριμένη εταιρία, μου είπε ότι το καλύτερο θα ήταν να φτιάξω μία δική μου φόρμα. Δεν ξέρω... Ωστόσο έχεις ένα δίκιο γιατί κι εγώ αυτά σκέφτομαι περίπου.@BabyDoll: Ακριβώς αυτό σκέφτηκα και εγώ. Θέλουν δηλαδή να δουν τον ενθουσιασμό και την θέληση, μιας και η θέληση για μάθηση είναι στα προσόντα για την δουλειά. Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι για εμένα γιατί δεν ξέρω πως να παρουσιαστώ, γι' αυτό και όλο γράφω και σβήνω και πάλι από την αρχή. Η αλήθεια είναι πως πραγματικά τη θέλω αυτή την δουλειά γιατί είναι στην ειδικότητά μου και εκτός από αυτό, η θέση που προορίζουν είναι ο συγκεκριμένος κλάδος της ειδικότητας που με ενδιαφέρει πολύ όπου και φυσικά θα κάνει πολύ καλό στο βιογραφικό μου.Οπότε χαλαρά κάνω σύνδεση με Linkedin αλλά να προσθέσω φωτογραφία ή όχι; Γιατί εδώ υπάρχει ένα μικρό θέμα. Η μόνη σοβαρή και "επαγγελματική" φωτογραφία που έχω είναι του διαβατηρίου, χωρίς χαμόγελο.Και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας :))
Από την εμπειρία μου στο εξωτερικό κυρίως και σε πολυεθνική και έχοντας πάρει κι εγώ η ίδια μέρος στην διαδικασία πρόσληψης και συνεντεύξεων έχω να σου πω οτι το cover letter ειδικά για junior level είναι σημαντικότατο, πιο σημαντικό ίσως κι απ το βιογραφικό. Εφ όσον δεν χρειάζονται ιδιαίετρα προσόντα τα περισσότερα βιογραφικά θα είναι πάνω κάτω το ίδιο. Απόφοιτος πανεπιστημιού με ίσως ένα μεταπτυχιακό και μια πρακτική. Αυτό που θέλουν να δουν στα entry level είναι ο ενθουσιασμός και η θέληση των υποψηφίων να μάθουν και να δουλέψουν και το πως παρουσιάζουν τον εαυτό τους. Αν και η σύνδεση μέσω facebook είναι αντιεπαγγελματική το linkedin είναι απαραίτητο. Φτιάξε το προφίλ σου (και μπορείς να το κατεβάσεις και να το χρησιμοποιήσεις και ως βιογραφικό. Πλέον σε σχεδόν όλα τα βιογραφικά υπάρχει το λινκ για το linkedin γιατί είναι πιο πλήρες σαν βιογραφικό. Δεν είναι ανάγκη να έχεις πολλούς φίλους, μόνο να είναι πλήρες, καλογραμμένο και όσο για την φωτογραφία το κάνει πιο προσωπικό αν και δεν είναι απαραίτητη (πάντα είναι καλό να δουν οτι υπάρχει ένα άτομο πίσως από το βιογραφικό, υποσυνείδητα σε κανει πιο προσιτό/ή). Επίσης το linkedin καλό είναι να το χρησιμοποιείς γενικά, να ακολουθείς εταρείες ή οργανισμούς του κλάδου σου για να ενημερώνεσαι, να προσθέτεις συμφοιτητές ή συναδέλφους οταν θα έχεις γιατί πλέον οι περισσότεροι recruiters ψάχνουν να βρουν υποψηφίους απο κει.Καλή επιτυχία!
Από την εμπειρία μου από Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό, θα σου έλεγα ότι το cover letter είναι το Α και το Ω. Ένα σωστό cover letter, όχι μία κοινότυπη συνοδευτική επιστολή. Που να είναι γραμμένο για την συγκεκριμένη θέση και στόχος του να είναι να τραβήξει το ενδιαφέρον και ο υπεύθυνος να μπει στην διαδικασία να αφιερώσει έστω 2 λεπτά να ρίξει μία ματιά στο βιογραφικό σου. Φυσικά τεράστιο cover letter που γράφεις την ιστορία της ζωής σου, πετιέται μαζί με το βιογραφικό. 3/4 της σελίδας μαζί με τις επικεφαλίδες κλπ είναι οριακά.Επίσης για ξανασκέψου αν η φόρμα που χρησιμοποιείς για το cv σου είναι κατάλληλη. Το πλεονέκτημα του europass είναι ότι είναι μία γνώριμη φόρμα που δεν κουράζει τον υπεύθυνο στην ανάγνωση, καθώς τη γνωρίζει, και έτσι με θετική διάθεση αξιολογεί το βιογραφικό σου χωρίς να εκνευρίζεται. Λάβε υπόψη σου ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν καθημερινά να αξιολογήσουν πάρα πολλά βιογραφικά και έχουν ελάχιστο χρόνο για το καθένα.Επίσης, ένα περιποιημένο προφίλ στο LinkedIn, έστω όχι τόσο αναλυτικό, είναι πάρα πολύ συν για την επαγγελματική σου εικόνα.Καλή επιτυχία σου εύχομαι! Έχω ένα καλό προαίσθημα!
Scroll to top icon