Γερμανία: Ακυρώθηκαν οι συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς, λόγω των «αντισημιτικών σχολίων» του

Γερμανία: Ακυρώθηκαν οι συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς, λόγω των «αντισημιτικών σχολίων» του Facebook Twitter
5

Σε ακύρωση των προγραμματισμένων συναυλιών του Ρότζερ Γουότερς στη Γερμανία προχώρησε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας, με τους επικεφαλής του να επικαλούνται τους πρόσφατους ισχυρισμούς του πρώην μέλους των Πινκ Φλόιντ, για «στοχοποίησή του εξαιτίας των αντισημιτικών αισθημάτων του». 

Ο Waters, είναι εδώ και χρόνια μέλος κινήματος μποϊκοτάζ που κατευθύνεται από την Παλαιστίνη (BDS) και στοχεύει στην διευθέτηση του εδαφικού ζητήματος με το Ισραήλ.

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά το ζήτημα των συναυλιών του, πέντε κρατικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές θυγατρικές του εθνικού δικτύου ARD ακύρωσαν live, τηλεοπτικές, αλλά και ραδιοφωνικές εμφανίσεις του 74χρονου ρόκερ, σε Βερολίνο και Κολωνία, και ενώ είχαν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2018.

Το RBB, μέρος του δικτύου ARD, δήλωσε ότι με αυτή την κίνηση ήθελε να στείλει ένα μήνυμα σε άλλους καλλιτέχνες, οι οποίοι υποστηρίζοντας την πλευρά της Παλαιστίνης, έχουν προχωρήσει σε αντισημιτικές δηλώσεις. «Το θέμα ήταν να υπάρξει εδώ μία σαφής ξεκάθαρη θέση υπέρ των εβραϊκών κοινοτήτων του Βερολίνου και του Βρανδεμβούργου», δήλωσε η διευθύντρια του  RBB Patricia Schlesinger.

«Η γρήγορη και αποφασιστική αντίδραση των ραδιοτηλεοπτικών φορέων ... είναι ένα σημαντικό μήνυμα ότι ο αχαλίνωτος αντισημιτισμός κατά του Ισραήλ δεν έχει θέση στη Γερμανία«, δήλωσε από την πλευρά του ο Josef Schuster, πρόεδρος του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου των Εβραίων στη Γερμανία.

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ρούχα του Ρικ Όουενς είναι «σκοτεινά και παράξενα» για την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο

Διεθνή / Τα ρούχα του Ρικ Όουενς είναι «σκοτεινά και παράξενα» για την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο

Οι αρχές εκδίωξαν από την Απαγορευμένη Πόλη τον σχεδιαστή Ρικ Όουενς, τη σύζυγό του Μισέλ Λαμί και τους Fecal Matter - «Είναι το τίμημα που πληρώνουμε για να είμαστε ο εαυτός μας - Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για περισσότερη αποδοχή και ανοχή για τη διαφορετικότητα σε όλο τον κόσμο», είπαν
LIFO NEWSROOM
Ο Χρυσός Φοίνικας, η Χρυσή Άρκτος και ο Τομ Χάρντι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Χρυσός Φοίνικας, η Χρυσή Άρκτος και ο Τομ Χάρντι από αύριο στους κινηματογράφους

Η πολυσυζητημένη «Anora» του Σον Μπέικερ, η τρίτη εμφάνιση του Τομ Χάρντι ως Venom, η «Δαχομέη» της Μάτι Ντιόπ, το ιδιοσυγκρασιακό «Samsara» κι ένα δευτεροκλασάτο animation φιλοδοξούν να προσελκύσουν τους θεατές στις αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Δεν ξερω τι δηλωσε ο Ρότζερ Γουότερς και για το λογο αυτο δεν μπορω να κρινω την αποφαση ακυρωσης των συναυλιων του στη Γερμανια. Το θεμα δεν ειναι απλο, ιδιαιτερα για τη Γερμανια και οι λογοι γνωστοι. Μερικοι κρυβουν το μισος τους για τους εβραιους πισω απο μια φιλοπαλαιστινικη θεση στο προβλημα. Ειναι ομως απαραδεκτη και η ταχτικη της εκαστοτε κυβερνησης του Ισραηλ να βαφτιζει αντισιμητες ολους που κριτικαρουν την απαραδεκτη αντιμετωπιση των παλαιστηνιων. Θα περιμενε καποιος μεγαλυτερη κατανοηση του προβληματος απ αυτους που εχουν ιδιαν γνωση...
Και τι είναι οι Εβραίοι που αν κάποιος τους μισεί ή τους αντιπαθεί έχουν αυτή την δυνατότητα να κάνουν κουμάντο σε όλο τον κόσμο μέσω των ανά τον κόσμο "Κεντρικών Ισραηλιτικών Συμβουλίων"; Και να σου ακυρώνουν μάλιστα και δουλειές κολλώντας σου την ταμπέλα του "αντισημίτη" ή του ρατσιστή ή δεν ξέρω 'γω.Έχουμε συμπάθειες και αντιπάθειες, πως να το κάνουμε; Έτσι είναι οι άνθρωποι. Κι εγώ πχ που είμαι Έλληνας θα μπορούσα να αντιπαθώ τους τούρκους ας πούμε, γιατί υπάρχουν και πολλοί λόγοι. Φταστείτε πχ ο Ερνογάν να μπορεί να παρεμβαίνει στη δουλειά σου σε μία τρίτη μάλιστα χώρα.Έχουνε γίνει τα χαϊδεμένα παιδιά του κόσμου που όποιος μιλήσει εναντίων της πολιτικής του Ισραήλ κάηκε.