ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.12.2017 | 16:32

Είναι το τέλος του συμπαντός?

Καλησπέρα σας. Συγνώμη που θα σας ζαλίσω με τα προβλήματά μου, αλλά κάπου θέλω να μιλήσω κι εγώ. Πριν από 2 βδομάδες έχασα τη σύζυγό μου και απόμεινα μόνος μου με τα 2 μας παιδιά. Κατέρευσε μέσα στο σπίτι μας μπροστά μας, κι όσο κι αν προσπάθησα κι εγώ, το ΕΚΑΒ και στο νοσοκομείο δεν μπορέσαμε να την επαναφέρουμε.Είναι περιττό να σας πω ότι θέλω να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Είμασταν μαζί 21 χρόνια και γνωρίζαμε ο ένας τον άλλον όσο καλά θα μπορούσε κάποιος να γνωρίζει έναν άλλον άνθρωπο. Δεν σημαίνει ότι όλα ήταν τέλεια, αλλά είμασταν ευτυχισμένοι και ονειρευόμασταν να μεγαλώσουμε καλά τα παιδάκια μας. Έχω λυγίσει... Δεν αντέχω ούτε να αναπνέω... Όλα μου τη θυμίζουν. Αν δεν ήταν τα παιδιά δεν ξέρω τι θα μπορούσα να κάνω. Έχω να σκεφτώ τόσα πολλά πράγματα που με κατακλίζουν οι σκέψεις. Από τα τρέχοντα πρακτικά που πρέπει όλα να τα προγραμματίσω από την αρχή μέχρι μελλοντικά πράγματα που παλιά τα αντιμετωπίζαμε μαζί αλλά και πράγματα από το παρελθόν που έχω κάποιες ενοχές για αυτά. Και παρόλα αυτά δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα. Απλά το σύστημα κλείνει...Γιατί πρέπει αυτό να συμβεί σε εκείνη και σε εμένα; Τι κακό κάναμε για να αξίζουμε και εμείς και τα παιδάκια μας αυτή την τύχη; Όλοι κρέμμονται από εμένα κι εγώ αυτή τη στιγμή αδυνατώ να στηρίξω τον εαυτό μου.Τι να κάνω;
5
 
 
 
 
σχόλια
Λυπάμαι ειλικρινά για την απώλειά σας. Εύχομαι να είστε γερός και δυνατός, ώστε να μπορέσετε να ανταποκριθείτε στο δύσκολο ρόλο που σας επεφύλαξε η ζωή.Υπάρχουν διάφορες δομές στήριξης μονογονεϊκών οικογενειών. Μπορείτε να τις αναζητήσετε μέσω διαδικτύου. Πιστεύω πως όπου κι αν απευθυνθείτε θα είναι σε θέση, λόγω εμπειρίας, να σας κατευθύνουν αναλόγως.Ξέρω πως σ' αυτές τις περιπτώσεις τα λόγια είναι εντελώς αδύναμα. Εύχομαι από καρδιάς να βγείτε νικητές από αυτή τη δοκιμασία. Κι επειδή η ζωή δεν παρέχει απαντήσεις για τα δεινά που μας χτυπούν, η μόνη απάντηση ίσως να βρίσκεται στα μάτια των παιδιών σας που πρέπει να συνεχίσουν, όπως κι εσείς. Καλή τύχη και καλή δύναμη.
Λυπάμαι πολύ. Ένας ψυχολόγος θα σε βοηθήσει, έχεις ανάγκη να μιλήσεις σε κάποιον που μπορεί να σου δώσει τα εφόδια για να στηρίξεις τον εαυτό σου. Επίσης, όσο μπορείτε, μην απομονωθείτε. Μη διστάσεις να ζητήσεις από συγγενείς και φίλους να έρθουν στο σπίτι σας ή να πάτε στο δικό τους τώρα τις γιορτές. Τέλος, μην ξεχνάς ότι δεν είσαι ο μόνος. Ίσως ο ψυχολόγος μπορεί να σου προτείνει μία ομάδα υποστήριξης ανθρώπων που έχασαν τους συντρόφους τους. Καταλαβαίνω ότι το απροσδόκητο πονάει πιο πολύ απ'όλα. Θα βρεις το κουράγιο και τη δύναμη με τον καιρό, όπως και τα παιδιά σας.
Το κενό είναι δυσαναπλήρωτο. Συλληπητήρια...Προτείνω να απευθυνθείτε οικογενειακώς σε κάποιον που μπορεί να σας στηρίξει ψυχολογικά και κατόπιν πιο πρακτικά επειδή θα χρειαστεί και χρόνος και ενέργεια για να αναδιοργανωθείτε οικογενειακώς. Τουλάχιστον έχετε λόγο να δείξετε δύναμη. Tα παιδιά προσβλέπουν πλέον σε σας.
Λυπαμαι πολυ για την απωλεια σου. Κανε κουραγιο, πρεπει να εισαι δυνατος για τα παιδια. Σε χρειαζονται αυτη τη στιγμη και απο αυτα θα παρεις τη δυναμη. Δεν πειραζει να κλαις μπροστα τους, αλλα να τα αγκαλιαζεις και να τα κανεις να καταλαβουν οτι εισαι εκει κι οτι τα προστατευεις. Ζητα βοηθεια απο συγγενεις και φιλους και γειτονες.Καλο κουραγιο και καλη δυναμη.
Συλληπητηρια για την συζυγο.Θα σου ελεγα να στραφεις για στηριξη σε κοντινα σας προσωπα, ειναι πολυ δυσκολο αυτο που περνας, οτι και να σου πουμε εμεις απο δω ειναι λιγο.Αν πιστευεις, θα μπορουσες να μιλησεις και σε καποιον παπά.Πρεπει να μεινεις δυνατος για κεινη και τα παιδακια σας. Και παλι συλληπητηρια.
Scroll to top icon