Πάρ' το απόφαση: Κάποιοι άνθρωποι είναι γκέι.

Facebook Twitter
14

Δεν είναι καινούρια η καμπάνια, αλλά τη θυμηθήκαμε χάρη στο Διεκδικώ που έγραψε σήμερα:

Καμπάνια για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο γνωστός ηθοποιός Ian McKellen αλλά και ο -στρέιτ- δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson (στη φωτογραφία παρακάτω) είναι μερικές από τις δυνατές προσωπικότητες που πήραν μέρος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Εδώ άραγε πότε θα γίνει κάτι ανάλογο;

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας 2025

Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας 2025 / Διεθνής Μέρα Τρανς Ορατότητας: 16 χρόνια μετά, το κλίμα είναι πολύ διαφορετικό

Η φετινή επέτειος έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι κατακτήσεις, τα δικαιώματα, η ίδια η ύπαρξη των τρανς και non-binary ανθρώπων δοκιμάζονται στις ΗΠΑ και διεθνώς – τι ζητά το ΣΥΔ στην Ελλάδα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Λονδίνο: Το «Μουσείο για το Αιδοίο» έκανε έρανο και συγκέντρωσε σε χρόνο ρεκόρ τα χρήματα για το ενοίκιο του

Διεθνή / Το «Μουσείο για το Αιδοίο» έκανε έρανο για το ενοίκιο του - Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ

Το μουσείο ανακοίνωσε ότι ίσως χρειαστεί να κλείσει οριστικά λόγω των υψηλών ενοικίων - Το τρανσφοφοβικό σχόλιο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στο άκουσμα της είδησης
LIFO NEWSROOM
«Μια πολύ καλή ιδέα, τέλεια εκτελεσμένη»: Η προφορική ιστορία των Λέλουδων 

Εικαστικά / «Μια πολύ κακή ιδέα, τέλεια εκτελεσμένη»: Η προφορική ιστορία των Λέλουδων 

Πώς η ανάγκη μιας κολεκτίβας καλλιτεχνών για χώρο εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο φιλόξενα κουίρ σποτ στο κέντρο της πόλης: Μέσα από τις αφηγήσεις των παιδιών που το έφτιαξαν και το έζησαν.  
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Όταν τα «υποψιασμένα κορμιά» κυριαρχούσαν στους ομοφυλόφιλους έρωτες 

Βιβλίο / Όταν τα «υποψιασμένα κορμιά» κυριαρχούσαν στους ομοφυλόφιλους έρωτες 

Η κυκλοφορία του βιβλίου-ντοκουμέντου «Ανδρικές ομοερωτικές σχέσεις στη μεταπολεμική Ελλάδα» πυροδότησε μια συζήτηση με τον Κώστα Γιαννακόπουλο για έναν «αλλιώτικο» έρωτα, που παρέμενε ισχυρός ακόμα και σε καιρούς όπου κανείς δεν τολμούσε να προφέρει το όνομά του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ελένη Ρίζου: «Η δυαδική αντίληψη του φύλου ισχύει μόνο όταν μιλάμε με καθαρά γενετικούς όρους»

Lgbtqi+ / Η πολιτική των «δύο μόνο φύλων» και η αντιπαράθεση με τη Βιολογία

Μια χρήσιμη συζήτηση με την εργαστηριακή γενετίστρια και αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, Ελένη Ρίζου, για την επιστημονική διάσταση του φύλου και τις πολυπλοκότητες του, από τον βιολογικό του καθορισμό έως τις σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Τα φύλα δεν είναι δύο ήδη από την αρχαιότητα»

Lgbtqi+ / «Τα φύλα δεν είναι δύο ήδη από την αρχαιότητα»

Η συγγραφέας, ηθοποιός, αρθρογράφος και σύμβουλος σεξουαλικής υγείας στο Athens Checkpoint, Ερωφίλη Κόκκαλη, σχολιάζει την «αντι-τρανς υστερία» που είναι σε εξέλιξη στις ΗΠΑ και όχι μόνο, σε σχέση και με την ελληνική πραγματικότητα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ναι, δεν υπάρχουν μόνο δύο φύλα»

Οπτική Γωνία / «Όχι, δεν υπάρχουν μόνο δύο φύλα»

Το επικοινωνιολόγ@ Jay Ραΐσης και η κλινική ψυχολόγος, συνιδρύτρια του Orlando LGBT+, Νάνσυ Παπαθανασίου εξηγούν γιατί το κοινωνικό φύλο είναι ένα κατασκεύασμα και πώς η ρητορική μίσους κανονικοποιεί και ενδυναμώνει την άσκηση κάθε είδους βίας στην καθημερινότητα. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Queer Χόλιγουντ: Κάρι Γκραντ και Ράντολφ Σκοτ, ένας μεγάλος έρωτας;

Lgbtqi+ / Κάρι Γκραντ και Ράντολφ Σκοτ: Ένας μεγάλος έρωτας ή μόνο φίλοι;

Σε μια εποχή που το Χόλιγουντ απαγόρευε κάθε αναφορά σε οτιδήποτε queer και οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις διώκονταν ως κακούργημα στις ΗΠΑ, δύο αχώριστοι κινηματογραφικοί σταρ ζούσαν τη ζωή τους σαν να μη νοιάζονταν για τα σχόλια που γίνονταν γι’ αυτούς.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

σχόλια

4 σχόλια
<<Καμπάνια για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο γνωστός ηθοποιός Ian McKellen αλλά και ο -στρέιτ- δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson (στη φωτογραφία παρακάτω) είναι μερικές από τις δυνατές προσωπικότητες που πήραν μέρος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Εδώ άραγε πότε θα γίνει κάτι ανάλογο;>>Ξέρω 'γω ρε παιδιά; γιατί δεν κάνετε ένα αφιέρωμα όπου θα ρωτάτε κατευθείαν ηθοποιούς και δημάρχους; (νυν και πρώην...)
Στην Ελλάδα είναι πιο ομοφοβικοί οι γκέι, παρά οι στρέιτ.Όταν λοιπόν αποφασίσουμε οι ίδιοι να ανοίξουμε το μυαλό μας, τότε ίσως παύσει να είναι τόσο οπισθοδρομική κοινωνία, η ελληνική.. Για να υπάρξουν δικαιώματα, πρέπει κάποιος να τα απαιτήσει. Δεν πρόκειται να ξυπνήσουμε μια μέρα και να τα βρούμε σερβιρισμένα στο πιάτο μας.
Τη "λέω" στους γκέι, επειδή απλά θεωρώ ότι έχουν μεγαλύτερο μέρος ευθύνης, επειδή κάθονται συνεχώς με σταυρωμένα χέρια. Εκ πείρας, μπορώ να σου φέρω ως παράδειγμα το Ηράκλειο - που θεωρείτε νομίζω 4η πόλη σε πληθυσμό στην Ελλάδα- και δεν έχει ούτε μια LGBT ομάδα, παρά το πολύ μεγάλο ποσοστό γκέι ατόμων που γνωρίζω ότι υπάρχει. Αυτό όχι επειδή δεν υπήρξε κάποιος που να πάρει τα ηνία της πρωτοβουλίας, αλλά επειδή δεν είχαμε ανταπόκριση. Οι περισσότερες αντιδράσεις που λάβαμε ήταν του στύλ "βαριέμαι", "δεν έχω χρόνο", "δεν έχει νόημα", "δεν ασχολούμε με τέτοια"..
Στελιοδυστυχως οι ελληνες γκέι δε νιωθουν ευρωπαιοι...συνεχως μου απαντανε (και πολυ νεα παιδια) οτι αυτα ειναι για την ευρωπη και οχι για μας , εμεις ειμαστε "αλλο"....
@ ΒrainDamageΜια που είσαι στο Ηράκλειο λοιπόν μήπως θέλεις να μας πεις από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι εκεί οι στρέιτ είναι "λιγότερο ομοφοβικοί"; Εκτός αν θεωρείς ότι το "βαριέμαι" και το "δεν ασχολούμαι" είναι απλώς ζήτημα απάθειας και όχι προϊόν ψυχολογικής τρομοκρατίας.
@ ΒrainDamageΜια που είσαι στο Ηράκλειο λοιπόν μήπως θέλεις να μας πεις από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι εκεί οι στρέιτ είναι "λιγότερο ομοφοβικοί"; Εκτός αν θεωρείς ότι το "βαριέμαι" και το "δεν ασχολούμαι" είναι απλώς ζήτημα απάθειας και όχι προϊόν ψυχολογικής τρομοκρατίας.
Θα συμφωνήσω με τον BrainDamage. ( Μια μικρή συμπάθεια παραπάνω,ο πατέρας μου είχε αυτήν την φωτογραφία στο msn πάνω από 10 χρόνια ! )Ειδικά στο Ηράκλειο Κρήτης, που έχουν και καφέ μπαρ δηλωμένα gay-friendly στο κέντρο του Ηρακλείου,με τα ενημερωτικά περιοδικά και όλα του, στο μαγαζί δεν πατάνε gay. Χαζομάρες.
Oκ ρε παιδιά. Κι εγώ απ τη μεριά μου απαιχθάνομαι τον τραχανά, αλλά δεν το κάνω ζήτημα. Επίσης με χαλάει πολύ αισθητικά η κοντόχοντρη με μπότα ως το γόνατο αλλά δεν έχει παίξει καμπάνια "Κάποιοι άνθρωποι είναι κακόγουστοι,πάρτο απόφαση". Ετσι από περιέργεια αν ξέρει κάποιος, ποιά δικαιώματα τους στερούν εκεί στην Αγγλία?
Μόνο 14 καταπιεσμένοι γκέυ διάβασαν το σχόλιο μου? Παρ όλα αυτά ούτε ένας δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει στο ποιά δικαιώματα τους καταπιέζονται ώστε να γίνει θέμα. Κρίμα :(
Το ότι η Αγγλία είναι πιο υπευθύνη απέναντι στους γκει σε σχέση με την Ελλάδα (που δεν είναι και δύσκολο, άλλωστε) δε σημαίνει πως δεν υπάρχει χώρος για ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο, έτσι πάνε οι κοινωνίες μπροστά. Όρνιο.
@mafia managerθα μπορουσα να σου γραψω για διακρισεις και επιπτωσεις απο το σχολικο περιβαλλον, το εργασιακο, τα σπορ, διωγμους απο την οικογενεια κλπ κλπθα αναφερω ομως ενα: περσι η Βρεταννια ειχε (τουλαχιστον) 3 καταγεγραμμενους θανατους ομοφυλοφιλων λογω ομοφοβικης επιθεσης ενω τα κρουσματα ομοφοβικης βιας γενικοτερα ειναι χιλιαδες (εκει αυτα καταγραφονται , εδω ακομα οχι)σου αρκει ως απαντηση?
«Κάποιοι άνθρωποι είναι gay», σαν να λένε «κάποιοι άνθρωποι είναι καθυστερημένοι». Λες κι έχουν κανένα πρόβλημα. Θα προτιμούσα κάτι σαν «Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι straight».