Ο Τούρκος σεφ Νουσρέτ Γκιογκτσέ απογοητεύει τους φίλους του καλού φαγητού στη Νέα Υόρκη με τις «πανάκριβες, μικρές μερίδες» του.
Ο Γκιογκτσέ, γνωστός και με το ψευδώνυμο Salt Bae, έγινε meme στο διαδίκτυο για τον χαρακτηριστικό τρόπο με τον οποίο αλατίζει τα φαγητά του.
Η δημοτικότητα του σεφ-meme στο Facebook, το Twitter και ακόμα και το 9GAG, είχε γεννήσει πολύ υψηλές προσδοκίες για το άνοιγμα του νέου, πολυτελούς ψητοπωλείου του.
Από την ημέρα όμως που το steakhouse Nurs-Et άνοιξε τις πόρτες του στο Μανχάταν, απογοητεύει τόσο τους απαιτητικούς κριτικούς όσο και τους απλούς πελάτες που θέλουν να φάνε από τα χέρια του.
Πάρα πολλοί «πρώην ανυπόμονοι» να δοκιμάσουν, παραπονιούνται τώρα στα social media ότι σηκώθηκαν από το τραπέζι πεινασμένοι και «σκασμένοι» μόνο από τον λογαριασμό.
Το Nurs-Et είναι το έκτο εστιατόριο του Τούρκου, στο οποίο ο ίδιος δίνει συχνά «σόου» μαριναρίσματος και προετοιμασίας των πιάτων.
Όπως όμως σημειώνει ο κριτικός Ρόμπερτ Σιετσέμα, το θέαμα είναι συνηθισμένο και δεν προκαλεί κανέναν ενδιαφέρον στους πελάτες που μπαίνουν για να γευματίσουν.
Το επίπεδο των πιάτων δεν φαίνεται να δικαιολογεί τις «αστρονομικές τους τιμές», σε μία γειτονιά της Νέας Υόρκης που το ακριβό φαγητό δεν είναι πρόβλημα.
Ακόμα όμως και για τα δεδομένα της «καλής περιοχής» Theatre, οι τιμές του Γκιογκτσέ είναι πολύ τσουχτερές, αφού μία «απλή» μπριζόλα στοιχίζει 275 δολάρια - χωρίς καν να συνοδεύεται από τηγανητές πατάτες ή κάποια σαλάτα εποχής.
σχόλια