ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.2.2018 | 12:34

Υπάρχει εξήγηση;

Γιατί αυτή η επιλεκτικότητα; Από μικρή πάντα στην απέξω , η μάνα μου φτιάχνει πρωινό θα μαγειρέψει για όλους ,τους καλεσμένους που φώναξε αλλά δεν θα με υπολογίσει ,δεν θα έρθει καν να με ρωτήσει ,αγοράζει λουκουμάδες , δεν θα μου αφήσει ούτε ένα κομμάτι ,μόνο αν αφήσει κάποιος άλλος κ εμένα μου αφήνει ψωμί κ αν μείνει κανένα αυγό ,αυτά που δεν έχουνε φάει άλλοι ... Μαγειρεύει μεσημεριανό ,θα φάω μόνο αν είμαι εκεί ή αν αφήσει κάποιος όταν γυρίσω ... Βάζει πλυντήριο , θα βάλει τα ρούχα όλων εκτός από τα δικά μου ....Κανονίζει διακοπές δεν με ρωτάει αν θέλω να έρθω μαζί τους κ όταν είμασταν μικρά κ με έπαιρνε με το ζόρι ,δεν ασχολιόταν καν με τη ύπαρξη μου , έχω γενέθλια ούτε μια τούρτα , στην αδελφή μου μαγειρεύει για το πάρτυ , κάνει έκπληξη μια τούρτα ,δώρα ...Είμαι άρρωστη ούτε λεφτά για φάρμακα δεν θα μου δώσει αν δεν κάνω καυγά...Βγαίναμε βόλτα όταν είμασταν μικρα , έπαιρναν στη αδελφή μου μπαλόνια , γλυκά , να πληρώνουν να κάνει βόλτα με πόνυ , έκλαιγα κάθε φορά που δεν μου παίρναν. Να ζηλεύεις την αδερφή σου που έπαιρνε μπαλόνι, κ να σου λένε οι δικοί σου δεν έχουν λεφτά και μετά από λίγο να της παίρνουν κ μαλλί της γριάς κ να μου φωνάζουν που ήθελα να φάω κ εγώ ...Η μόνη φορά που θα ασχοληθεί είναι για να με υποτιμήσει κ να με βρίσει ,αυτά που ακούω ούτε στον εχθρό μου δεν τα εύχομαι . Ακόμα κ ο σκύλος μου καλύτερη περιποίηση έχει από μένα .
10
 
 
 
 
σχόλια
Για μένα είναι πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ σημαντικό, πάρα πολύ όμως να καταλάβεις ότι οι γονείς σου είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. Να τους αμφισβητήσεις και ν' αδιαφορήσεις για την αποδοχή τους καθώς θα κοιτάξεις να φτιάξεις τη ζωή σου. Συνήθως, αυτή η παθολογία κρύβεται μέσα στα οικογενειακά δέντρα. Μπορεί και οι δικοί σου γονείς να βίωσαν αντίστοιχες διακρίσεις και μάλιστα, να ήταν τ' αδικημένα μέλη. Αυτό που κάνουν να ξέρεις ότι και στην αδερφή σου κακό κάνει κι όχι καλό. Δούλεψέ το το θέμα μέσα σου. Μην δικαιολογήσεις, αλλά να κατανοήσεις γιατί μετά το πρόβλημά σου θα το αναπαράγεις και με άλλες σου σχέσεις. Α, κι αν δεν σε χρειαστούν οι γονείς σου θα είσαι κοντά στο βαθμό που δεν σε βλάπτει ή εσύ δεν βλάπτεις άλλα άτομα στη ζωή σου γιατί οι τοξικοί άνθρωποι ( κι ας έχει γίνει κατάχρηση της λέξης, εδώ ταιριάζει γάντι) βλάπτουν. Επίσης, κάπου δίνεις και κάπου στερείς, διάλεξε σοφά. Άλλο εκδικούμαι κι άλλο κρατάω υγιής αποστάσεις. Πολλοί που δεν ξέρουν τι ζόρι τραβάς θα σου μιλήσουν γι' ανωτερότητα και να μην τους αμφισβητήσεις γιατί ήταν γονείς σου. Άμα θέλουν να ζουν σε άρνηση, δικό τους πρόβλημα. Όχι δικό σου. Υ.Γ. Διάλεξε σοφά τ' άτομα που θα 'χεις, δεν είναι μόνο οι γονείς σου προβληματικοί. Πρόσεχε μικρή.
Εσυ συμφωνείς, αλλά δεν ξέρω αν έγραψα όπως πρέπει μερικά πράγματα γιατί σε τέτοια θέματα δυσκολεύομαι για το τι πρέπει να πω και τι όχι, ειδικά όταν γράφω εν κινήσει. :) Αναδιατυπώνω ένα σημείο: σε περίπτωση που στο μέλλον οι γονείς το χρειαστούν, αν θέλει να βοηθήσει, ας το κάνει στο μέτρο που δεν βλάπτουν τον ίδιο ή άτομα που είναι δίπλα του κι αξίζουν ( πολλές φορές μεταφέρουμε ή ξεσπάμε όλα τ' άσχημα σε άτομα που δεν μας φταίνε, ακόμη και στα παιδιά μας αν κάνουμε!). Για το λόγο αυτό, επειδή τ' αποθέματά μας δεν είναι ανεξάντλητα δεν χρειάζεται να είμαστε με όλους καλοί Σαμαρείτες αν είναι να ζημιωθούμε ψυχικά. Ακούγεται εγωιστικό, αλλά είναι τρόπος επιβίωσης αλλά και επιβίωσης της καλοσύνης. Υπάρχουν ένα σωρό άτομα στον κόσμο που αξίζουν την δοτικότητά μας και θα την αξιοποιήσουν θετικά, κι ας μην είναι οι γονείς μας αν η επαφή μαζί τους βλάπτει. Στην πράξη έχω δει άτομα να μην πετάνε και να μην κρεμάνε τους κακοποιητικούς γονείς τους ( με αρκετά χειρότερες συμπεριφορές που είχαν να κάνουν με παιδική εργασία, ξυλοδαρμό, κυνήγι κανονικό τουφέκι, απαγόρευση κάθε επαφής με συνομήλικους και στ' άλλα λες και είναι τα μόνα παιδιά που έκαναν) και ακόμη και σε πολύ ώριμη ηλικία να μην έχουν απεξαρτηθεί από την ανάγκη για την αποδοχή από τους γονείς τους. Να μην είναι ικανά να σταθούν ανεξάρτητοι, να έχουν οικογένειες και να μην τις σέβονται, να κάνουν τις ίδιες διακρίσεις στο βαθμό που τους παίρνει και να γίνονται κακοί γονείς ενώ περιμένουν την εκτίμηση των δικών τους γονέων που δεν ήρθε ποτέ. Όλο αυτό μπορεί να γίνει ένα ωραίο γαϊτανάκι μέχρι να φτάσουμε σ' έναν που ιδιοσυγκρισιακά πρόγονο που κανένας δεν τον έβλαψε αλλά ήταν απλά κακό άτομο. Σημασία έχει αυτή η έννοια της Αγίας Οικογένειας να μπει στο μικροσκόπιο. Ο σεβασμός δεν πάει με τα γερατιά και τους δεσμούς αίματος, μαθαίνεται στην πράξη. Κι όσοι γονείς φέρονται σαν τους άνωθεν δεν έχουν ιδέα περί σεβασμού. Στιγματίζουν οι γονείς, αλλά μη μας καθορίσουν . Όπως και όλα τα παιδιά , επειδή είναι δικά μας δεν σημαίνει ότι είναι τα καλύτερα( εμείς κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε) έτσι ούτε κι οι γονείς. Ξέρω ότι υπεραναλύω, αλλά υπάρχουν ένα σωρό προβληματικές συμπεριφορές μέσα σε οικογένειες κι όποιος μιλήσει για τον Ελέφαντα που υπάρχει στο δωμάτιο είναι ασεβής, κακόψυχος, διασπαστικό στοιχείο, ανίκανος να νιώσει αγάπη κ.τ.λ. Είναι τόσα άτομα που μπορεί να έχουν τους γονείς τους σαν εικονίσματα και να είναι τα χειρότερα κωλόπαιδα. Είναι τέχνη να μπορείς να θυμώνεις με τα σωστά άτομα και θέλει κότσια να τα ξεσπάς εκεί που πρέπει κι όπως πρέπει.
Λυπάμαι πολύ. Κι εγώ έχω περάσει παρόμοιες καταστάσεις με τους δικούς μου γονείς. Νομίζω το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις μια δουλειά, να τους γυρίσεις την πλάτη και να κάνεις τη ζωή σου. Μη γυρίσεις ούτε να κοιτάξεις πίσω.
Και πιθανόν να υπάρχει εξήγηση:είσαι υιοθετημένη. Ίσως η γονείς σου σε υιοθέτησαν νομίζοντας ότι δε μπορούν να κάνουν παιδιά και στην πορεία να ήρθε η αδελφή σου. Δεν έχει σημασία, παιδί τους είσαι κι εσύ και έπρεπε να σου φέρονται σαν παιδί τους. Δε δικαιολογεί απολύτως τίποτα. Σου το λέω μόνο και μόνο για να γνωρίσεις την αλήθεια. Αυτό που έχει σημασία είναι να απομακρυνθεις από αυτούς τους ανθρώπους το συντομότερο. Κοίτα να είσαι εσύ καλά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon