Αντικλεπτικά και παπούτσια στο ταβάνι: Οι λύσεις των μπαρ στο Βέλγιο για να μην τους κλέβουν τα ποτήρια μπίρας

Αντικλεπτικά και παπούτσια στο ταβάνι: Οι λύσεις των μπαρ στο Βέλγιο για να μην τους κλέβουν τα ποτήρια μπίρας Facebook Twitter
1

Αν και το Βέλγιο είναι διάσημο για τις πολύ καλές μπίρες του, για μερικούς τουρίστες φαίνεται πως από μόνο του το ποτό δεν είναι αρκετό.

Μπαρ και καφετέριες στις δημοφιλέστερες πόλεις της χώρας διαμαρτύρονται πως δεκάδες χιλιάδες από τα στιλάτα ποτήρια τους «εξαφανίζονται» κάθε χρόνο επειδή οι τουρίστες τα κλέβουν ως σουβενίρ. Οπότε για να καταπολεμήσουν το φαινόμενο, κάποια καταστήματα αποφάσισαν να εφαρμόσουν μερικές πρωτότυπες, ενίοτε ανορθόδοξες, λύσεις. 

Στη Μπρυζ, ο Philip Maes, ιδιοκτήτης του Bruges Beerwall, τοποθέτησε αντικλεπτικά στα ποτήρια της μπίρας. «Χάνουμε κάθε χρόνο τουλάχιστον 4.000 ποτήρια. Ειδικά από τουρίστες που τους αρέσει να τα παίρνουν μαζί τους στη βόλτα τους. Για κάποιο λόγο, ορισμένοι πελάτες νομίζουν πως όταν πληρώνουν για κάτι που πίνουν, παίρνουν το ποτήρι ως δώρο», εξηγεί. «Ένα τέτοιο σύστημα ασφαλείας κοστίζει περίπου 4.000 ευρώ. το καλό στην περίπτωσή μας είναι πως ήδη είχαμε αρκετά αντικλεπτικά επειδή διαθέτουμε και κατάστημα μπίρας. Ήδη υπάρχουν στην έξοδο μηχανήματα που σκανάρουν όσοι μπαίνουν και βγαίνουν», προσθέτει. 

In der schönsten besterhaltenen Mittelalterstadt der Welt sitzen und genießen ????? #fit #vielerlaufen #pause #brugge #mussmangesehenhaben #absolut #sehenswert #enjoy #mjoyyourlife

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη m_joy_your_life (@m_joy_your_life) στις

#beer #laricachela #cerveza #brujas

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vera (@veradifunta) στις

A long day's walking deserves a beer! #bruges #beer #beerwall #goudencarolus

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lyneth Symonds (@lynethsymonds) στις

Завлечь на дно в Брюгге ??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Иванов Кирилл (@ivanov.k.u) στις

Στη Γάνδη, το Dulle Griet, ένα μπαρ που σερβίρει 500 διαφορετικά είδη μπίρας, πήγε τα μέτρα ασφαλείας ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας στους πελάτες του το παπούτσι τους ως εγγύηση.

«Οποιοσδήποτε πίνει μπίρα στο μαγαζί μας πρέπει να παραδώσει πρώτα το ένα παπούτσι του. Εμείς στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα καλάθι, το οποίο σηκώνουμε και κρεμάμε ψηλά στο ταβάνι. Πλέον το καλάθι έχει γίνει κάτι σαν ατραξιόν του μαγαζιού, αλλά για εμάς αποτελεί εγγύηση πως δεν θα κλέψουν τα ποτήρια. Είναι όλα τους αρκετά ακριβά επειδή αποτελούν ειδική κατασκευή. Οι τουρίστες απλώς θέλουν ένα σουβενίρ. Κάποιοι έχουν φτάσει σε σημείο να κλέβουν τα κάδρα από τους τοίχους. Ειδικά το χειμώνα είναι δύσκολο να το αντιληφθούμε, με όλα αυτά τα χοντρά μπουφάν κρεμασμένα στους τοίχους. Το καλοκαίρι δεν μπορούν να τα κρύψουν τόσο εύκολα», λέει ο Alex Devriendt, ιδιοκτήτης του μπαρ. 

There go the shoes! One foot drinking ??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη galunacy (@galunacy) στις

My shoe is in there... #Ghent #Gent #Belgium #Beer

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Matthew Clutton (@matthewclutton1989) στις

Τα βελγικά ποτήρια μπίρας κυκλοφορούν σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, σχεδιασμένα τις περισσότερες φορές με τρόπο κατάλληλο που να αναδεικνύει το κάθε είδος. 

Τα δημοφιλέστερα και πιο αγαπημένα για τους τουρίστες είναι εκείνα της Brugse Zot, της μοναδικό κεντρικό ζυθοποιείο της Μπρυζ. Η συγκεκριμένη οικογενειακή επιχείρηση τα παρέχει δωρεάν στα μπαρ ως έναν τρόπο διαφήμισης του προϊόντος της, αλλά παραδέχεται πως η ιδέα έχει μεγάλο κόστος. 

«Κάθε μήνα παραδίδουμε χιλιάδες καινούργια ποτήρια στη Μπρυζ. Είναι αναγκαίο κακό για τους ζυθοποιούς. Είναι η επαγγελματική κάρτα μας, οπότε θέλεις κάθε καφετέρια να τα έχει πάντα διαθέσιμα. Αλλά κοστίζει πολλά χρήματα όταν ο κόσμος αρχίζει να περπατά, κρατώντας τα στο χέρι. Στα μπαρ των ξενοδοχείων τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα από τις καφετέριες. Εκεί εξαφανίζονται πολλά περισσότερα», λέει ο Jan Paillaert. 

Bakkie #brugsezot #annies #leiden #bier #gezellig

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Robin (@robin_vdelft) στις


Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς για την ήττα της Κάμαλα Χάρις: Οι Δημοκρατικοί έχασαν τους λατίνους και τους μαύρους εργάτες 

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς για την ήττα της Κάμαλα Χάρις: Οι Δημοκρατικοί έχασαν τους Λατίνους και τους μαύρους εργάτες 

«Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει εγκαταλείψει τους ανθρώπους της εργατικής τάξης και η εργατική τάξη το έχει εγκαταλείψει κι αυτή», γράφει ο ανεξάρτητος πλέον γερουσιαστής
LIFO NEWSROOM
Σακουλάκια νικοτίνης: Μέσο για να κοπεί το κάπνισμα ή νέα μανία προ των πυλών;

Διεθνή / Σακουλάκια νικοτίνης: Μέσο για διακοπή του καπνίσματος ή εθιστική μανία με στόχο τους νέους;

Τι είναι τα σακουλάκια νικοτίνης που κρατούνται στο στόμα, δίπλα στα ούλα - Η παγκόσμια αγορά για τα σακουλάκια νικοτίνης προβλέπεται να τετραπλασιαστεί σχεδόν στα 25,2 δισ. μέχρι το 2028
LIFO NEWSROOM
Κάμαλα Χάρις στην πρώτη ομιλία της μετά την ήττα: «Μόνο όταν είναι βαθύ το σκοτάδι βλέπει κανείς τα αστέρια»

Διεθνή / Κάμαλα Χάρις στην πρώτη ομιλία της μετά την ήττα: «Μόνο όταν είναι βαθύ το σκοτάδι βλέπει κανείς τα αστέρια»

Η Κάμαλα Χάρις παραδέχτηκε την ήττα της σε ομιλία μπροστά στους υποστηρικτές της – «Μην απελπίζεστε. Δεν είναι η στιγμή να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, είναι η στιγμή να σηκώσουμε τα μανίκια»
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ο Σολτς θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στις 15 Ιανουαρίου

Διεθνή / Γερμανία: Ο Σολτς θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στις 15 Ιανουαρίου

Συθέμελα απειλείται να γκρεμιστεί ο κυβερνητικός συνασπισμός του Όλαφ Σολτς αφότου απέπεμψε τον αρχηγό του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Εκτός κυβέρνησης ο Λίντνερ με εντολή Σολτς – Στα πρόθυρα κατάρρευσης ο συνασπισμός

Διεθνή / Γερμανία: Εκτός κυβέρνησης ο Λίντνερ με εντολή Σολτς – Στα πρόθυρα κατάρρευσης ο συνασπισμός

Ο Κρίστιαν Λίντνερ, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και ηγέτης του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP), βρέθηκε στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πριν από αρκετά χρόνια η λύση στην Γερμανία, που είχα επισκεφτεί ως τουρίστας, ήταν να πληρώνεις μαζί με το ποτό και ενέχυρο για το ποτήρι. Θυμάμαι βέβαια ότι το συγκεκριμένο ποτήρι της μπύρας ήταν πραγματικό κομψοτέχνημα και δεν ξέρω αν η πολιτική αυτή εφαρμοζόταν και για τα άλλα "απλά" ποτήρια.Με την επιστροφή του ποτηριού αφαιρούνταν το ποσό από τον τελικό λογαριασμό χωρίς την ανάγκη για ακριβά αντικλεπτικά συστήματα, αλλά τότε τα πράγματα ήταν πιο απλά γιατί η πληρωμή ήταν σε μετρητά και όχι σε πλαστικό χρήμα.