Ρεκόρ εξώσεων στην Ισπανία

Ρεκόρ εξώσεων στην Ισπανία Facebook Twitter
2

Στα ύψη εκτινάχθηκαν μέσα στο 2012 οι εξώσεις στην Ισπανία καθώς αυξήθηκαν κατά 16,7% σε σχέση με το 2011. Από τις αρχές του 2008 όταν δηλαδή άρχισε να σκάει η στεγαστική φούσκα στη χώρα έχουν εκδοθεί 415.117 διαταγές έξωσης και έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους 253 χιλιάδες ενοικιαστές και ιδιοκτήτες σπιτιών και γραφείων.

Οι εξώσεις αυτές έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση του ισπανικού πληθυσμού ενώ έχουν πολλαπλασιάσει και τις αυτοκτονίες. Ταυτόχρονα οδήγησαν την δημιουργία κινημάτων που προσπαθούν να αποτρέψουν εξώσεις με συγκεντρώσεις και ενέργειες προς υπεράσπιση πολιτών εις βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί διαταγές έξωσης. Ακόμη και πυροσβέστες οι οποίοι καλούνταν να επέμβουν ώστε να πραγματοποιηθούν εξώσεις, αντέδρασαν και αρνήθηκαν να συμμετάσχουν.

Απέναντι στον πολλαπλασιασμό των εξώσεων, η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή μια σειρά μέτρων, όπως την τροποποίηση του νόμου που διέπει τα στεγαστικά δάνεια.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Από όταν έσκασε η φούσκα" χαρακτηρίζετε το πέταγμα στον δρόμο ανθρώπων που η κρίση τους οδήγησε σε αδυναμία πληρωμής; Αλλά θα μου πείτε εδώ παρουσιάσατε ψεύτικη φωτογραφία για τα άδεια ράφια στην Κύπρο.