Ρεκόρ εξώσεων στην Ισπανία

Ρεκόρ εξώσεων στην Ισπανία Facebook Twitter
2

Στα ύψη εκτινάχθηκαν μέσα στο 2012 οι εξώσεις στην Ισπανία καθώς αυξήθηκαν κατά 16,7% σε σχέση με το 2011. Από τις αρχές του 2008 όταν δηλαδή άρχισε να σκάει η στεγαστική φούσκα στη χώρα έχουν εκδοθεί 415.117 διαταγές έξωσης και έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους 253 χιλιάδες ενοικιαστές και ιδιοκτήτες σπιτιών και γραφείων.

Οι εξώσεις αυτές έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση του ισπανικού πληθυσμού ενώ έχουν πολλαπλασιάσει και τις αυτοκτονίες. Ταυτόχρονα οδήγησαν την δημιουργία κινημάτων που προσπαθούν να αποτρέψουν εξώσεις με συγκεντρώσεις και ενέργειες προς υπεράσπιση πολιτών εις βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί διαταγές έξωσης. Ακόμη και πυροσβέστες οι οποίοι καλούνταν να επέμβουν ώστε να πραγματοποιηθούν εξώσεις, αντέδρασαν και αρνήθηκαν να συμμετάσχουν.

Απέναντι στον πολλαπλασιασμό των εξώσεων, η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή μια σειρά μέτρων, όπως την τροποποίηση του νόμου που διέπει τα στεγαστικά δάνεια.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Διεθνή / Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει πως οι πολιτικές του μπορεί να προκαλέσουν «βραχυπρόθεσμο πόνο», η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις εντάθηκε, καθώς απέφυγε να προβλέψει αν η πολιτική του θα οδηγήσει σε ύφεση
LIFO NEWSROOM
Θανατηφόρες «μπόμπες» στην Τουρκία: 160 νεκροί από δηλητηρίαση αλκοόλ από τις αρχές του έτους

Διεθνή / Θανατηφόρες «μπόμπες» στην Τουρκία: 160 νεκροί από δηλητηρίαση αλκοόλ από τις αρχές του έτους

Επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η μέση ετήσια κατανάλωση αλκοόλ στην Τουρκία είναι μόλις δύο λίτρα ανά άτομο, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πόσο αλκοόλ παράγεται και καταναλώνεται παράνομα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Από όταν έσκασε η φούσκα" χαρακτηρίζετε το πέταγμα στον δρόμο ανθρώπων που η κρίση τους οδήγησε σε αδυναμία πληρωμής; Αλλά θα μου πείτε εδώ παρουσιάσατε ψεύτικη φωτογραφία για τα άδεια ράφια στην Κύπρο.