ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.3.2018 | 00:54

Υποθετικά

Κάνω χαλαρή παρέα με κάποιον, βρισκόμαστε πού και πού για φαγητό, καμιά βόλτα, καμιά ταινία, λέμε τα νέα μας.Είμαστε και οι δύο μοναχικά άτομα, κλειστοί γενικά. (εγώ πιστεύω ότι είμαι λίγο πιο ανοιχτή από εκείνον)Θεωρώ ότι η σχέση μας είναι περίεργη. Δεν είμαστε ακριβώς φίλοι, υπάρχουν κάποια πειράγματα, κάποια αγγίγματα. Εμένα μου αρέσει εμφανισιακά πολύ, στον χαρακτήρα του κάποια πράγματα με ενοχλούν ή με ξενίζουν. Από ό,τι έχω καταλάβει όταν συζητάμε, εκθέτουμε απόψεις κτλ., κι εκείνος αντίστοιχα για τον δικό μου χαρακτήρα κάπως έτσι νιώθει. Δεν φαίνεται ότι θα τα βρίσκαμε σαν ζευγαρι.Του έχω πει ότι τον θεωρώ όμορφο κι εκείνος μου 'χει πει το ίδιο για 'μένα, αλλά σε κάποια φάση κάπως κάπου κάποτε κάτι λέγαμε και με πληροφόρησε ότι θεωρεί ότι υπάρχουν και καλύτερες από 'μένα...Κάποια στιγμή πήγε να με φιλήσει και τον απέφυγα, μου είπε "Νόμιζα ότι σου άρεσα", του λέω "Ναι, εγώ δεν αρέσω σε εσένα" και συνεχίζει με το ότι πώς γίνεται να λέω κάτι τέτοιο αφού μου δείχνει με την συμπεριφορά του ότι του αρέσω.Ε και του εξηγώ ότι σαν κομπλεξάρα που είμαι δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω (aka σεξ) μαζί του γιατί τότε είχε πει "αυτό" (ότι υπάρχουν και καλύτερες από 'μένα). Μου είπε ότι το πήρα στραβά και ότι πιστεύει ότι κι εγώ το ίδιο πιστεύω για εκείνον αλλά δεν το έχω σκεφτεί ακόμα καλά κτλ.Εδώ και μια βδομάδα δεν έχουμε ιδιαίτερη επικοινωνία, αλλά κάποια στιγμή πέταξε ότι α) μάλλον τελικά δεν μου αρέσει και τόσο ώστε να κάνω κάτι παραπάνω μαζί του (ενώ δεν ισχύει, στο εμφανισιακό κομμάτι δηλαδή παθαίνω, μου αρέσει πάρα πολύ και βασικά δεν σκέφτομαι άλλον εδώ και καιρό) και β) ότι κατά κάποιο τρόπο τον λέω υποκριτή, γιατί μου έχει δείξει (όπως λέει) ότι του αρέσω αλλά εγώ θεωρώ ότι δεν του αρέσω...Η αλήθεια είναι βασικά ότι σκέφτομαι μήπως θα ήθελε να κάνει σεξ μαζί μου όχι επειδή καίγεται για 'μένα, αλλά επειδή δεν έχει κάτσει κάτι άλλο "καλύτερο". Και αυτό με χαλάει, δεν θα ήθελα να κάνω σεξ με κάποιον που δεν πολυκαίγεται, απλά ε.. έτυχε να είμαι εγώ εκεί (και οκ, να με θεωρεί όμορφη αλλά... να μην πολυκαίγεται...). Είμαι κομπλεξάρα γενικά... Ωστόσο... τι νομίζετε κι εσείς σαν τρίτοι παρατηρητές;
10
 
 
 
 
σχόλια
Αυτό που σου είπε είναι αλήθεια, από όλους υπάρχουν πιο όμορφοι, και από εσένα, και από αυτόν. Συχνά οι κλειστοί άνθρωποι είναι και ορθολογιστές και ειλικρινής, σου λένε αυτό που πιστεύουν και όχι αυτό που θες να ακούσεις. Όμως έχει αναπτύξει αισθήματα για σένα και σε θέλει για σένα. Ξέχνα την ανασφάλειά σου! Ευτυχώς που δεν είσαι η πιο όμορφη στον κόσμο γιατί μετά δε ξέρω πώς θα σε πείθαμε ότι δε σε θέλει μόνο για την ομορφιά σου! Αν λοιπόν αυτό μόνο σε ενοχλεί/ξενίζει στο χαρακτήρα του, παραμέρισέ το και όρμα!
Δε θα πήγαινα ποτέ με άντρα που δε θα με θεωρούσε "μοναδική" είτε εμφανισιακά, είτε σε συμπεριφορά.. να πας με κάποιον που θα σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα και όχι άβολα.
Eυτυχώς το είπες μόνη σου για τον εαυτό σου και δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς. :/Βρε πάρ'τον κεφαλοκλείδωμα και δώστου δυο ρουφηχτά φιλιά που το ψειρίζεις το θέμα!
Ξέρεις Καραβαν', τα έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ μέσα, ότι πρέπει να πράττουμε και όχι μόνο να σκεφτόμαστε και να νιώθουμε, αλλά εδώ διέκρινα μερικά πραγματάκια που θα προβλημάτιζαν κι εμένα...Αρχικά, στο δικό μου μυαλό, το χαλαρό μεταφράζεται σε χλιαρό. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, μερικές φορές το επιζητάς το χαλαρό/χλιαρό, γιατί έχεις κάψει τη γούνα σου και δεν είσαι έτοιμος να ξαναβάλεις το δάχτυλο στο"ζουμί".Εδώ τα παιδιά, γνωρίζονται καιρό,κάνουν πράγματα μαζί, μοιράζονται σκέψεις, απόψεις, στιγμές και παρ'όλα αυτά, η εξομολογούμενη λέει ξεκάθαρα ότι δεν ταιριάζουν για ζευγάρι.Της αρέσει όμως εμφανισιακά... Και εκεί που πάει να παιχτεί παιχνίδι, η εξομολογούμενη κάνει πίσω... Ποια γυναίκα που ποθεί και την ποθούν, θα έκανε πίσω;Η"κομπλεξάρα" ή αυτή που δεν θέλει αυτό που της προσφέρεται εκείνη τη στιγμή;Η εξομολογούμενη θέλει το"πακέτο" και ο τύπος εμένα προσωπικά με μπέρδεψε, από τα λεγόμενά της.Δεν θα ήθελα να μου πει κάποιος που μου αρέσει, ότι υπάρχουν και καλύτερες από μένα. Το χειρότερο όμως είναι, ότι όταν η εξομολογούμενη του είπε ότι αυτά τα λόγια δεν της έκατσαν καλά,αυτός προσπάθησε να δικαιολόγησει τη φράση, λέγοντας ότι και η ίδια η εξ αυτό πιστεύει για αυτόν, αλλά δεν το έχει ξεκαθαρίσει ακόμα μέσα της! (wtf)Εμ δεν μας πήδηξε ακόμα, εμ ξέρει τι σκεφτόμαστε πριν καν το σκεφτούμε... Και συγγνώμη για το χύμα της φράσης... :)Μπορεί να το αναλύω πολύ, αλλά κάτι στην εξομολόγηση, μου θύμισε εμένα στα 20 κάτι. Μπορεί εγώ τότε, παραδόξως, να μη το φιλοσόφησα τόσο, αλλά τα θέματα που είχα εντοπίσει, δεν χάθηκαν το επόμενο πρωί. Στην τελική, συμφωνώ με την Sansa από κάτω, αν μη τι άλλο, θα πρέπει να νιώθουμε όμορφα με τον άλλον και όχι να κάνουμε debate, πάνω στην"κόκκινη" στιγμή... Λογοδιάρροια με έπιασε σήμερα, να με συγχωράτε... :)
Δεκτά όσα λες. Ωστόσο η δική μου η εντύπωση είναι ότι της είπε ότι υπάρχουν και καλύτερες για να μην παίρνουν τα μυαλά της αέρα! Δηλαδή είναι ένα παιχνιδάκι εξουσίας απ'αυτά που πολύ πολύ συχνά (δυστυχώς ασυνείδητα και ουχί λελογισμένα) παίζονται από τα διάφορα ζευγάρια στα πρώτα στάδια της σχέσης τους. (Μεταξύ μας και αργότερα άμα κάποιος δει ότι "ξεφεύγει" το άλλο σκέλος)Με το να της κάνει το αντίστοιχο παράπονο το εξέλαβα ως πληγωμένο εγωϊσμό κι όχι ότι μπήκε στο κεφάλι της και ερμήνευσε κλπ κλπ. Γενικώς νομίζω το μπλέκετε πάρα πολύ το πράγμα. Οι άντρες είναι απλούστερα όντα στον τομέα σχέση (σε άλλα πράγματα καθόλου απλοί δεν είναι) και σκέπτονται πολύ πρακτικότερα. Δεν υπεραναλύουν τόσο πολύ. Τι να πω. Αν δεν θέλει να προχωρήσουν ας μην προχωρήσουν τέλος πάντων. Δεν υποχρεούται. (Αν και μεταξύ μας και να προχωρήσουν και να μην ταιριάζουν τι θα πάθει; Κάθε σχέση ξεκινάει με το happily ever after;)Πάντως την επιλογή να προχωρήσουν ή όχι δεν θα την έχει για πολύ. Κάποια στιγμή φεύγει από τον έλεγχό μας η επιλογή.
Χμμμ,εδώ πέρα ο καθένας αντιλαμβάνεται τα πράγματα, ανάλογα με τις εμπειρίες και τη διάθεσή του. Και αναλύουμε και αναλύουμε και υποθέτουμε και δεν κάνουμε και κάτι άλλο...Νομίζω ότι οι άντρες δεν είναι όλοι, τόσο απλοί στην ερωτική προσέγγιση. Ούτε πιστεύω ότι είπε μια βλακεία, χωρίς να την σκεφτεί-ο χειριστικός τρόπος που χρησιμοποίησε, για να δικαιολογησει τη φράση του, δεν μου δείχνει πληγωμένο εγωισμό;Πληγώθηκε, γιατί η εξομολογούμενη, τραβήχτηκε στο φιλί και του θύμισε την χοντράδα του; Ένας απλός άντρας που εκείνη την ώρα, θέλει να ρίξει μια γυναίκα, πιθανότερο να έλεγε κάτι τυπου"Τι θυμάσαι τώρα μωρό μου, αν πληρωνομουν για κάθε μλκ που λέω, θα ήμουν άρχοντας..." και θα έκανε ξανά προσέγγιση...Το ότι επέλεξε να το γυρίσει σε εκείνη, χωρίς καν να υπάρχει λόγος, βάζοντας στο τραπέζι υποθέσεις,εμένα μου δείχνει κόμπλεξ. Δε διαφωνώ ότι ξοδεύω πολύ ώρα, αναλύοντάς το, αλλά και η εξομολογούμενη αυτό έκανε για κάποιον λόγο. Ήθελα απλά να σχολιάσω ότι αν εκείνη είναι κομπλεξάρα, όπως λέει η ίδια, τότε κι εκείνος δεν πάει πίσω...Ο,τι και να κάνει τελικά, φυσικά και δεν θα χαθεί...Επιλεγουμε κάθε ώρα και στιγμή, παθαίνω κοκομπλοκο και μόνο που σκέφτομαι πόσες διαφορετικές εναλλακτικές προσφέρονται καθημερινά... Και πάλι συγγνώμη για τη λογοδιάρροια... Εξομολογούμενη, κρατάς ή πετάς ο, τι θες... :)
- Κατά την άποψη μου τα παιδιά αυτά έχουν ήδη σχέση. Απλά, δεν ξέρουν πως να εκφράσουν αυτό που πραγματικά νιώθουν. Λίγο αγαρμποσύνη, λίγο εγωισμός, λίγο παιχνίδι κυριαρχίας... (ίσως και συμπλέγματα).- Εγώ ταυτίστηκα με τον τύπο, γι'αυτό και μπήκα στο τρυπάκι να δώσω συμβουλή. Εκεί, γύρω στα 22, έλεγα, έκανα και παίδευα με πολύ χειρότερο τρόπο. Εάν δεν είχα βασιστεί στην εμφάνιση (τότε) και κάποια θετικά στοιχεία που εντοπίζουν όσοι αφήνω να έρθουν αρκετά κοντά, δεν θα είχα σταυρώσει γυναίκα ούτε με δίκανο.- Καραβάν, συμφωνώ με όλα, εκτός του ότι οι άντρες δεν υπεραναλύουν στο συγκεκριμένο θέμα.
@Tony,είναι φυσιολογικό να σχολιάσεις κάτι,βασιζόμενος σε προσωπική εμπειρία.Ταυτίστηκες με το παλικάρι, έκανες την προβολή,έγραψες την άποψη σου.Τι πιο συνηθισμένο... Το ακριβώς ίδιο, έκανα κι εγώ, απλά είχα άλλη οπτική.Στα 25, έχοντας παιδευτεί για περίπου ένα χρόνο, από κάποιον που με έπαιζε πολύ επιδέξια, κόντεψα να πιάσω πάτο αυτοεκτίμησης ενώ αυτός είχε κάνει όλες μου τις ανασφάλειες, μπεγλέρι στα χέρια του.Ένιωσα κάποια συνάφεια και σχολίασα... Ενδεχομένως, να είμαι λάθος και να είστε με την Καραβάν, μέσα στο κλίμα...κάτι που πραγματικά, εύχομαι. Ενδεχομένως, να έχω αγγίξει κάποια χορδή... Η εξομολογούμενη ρώτησε και όπως την προέτρεψα και παραπάνω, ας κρατήσει το χρήσιμο γι'αυτην, από όσα διάβασε και τα οποία δεν τα βρίσκω προσβλητικά σε καμία περίπτωση. Ανέλυσα και στην άλλη εξομολόγηση, το σκεπτικό μου.Αν υπήρχε λίγη ξινίλα παραπάνω από μέρους μου, εξομολογούμενη μη με παρεξηγείς... Ήταν η μέρα περίεργη... Πραγματικά, εύχομαι τα καλύτερα και θα είμαι η πρώτη που θα χαρώ, αν όλα εξελιχθούν όμορφα και μας γράψεις μια αισιόδοξη και γεμάτη μέλια, εξομολόγηση,που θα περιγράφει αυτό που σου είπε η Καραβάν'να κάνεις. :)Νομίζω ότι το κάλυψα το θέμα... Πάω για ποτάκι και ξελαμπικάρισμα!
Μπορεί να στο είπε για να σε πικάρει. Οι κλειστοί άνθρωποι είναι αμήχανοι σε τέτοιες καταστάσεις. Και όταν ενδιαφερθούν για κάποιο άτομο, μπορούν να μιλάνε για χίλια δυο πράγματα αλλά να υπεκφεύγουν από την ουσία.Βγείτε για ένα ποτό σε περιβάλλον με ωραία χαλαρή μουσική, και αρκετό κόσμο, ώστε όταν μιλάτε να πρέπει να πλησιάζει ο ένας στο αυτί του άλλου και λόγω του στριμώχματος άσε να ακουμπήσουν τα σώματα σας. Εκεί, η γλώσσα του σώματος θα αναδείξει αβίαστα την υποβόσκουσα έλξη. Αισθάνομαι ότι κάτι ωραίο θα βγει απ'αυτή την υπόθεση.
Scroll to top icon