Στο σφυρί το μοναδικό σπίτι της Νόρας Βαλσάμη - Τι λέει ο σύζυγός της Ερρίκος Ανδρέου

Στο σφυρί το μοναδικό σπίτι της Νόρας Βαλσάμη - Τι λέει ο σύζυγός της Ερρίκος Ανδρέου Facebook Twitter
15

Η Νόρα Βαλσάμη και ο σύζυγός της Ερρίκος Ανδρέου περνούν δύσκολες ώρες καθώς κινδυνεύουν να χάσουν το μοναδικό σπίτι που έχουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, οι τράπεζες  βγάζουν σε πλειστηριασμό το σπίτι της ηθοποιού και του σκηνοθέτη αμέσως μετά το Πάσχα.

Η ηθοποιός που βρίσκεται στη Σύρο και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υγεία της, όπως είπε η ίδια, παρέπεμψε στο σύζυγό της για δηλώσεις.

Ο Ερρίκος Ανδρέου είπε: «Είναι αλήθεια το γεγονός αυτό. Οι τράπεζες βγάζουν σε πλειστηριασμό, σαν στυγνοί τοκογλύφοι, σπίτια ανθρώπων οι οποίοι χρωστούν. Αυτό έκαναν και σε εμάς... Προσπαθούσαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό να πουλήσουμε ένα μικρό στούντιο με σκοπό να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας. Είχαμε και δύο πιστωτικές κάρτες. Αυτό το μικρό στούντιο το είχαμε δώσει στον γιο μας. Σας επισημαίνω ότι πρόκειται για ένα πολύ μικρό σπίτι. Τώρα αναγκαστικά θα πρέπει να του νοικιάσουμε έναν άλλο χώρο να μένει».


«Και εγώ και η Νόρα δουλέψαμε ώρες ατελείωτες. Παλέψαμε για χρόνια προκειμένου να επιβιώσουμε και να αποκτήσουμε ένα σπίτι. Όλο αυτό το διάστημα κανένα κράτος δεν μας βοήθησε για όσα αποκτήσαμε. Και τώρα μας παίρνει ένα από τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία που έχουμε», πρόσθεσε ο Ερρίκος Ανδρέου

Ελλάδα
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαφάνιση 39χρονου στη Λάρισα - Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: «Μετατρέπουν τον ανθρώπινο πόνο σε εμπόρευμα»

Ελλάδα / Εξαφάνιση 39χρονου στη Λάρισα - Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: «Μετατρέπουν τον ανθρώπινο πόνο σε εμπόρευμα»

Η Ένωση απαντά σε «δημοσιεύματα που επιχειρούν να συνδέσουν το γεγονός αυτό, με την άσκηση των καθηκόντων της συγκεκριμένης εισαγγελικής λειτουργού»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το αιώνιο σύνδρομο του Έλληνα να αποκτήσει 'κεραμίδι' λες και στο ενοίκιο δεν είσαι σε 'κεραμίδι'. Οι Ευρωπαίοι ήταν και είναι ηλίθιοι που πάντα προτιμούσαν ανάλογα το εισόδημα τους το ενοίκιο. Όταν έχω αγοράζω, όταν δεν έχω δεν δανείζομαι. Εγώ γιατί να πληρώνω από τις καταθέσεις μου το ζεύγος Ανδρέου που θέλει σπίτι με τα μισά λεφτά χαρισμένα;Και απορώ, τόσες δεκαετίες δουλειάς, και μάλιστα επί χρόνια πρωτοκλασάτης, πήραν σπίτι με δάνειο; Δηλαδή όταν η Νόρα ήταν στα 'ντουζένια' της, πόσο έκανε ένα σπίτι στην Αθήνα;
Οι τράπεζες Δεν χαρίζουν χρήματα ..ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ..απο ίδρυσης του Ελληνικού κράτους Τι ωραίο συναίσθημα όταν είμαστε στο γκισέ και ο υπάλληλος μας τα μετράει....Δυστυχώς έρχεται κάποτε και η ώρα της πληρωμής..,,,
Λάθος. Οι τράπεζες ιδρύθηκαν με αποταμιευτικό σκοπό και χαρακτήρα. Στην πορεία (για ευνόητους λόγους - ιδίων οφέλη...), μετατράπηκαν (αργά και μεθοδικά - και γιγαντώθηκαν...), σε πιστωτικούς οργανισμούς...
Λάθος, λάθος, λάθος! Δεν υπάρχει τράπεζα που να λειτουργεί με αποταμιευτικό σκοπό και χαρακτήρα. Με απλά λόγια: μια τράπεζα ΠΡΕΠΕΙ να δώσει δάνεια για να επιβιώσει - ώστε να έχει έσοδα. Αλλιώς πως θα πληρώσει τον τόκο - έστω το ελάχιστο - που θέλεις ως καταθέτης;
Μεγάλε, αν δεν ξέρεις μην γράφεις ότι σου κατέβει. Κανένα καταναλωτικό δάνειο δεν γυρίζει σε στεγαστικό. Αλλες οι εγγυήσεις των μέ και άλλες των δέ. Στην μία περίπτωση δεν υπάρχει υποθήκη στην άλλη φυσικά και υπάρχει υποθήκη του ακινήτου. Οι τράπεζες για να έχουν να δίνουν τον τόκο στους αποταμιευτές δεν κρατάνε τα λεφτά τους στο συρτάρι αλλά παρέχουν ΚΑΙ δάνεια για να έχουν λαμβάνει τόκο και οι ίδιες.
@ Ο Μέσος Έλληνας 28.3.2018Προφανώς και δεν εννοώ ότι ένα καταναλωτικό δεν μετατρέπεται σε στεγαστικό (Γι΄αυτό έγραψα «αργά και μεθοδικά»...).Αυτό που γινόταν, ήταν πως στους περισσότερους που έπαιρναν ένα καταναλωτικό δάνειο και η τράπεζα έχοντας πια στο χαρτοφυλάκιο της τα λεπτομερή οικονομικά στοιχεία του εκάστοτε πελάτη-δανειολήπτη, ο οποίος είχε και μία κάποια μικρή ακίνητη περιουσία, τον πολιορκούσαν ώστε να τον πείσουν να πάρει και ένα μεγαλύτερο δάνειο, συνήθως στεγαστικό. Έχω πολλά τέτοια παραδείγματα φίλων και γνωστών μου. Ειδικά νεόνυμφων ζευγαριών τα οποία έπαιρναν ένα μικρό καταναλωτικό δάνειο, συνήθως για τα έξοδα του γάμου τους και μετά η τράπεζα τους έπειθε να αποκτήσουν κάποιο σπίτι, εγκρίνοντας ένα στεγαστικό δάνειο με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους (παράλληλα, το καταναλωτικό που ήδη είχαν πάρει αποκτούσε μεγάλη έκπτωση [μείωση τοκισμού] ή επιπλέον ευκολίες αποπληρωμής του...).Συνέβαινε και κάτι άλλο, πολύ συχνό. Πολλά ζευγάρια, αρχικά παντρευόντουσαν με πολιτικό γάμο ώστε να αποκτήσουν επίσημα κοινή φορολογική δήλωση (κοινά περιουσιακά στοιχεία), βάσει της οποίας, κοινής φορολογικής δήλωσης, εάν το άθροισμα της ήταν πάνω από ένα ετήσιο ποσό, συν τον εγγυητή που ήταν συνήθως ένας συγγενής πρώτου βαθμού, μπορούσαν να πάρουν στεγαστικό δάνειο...Ρε σεις παιδιά, το γεγονός ότι προσπαθείτε πεισματικά να δικαιολογήσετε τις τράπεζες και ό,τι τόσο άδικα συμβαίνει σε τόσο κόσμο, ενδεχομένως και σε γνωστούς σας ή συγγενείς σας, αυτό είναι προσβλητικό για τους ίδιους. Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω πως δεν έχετε κατανοήσει τι έχει συμβεί και ποιοί είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι της όλης κατάστασης.Δεν είναι δυνατόν θα θεωρούμε ότι όλος ο κόσμος την «χρυσή» εποχή των... δανείων ήταν μπαταχτσήδες, πόσο δε σήμερα (που αντικειμενικά, το μεγαλύτερο ποσοστό ΔΕΝ μπορεί να είναι συνεπές στις οικονομικές του υποχρεώσεις). Δουλειές υπήρχαν και μάλιστα με πολύ καλούς μισθούς, η αγορά βρισκόταν σε έναν διαρκή «οργασμό» και ο περισσότερος κόσμος, βάσει των μισθών του και αυτού του θετικού κλίματος, έκανε τον όποιο, οικονομικό προγραμματισμό του. Μετά το ξέσπασμα της κρίσης και μέχρι σήμερα, πληρώνει το «μάρμαρο» στην πλειοψηφία του, το πιο αδύναμο κοινωνικό κομμάτι. Δεν το βλέπετε αυτό;; Δεν το καταλαβαίνετε;; Δεν το νιώθετε;; Δεν το βιώνετε;;... ..ζείτε σε ένα άλλο σύμπαν (ούτε καν, παράλληλο); Αν ναι, ποιό είναι αυτό να έρθουμε κι εμείς...!Για να μη γράφω κατεβατά. Σας προτείνω να παρακολουθήσετε την βραβευμένη ταινία του 2015, «The Big Short». Παρουσιάζει ακριβώς ό,τι μας έχει συμβεί. Αν την έχετε παρακολουθήσει, παρακολουθήστε την ξανά.
@maxmara 28.3.2018 | 09:01Σου προτείνω να διαβάσεις την μελέτη (βιβλίο), «Ο Ξενοφών Ζολώτας και η Ελληνική Οικονομία», του Μιχάλη Ψαλιδόπουλου. Μέσα στα όσα ενδιαφέροντα που θα διαβάσεις για την οικονομική μας ιστορία, νεότερη και σύγχρονη, θα μάθεις και για τις πολύ σημαντικές ενστάσεις και εμπεριστατωμένες αντιρρήσεις («καμπανάκια κινδύνου»), που διατύπωνε ο Ζολώτας για την (στοχευόμενη) μετάλλαξη του τραπεζικού μας συστήματος, το οποίο είχε κυρίως (ΚΑΙ) αποταμιευτικό χαρακτήρα, όπως αρχικά κάθε τραπεζικό σύστημα, αποκλειστικά και μόνο σε πιστωτικό. Ήταν η κύρια-βασικότερη ένστασή του, μεταξύ άλλων, που τόσο «προφητικά» είχε περιγράψει τους φόβους του για το σήμερα.
Κρίμα πολύ κρίμα για οποιον περνάει τέτοιο πρόβλημα αλλά το ένα θέμα είναι τι κάνουν οι τράπεζες και το άλλο τι κάνεις εσυ για να μην φθάσεις να στο πάρουν, διότι πολλοί είναι αυτοί κάνουν σπάταλη ζωή και μετά τους φταίνε οι άλλοι που δεν έχουν να ζήσουν.Δεν ξέρω αν είναι και αυτή τέτοια περίπτωση αλλά είναι πολλές οι περιπτώσεις που τις 'καλές' ημέρες κάποιοι ξόδευαν και στην κρίση κατέρρευσαν οικονομικά πρώτοι.
Δεν είμαι σίγουρος αν θα είχαν σήμερα περισσότερη άνεση όσοι δεν ξοδευαν ή "σπαταλούσαν" πριν από την κρίση. Η όροι των μνημονίων είναι σχεδιασμένοι, όπως το αντιλαμβάνομαι, να στραγγαλίσουν το κοινονικό σύνολο προς όφελος συγκεκριμένων συντεχνιών, όπως είναι οι τράπεζες λόγου χάρη... Το βρίσκω αδιανόητο να βγαίνουν στο σφυρί οι πρώτες κατοικίες και μάλιστα ανθρώπων που πλέον δεν είναι σε παραγωγική ηλικία. Τι να πω, κουράγιο σε όσους ζουν τέτοιες καταστάσεις...
Προς Παύλο. Προσωπικά ξέρω αρκετούς που τα έχουν με την Μέρκελ και τους Ευρωπαίους ή ακόμη και με την τύχη τους για τα δεινά που τραβάνε τώρα και σε καμία περίπτωση με τον εαυτό τους που κάποια χρόνια πρίν ήταν 'πρώτο τραπέζι πίστα', ταξίδια στο εξωτερικό, συχνοί επισκέπτες στα Καζίνο. Βέβαια στην περίπτωση της πρώτης κατοικίας, βοήθησε και το σύστημα αφού πολλοί πονηρούληδες δεν πλώρωναν την δόση της πρώτης κατοικίας ξέροντας ότι ποτέ δεν θα γινόταν κατάσχεση.
Το γεγονός ότι οι "τράπεζες σε παρακαλούσαν να πάρουν δάνειο" δεν σε απαλλάσσουν απο τις ευθύνες σου. Δάνειο ήταν και όχι πυρηνική φυσική. Το ότι οι "όροι των μνημονίων είναι για τις συντεχνίες και τις τράπεζες" είναι αστείο. Οι τράπεζες παίρνουν τις καταθέσεις μας και τις κάνουν δάνεια. Οι τράπεζες ΔΕΝ θέλουν τα σπίτια μας. Θέλουν τα λεφτά των καταθετών τους πίσω. Και σε πληροφορώ ότι κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν. Και αυτό σημαίνει ότι, δυστυχώς, ΠΟΛΛΟΙ θα βρεθούν να μένουν σε ένα ωραίο διαμέρισμα εν μέρει πληρωμένο απο τα λεφτά των καταθετών.
Ο ανόητος λαϊκισμός των αντιμνημονίων καλά κρατεί. Δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε η μόνη χώρα σε κρίση. Όποιος δε μπορεί να ξεχρεώσει το σπίτι που πήρε με ΔΑΝΕΙΚΑ, μένει σε μικρότερο. Επίσης δεν παίρνεις ποτέ μεγάλο δάνειο όταν στηρίζεσαι σε έναν αβέβαιο μισθό χωρίς άλλα περιουσιακά στοιχεία. Τις τράπεζες εμείς οι ίδιοι τις έχουμε ανακεφαλαιοποιήσει πολλές φορές πια. Ποιοι είναι οι "τραπεζίτες";