ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.5.2018 | 22:12

Μπαράκια....

Γιατί για να γνωρίσεις κάποιον άνθρωπο, όλοι λένε να πας σε μπαράκια; Ή πρώτο ραντεβού να είναι σε μπαράκια;Εγώ που έχω να πατήσω σε μπαράκια αρκετά χρόνια μήπως αυτό φταίει το ότι ζω στην μοναξιά;
5
 
 
 
 
σχόλια
Στις δεκαετίες του 80 και του 90 (πιο πολύ το 80) γνώριζες κόσμο παντού, μίλαγε ο κόσμος μεταξύ του πανεύκολα, υπήρχε λιγότερη προκατάληψη και επιφύλαξη. Τώρα, κάτι τέτοιο φαντάζει απλά επιστημονική φαντασία.
Tην πιο όμορφη και γλυκιά προσέγγιση μου την έχουν κάνει πάντως στο δρόμο κάπου στο κέντρο χωρίς να είναι «πέσιμο» και ήταν μια ευκαιρία για γνωριμία αλλά ήμουν αλλού. Θέλω να πω, παντού, αν εσύ είσαι ανοιχτός μπορείς να προσεγγίσεις ή να σε προσεγγίσουν. Νομίζω ότι έχει να κάνει με το να είσαι λίγο ανοιχτός και χωρίς πολλές προσδοκίες για το αν θα κάτσει ή όχι η γνωριμία, ένα πρώτο ραντεβού, μια σχέση ή όχι. Θέλει αυτή την άνεση και την ειλικρίνεια που κάποιοι άνθρωποι αποπνέουν και διαθέτουν ότι θέλουν να γνωριστούνε μ΄άλλους ανθρώπους, να επικοινωνήσουν, να έρθουν κοντά και κάτι θα πάρουν. Ένα άρωμα; Μια φράση; Ένα χαμόγελο; Μια εικόνα; Χωρίς να ζητάνε ή να υποχρεώνουν ή να φοβούνται και να μετράνε τα όχι, γιατί δεν περιμένουν κάτι απ' τους άλλους. Τους φτάνει που τόλμησαν κι ό,τι παραπάνω προκύψει, το βλέπουν σαν δώρο. Οπότε δεν φταίει ο χώρος τόσο. Αν μιλάγαμε όταν κάποιος μας κινεί το ενδιαφέρον απλά και ανθρώπινα και όπως βγει, αν βγει. κι αν δεν βγει... ε και; Νομίζω δεν θα σκεφτόμασταν όλη την ώρα πόσο μόνοι είμαστε.
Αν μιλάγαμε όταν κάποιος μας κινεί το ενδιαφέρον απλά και ανθρώπινα και όπως βγει, αν βγει. κι αν δεν βγει... ε και; Πηγή: www.lifo.grΩραία τα λέτε δεσποινίς Ατέρμονη αλλά αν κάνεις το παραπάνω που γράφεις τότε θεωρείσαι από την πλειοψηφία creepy, περίεργος, υποψήφιος ληστής ή άτομο που κρύβει τις πραγματικές του προθέσεις και παριστάνει τον καλό.
Χμμμ... να διευκρινήσω ότι αυτό είναι πολύ κακή ιδέα να γίνει σε σκοτεινούς δρόμους, σε μοναχικούς κτλ γιατί πολλές φορές απλά φοβόμαστε. Ούτε υπάρχει περίπτωση το βράδυ να μιλήσω σε κάποιον που είναι μέσα σ' ένα αμάξι. Ούτε σε άτομο που με έχει πάρει πίσω μου πολλά τετράγωνα γιατί σκεφτόμουν την ασφάλειά μου. Οπότε τσέκαρέ τα αυτά. Τώρα το άλλο... είναι ο τρόπος που κοιτάς, που στέκεσαι και τι μήνυμα περνάς. Άσε λίγο τις κοπελίτσες και δες γενικά πώς αλληλεπιδράς με τους άλλους όταν είναι ξεκαθαρισμένο ότι δεν παίζει ερωτικό ενδιαφέρον. Είναι η λεγόμενη κοινωνικότητα που διαθέτεις. Αν δεν μπορείς να σταθείς ας πούμε σε μια κοινωνική κουβέντα-αυτές τις σαχλές ας πούμε- χωρίς να έχεις μια όμορφη ανατροφοδότηση( το γέλιο , η επιθυμία για κοίταγμα και οι επιστροφή έξυπνων ατακών) ή θα σε βρουν κάπως απωθητικό; Μ' αυτό ξεκίνα. Υ.Γ. Η κοινωνικότητα είναι κάτι που δουλεύεται πάντως. Έχω περάσει περιόδους που φοβόμουν να μιλήσω σε άνθρωπο δια ζώσης. Που βασικά δεν μπορούσα να κάνω έναν μίνι διάλογο της προκοπής. Ήμουν έτοιμη να καταρρεύσω. Είχα κλειστεί τότε πολύ και δεν επέτρεπα σε κανέναν να επικοινωνήσει μαζί μου ασυναίσθητα. Αν με ρωτούσες, είχα ανάγκη από άτομα αλλά ντρεπόμουν φοβερά για μένα. Τσέκαρε αν είσαι στην ίδια φάση. Ξεμούδιασα σιγά-σιγά πάλι μεν. Αλλά η αλήθεια είναι ότι πάντα πίστευα ότι επικοινωνιακά το έχω με τους άλλους κι ας με θεωρούσαν στο σχολείο από τα παράξενα παιδιά και μη δημοφιλή. Οπότε μετράει και το τι πιστεύουμε για μας τους ίδιους. :)
Scroll to top icon