ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.6.2018 | 11:18

το μεγαλυτερο λαθος

Δεν ξερω τι πιστευετε περι εμπιστοσυνης μεσα στο οικογενειακο περιβαλλον αλλα πολλα πραγματα ειναι χιλιες φορες προτιμοτερο να μη συζητιουνται ουτε να λεγονται. Ειμαι 17 χρονων και ειπα στη μητερα μου οτι ειχα σεξουαλικη επαφη με καποιον που ειμαι μαζι του για αρκετο καιρο. Της το ειπα καθως θα παω σε γυναικολογο και η εξεταση διαφερει αναλογα με το αν εισαι σεξουαλικα ενεργος. Δε μπορειτε να φανταστειτε ποσο απαισιο ητανε. Ξαφνιαστηκε, επεσε απο τα συννεφα, απογοητευτηκε. Το ποσο στερεοτυπικες αποψεις ακουσα δε λεγεται. '' Εδωσες το σωμα σου'', ''δηλαδη το κανεις με οποιον να ναι'', ''τωρα θα κουβαλαω το βαρος απο αυτο που μου ειπες'', ''με βαζεις στη διαδικασια να το κρυβω απο τον πατερα σου'', ''πρεπει να το κανεις με καποιον που εχεις σχεση και αγαπας'' και αλλα τετοια. Το χειροτερο ειναι οτι εκεινη θελει να της τα λεω ολα και με εκανε να την εμπιστευτω και να της πω κατι τοσο σημαντικο το οποιο προφανως δε μπορει να διαχειριστει. Ειναι τρελο γιατι εγω ειμαι ενταξει με αυτο το θεμα, που συνεβη σε μενα, και εκεινη δε μπορει απλα να το χνεψει με τιποτα. Εχω απελπιστει. Δεν επρεπε να της ειχα πει τιποτα. Και με αυτην την εξομολογηση θελω να πω οτι πολλα πραγματα ειναι καλυτερο να μη λεγονται ποτε, και ολα θα ειναι καλυτερα.
5
 
 
 
 
σχόλια
Αυτός ο βαθύς σεξουαλικός κομπλεξισμος υπάρχει κυρίως στους Έλληνες γονείς.Γενικα στους Έλληνες, ειδικά στους γονείς.Μην θεωρήσεις πως έκανες κάτι λάθος και προσπάθησε να μείνεις ανεπηρέαστη απο τις τύψεις που προσπαθεί να σου δημιουργήσει παρουσιάζοντας το σεξ ενοχικά.Εισαι ήδη στη κατάλληλη ηλικία ώστε να μπορείς να αποφασίζεις μόνη για το σώμα σου,η μαμα σου,ο μπαμπάς σου και ο οποιοσδήποτε έχουν μεγαλώσει με τις συγκεκριμένες αντιλήψεις και αυτές θα σου προωθούν ως ορθές.Πηγαινε στο γυναικολόγο και γενικώς απομονωσε οσα θεωρείς υπερβολικά απο αυτά που θα σου πουν.
Οι γονείς είναι ηλίθιοι.Λένε στα παιδιά να τους μιλάνε όταν υπάρχει πρόβλημα και στα σοβαρά θέματα συμπεριφέρονται σαν μαλάκες.Άσε που όταν πάνε και καλά να συζητήσουν με το παιδί το κάνουν με τρόπο που το φέρνει σε δύσκολη θέση ή λες και είναι σε ανάκριση και του πετάνε και την πιο ηλίθια ατάκα "δεν σου φωνάζω συζήτηση κάνουμε".Για αυτό τα παιδιά δεν πρόκειται να νιώσουν άνετα με τους γονείς τους.Έχω τύχει σε "συζήτηση" γονέων παιδιού να το έχουν στήσει απέναντι τους να έχουν πάρει επιθετική στάση και να του λένε να μιλήσουμε θέλουμε με τρόπο όμως "μόλις δώσω σήμα χαστούκισε το" και το πιτσιρίκι να έχει κλάσει μέντες.
Η μαμά σου είναι της μεσολιθικής σχολής κι έχει εσωτερικεύσει όλες αυτές τις μισογυνικές απόψεις που λέγονται δήθεν προς προάσπισιν ανώτερων αξιών (που όμως δεν θα λέγονταν αντίστοιχα σε ένα αγόρι επομένως είναι προς προάσπισιν των στερεοτύπων). Ο μπαμπάς σου εικάζω είναι της παλαιολιθικής εποχής κι ακόμη παραπίσω.Δεν έχει προφανώς δώσει την δέουσα σημασία στην σεξουαλική σου διαπαιδαγώγηση τόσα χρόνια (απαράδεκτο!), επομένως είναι φαρισαϊσμός να έχει την προσδοκία ότι θα της εμπιστευτείς και το οτιδήποτε σχετικά με την προσωπική σου ζωή. Πάρα πολύ σωστά (κι εκπλήσσομαι δεδομένου του παραπάνω) επιζητείς την επίσκεψη στο γυναικολόγο και κοίταξε να επωφεληθείς ώστε να ενημερωθείς όσο το δυνατόν πληρέστερα κάνοντας όλες τις αναγκαίες ερωτήσεις. Δουλειά του/της είναι να σε ενημερώσει και δεν υπάρχει ντροπή: τα έχουν δει αφενός όλα κι αφετέρου δεν έχουν ευθύνη για σένα. Εσύ έχεις ευθύνη για σένα. Καλή απόλαυση!
Οταν εισαι ανηλικος για θεματα υγιειας επιβαλλεται να μιλας με τους γονεις σου, δεν ξερω αν ισχυει οτι ο γιατρος οφειλει να ενημερωνει μονο τον ασθενη μετα τα 16 του. Αν καποιος γνωριζει το νομικο πλαισιο ας απαντησει. Παλι ομως πρακτικα ειναι αδυνατο. Στα 17 σου ποιος θα πληρωσει τα φαρμακα η την επισκεψη στον γιατρο; Οι γονεις σου σε ασφαλιζουν. Δυστυχως η ευτυχως δεν μπορεις να τα κρυβεις ολα. Μια ακομα αληθεια ειναι πως οσο οι γονεις η ο οποιοσδηποτε σε κραταει οικονομικα δυσκολα σηκωνεις κεφαλι για καποια πραγματα. Συμβουλη μου ειναι να βρεις διοδους επικοινωνιας με τη μητερα σου και να κρατας τις καλες συμβουλες αφου εχουν περασει απο σκεψη.
Θα δεις ότι μόλις η μητέρα σου ξεπεράσει το πρώτο "σοκ" θα έρθει εκείνη να σε προσεγγίσει.Εσύ κοίτα να επισκέπτεσαι όταν πρέπει τη γυναικολόγο σου και να παίρνεις πάντα προφυλάξεις. Όλα θα πάνε καλά!
Scroll to top icon