Τεράστια η καταστροφή: 1.218 σπίτια μη κατοικήσιμα στην ανατολική Αττική

Τεράστια η καταστροφή: 1.218 σπίτια μη κατοικήσιμα στην ανατολική Αττική Facebook Twitter
1

Συνεχίστηκαν για 2η ημέρα χθες οι αυτοψίες που διενεργούν οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές.


Ο συνολικός αριθμός των αυτοψιών που έχουν πραγματοποιηθεί, ανέρχεται σε 2.489, εκ των οποίων οι 1.740 διενεργήθηκαν χθες και οι υπόλοιπες 749 προχθές Τρίτη.


Από τα 2.489 κτήρια που ελέχθησαν τα 1.271 (ποσοστό 51,07%) κρίθηκαν κατοικήσιμα και τα 1.218 (ποσοστό 48,93%) μη κατοικήσιμα.


Τις αυτοψίες διενήργησαν 340 μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.


Επίσης, σε συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια Αττικής, μεταφέρθηκαν 305 συνολικά -κατεστραμμένα από την πυρκαγιά- αυτοκίνητα, για να ελευθερωθούν οι κλεισμένοι δρόμοι στο Μάτι του Δήμου Μαραθώνα.

Αναλυτικά τα στοιχεία όπως δόθηκαν στη δημοσιότητα:

Τεράστια η καταστροφή: 1.218 σπίτια μη κατοικήσιμα στην ανατολική Αττική Facebook Twitter
Τεράστια η καταστροφή: 1.218 σπίτια μη κατοικήσιμα στην ανατολική Αττική Facebook Twitter
Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Είμαι της άποψης ότι η σκληρή κριτική πρέπει να γίνεται τώρα που πονάει, τα υπόλοιπα περί εθνικών τραγωδιών και πένθους είθισται απλά να ευλογάνε τα "συναισθηματικά" γένια εκείνων που εκφέρουν τσιτάτα συμπαράστασης. Ερωτώ λοιπόν: πως βρέθηκαν 2000+ σπίτια μέσα σε δασική έκταση; Ποιος οικοπεδοποίησε; Ποιος περιέφραξε; Ποιος έχτισε; Ποιος υδροδότησε;; Ποιος ηλεκτροδότησε; Ποιος πούλησε; Ποιος αγόρασε; Πώς; Αυτός ο εγκλωβισμός στον φαύλο κύκλο του "Όλοι υπεύθυνοι ίσον κανένας υπεύθυνος", "κανένας υπεύθυνος ίσον όλοι υπεύθυνοι" θα γεννάει πάντα εκατόμβες νεκρών.Όμως το Μάτι είναι η οικιστική ιστορία όλης της Αττικης, ένα γιγαντιαίο και θλιβερό "κατόπιν εορτής": έλα μωρέ θα μπει στο σχέδιο πόλης, ας χτίσουμε πρώτα και μετά θα γίνουν και οι δρόμοι, ας βάλουμε μάντρες και μετά φτιάχνουμε και τα συμβολαια, κ.ο.κ. Και αν ο εντοπισμός υπευθύνων μοιάζει αδυνατος, ας αρχίσουμε κάποια στιγμή να ακολουθούμε τον χρυσό κανόνα κάθε έρευνας: Follow the money, γιατί συνήθως η αρχή γίνεται πάντα από δύο τρία τοπικά μεγαλοσυμφέροντα που θησαυρίζουν.