ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.8.2018 | 22:54

Μακιγιαζ. Βαψιμο. Καλλωπισμος.

Γιατι νεα κοριτσια, με φρεσκα προσωπα, τα οποια λογω ηλικιας πιθανοτατα θα μπορουν με πολυ λιγο κοπο να γινουν πανεμορφα, πρεπει να βρισκουν σαν ευκολη λυση το μακιγιαζ για να φανουν πιο ωραια? Ναι ναι, ξερω τι θα μου πειτε: "Ε ναι νταξει, αν ειχες το δικο μου προσωπο που ειναι μες στην ακμη, δεν θα ειχες αλλη επιλογη" ή "με τετοιους μαυρους κυκλους που εχω δεν γινεται να κυκλοφορησω ετσι εξω". Εχετε σκεφτει ποτε οτι η εικονα του προσωπου σας κ του σωματος σας αντικατοπτριζει τις συνηθειες σας? Εχετε σκεφτει οτι ολα τα προβληματα που μπορει να εχετε στο προσωπο σας (ακμη, σακουλες, μαυροι κυκλοι) οφειλονται σε κατι που κανετε λαθος ειτε στη διατροφη σας, ειτε στις ωρες υπνου, ειτε στο ποσο νερο πινετε? Εχετε σκεφτει οτι με το να εμφανιζει μαυρους κυκλους ο οργανισμος σας προσπαθει να σας πει κατι? Εχετε σκεφτει λοιπον οτι απλα αλλαζοντας αυτες τις συνηθειες κ υιοθετωντας εναν πιο υγιεινο τροπο ζωης μπορειτε να βελτιωσετε κατα πολυ την εικονα σας(κ οχι μονο)? Γιατι προτιματε να καλυπτετε το προβλημα αντι να το λυσετε? Ειναι ο δικος σας οργανισμος. Γιατι δεν τον αγαπατε? Γιατι δεν θελετε να τον φροντιζετε, ωστε να ειναι υγιης κ να λαμπει κ προτιματε να τον φορτωνετε με ενα σωρο χημικα κ προιοντα που μονο καλο δεν κανουν, απλα καλυπτουν το προβλημα?? Γιατι αντι να μαθουμε να φερομαστε σωστα στο σωμα μας κ στο προσωπο μας, προτιμουμε να του φερομαστε ασχημα κ μετα να προσπαθουμε να καλυψουμε τις συνεπειες της κακης μας διατροφης κ ζωης μας? Ελεος δηλαδη. Ας απεξαρτηθουμε απ αυτες τις επιπλαστες αναγκες που μας δημιουργουν. Δεν χρειαζεσαι κανενα κονσιλερ για να καλυψεις τους μαυρους κυκλους σου. Αν τρεφεσαι σωστα, αν ενυδατωνεις τον οργανισμο σου, αν δεν καπνιζεις, αν προσλαμβανεις μεσω της τροφης ολα τα θρεπτικα συστατικα που χρειαζεσαι, δεν θα εχεις κανενα μαυρο κυκλο. Αντιστοιχα, κανενα μεικ απ, οσο καλυπτικο κ να ειναι δεν θα σε απαλλαξει απ την ακμη. Αντιθετως, φορωντας μεικ απ πανω απ τα σπυρακια σου, απλα διαιωνιζεις το προβλημα. Αντιθετως, αφηνοντας το δερμα σου να αναπνεει, σιγουρα θα βελτιωθει το προβλημα.
6
 
 
 
 
σχόλια
Και εγώ είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι το καλύτερο μακιγιάζ είναι το χαμόγελο. Δε βάφομαι ποτέ. Η ειρωνεία είναι ότι η κόρη μου που είναι 7 χρονών όλο μιλάει για καλλυντικά και μακιγιάζ....Βλέπεις τα ακούει στο σχολείο, είναι της μόδας!
Ωραία όλα αυτά που γράφεις, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό κάποια στιγμή ότι δεν βαφόμαστε απαραίτητα για να καλύψουμε ατέλειες, ούτε και γιατί έχουμε ανασφάλειες. Η πρακτική του μακιγιάζ άλλωστε υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 7.000 χρόνια! Λες να βαφόντουσαν και στην αρχαία Αίγυπτο προκειμένου να καλύψουν ακμές και μαύρους κύκλους; Το αναφέρω αυτό για να σκεφτούμε λίγο πιο πολυδιάστατα. Για μένα το μακιγιάζ είναι μία σύντομη ιεροτελεστία. Είναι τα λίγα λεπτά που αφιερώνω σε μένα πριν βγω στο χάος της καθημερινότητάς μου. Βάφομαι όχι γιατί έχω κάτι τρομερό να κρύψω/καλύψω, αλλά γιατί μου φτιάχνει την διάθεση και κάποιες φορές αντανακλάει και την διάθεσή μου. Έπειτα, είναι και μία μορφή πειραματισμού και αυτο-έκφρασης. Παίζεις με χρώματα, υιοθετείς στυλ, μεταμορφώνεσαι. Ευτυχώς ζούμε σε εποχές όπου ακόμα έχουμε επιλογές. Πόσο μάλλον όταν αυτές οι επιλογές έχουν να κάνουν με το σώμα μας και με τι κάνουμε σε αυτό, δεν πέφτει σε κανέναν λόγο. Και είναι ό,τι χειρότερο όταν γυναίκες κατακρίνουν τις επιλογές άλλων γυναικών...
Άσχετα ότι δεν βάζω μακιγιάζ πάνω μου , είμαι από τους ανθρώπους που αν δεν κοιμηθούν μια μέρα σωστά ,θα βγάλουν μαύρους κύκλους σαν να μας κοπανησαν με μπουνιδια .
Κοιτά εσυ μπορεί να έχεις αψεγάδιαστο πρόσωπο και να τα κανεις όλα σωστά και μπράβο σου, εμείς όμως οι κοινές θνητές μπορεί να έχουμε για παράδειγμα ορμονικά προβλήματα που να προκαλούν ακμή άρα καμία σχέση με διατροφή κτλ. Επίσης οι μαύροι κύκλοι είναι και θέμα επιδερμίδας δηλ με αλλά λόγια μπορει να έχει να κάνει με κληρονομικότητα. Το να βάζεις λίγο make up (αν δεν το πρακανεις)δε σημαίνει πως είσαι ανασφαλής! Σαφώς με τη διατροφή μπορείς να μειώσεις κάποια «σημαδια» αλλά όχι και να τα εξαλείψεις!
Κι ανασφαλείς να 'μαστε τι την κόφτει; Στηρίζουμε δυναμικά την παγκόσμια οικονομία! Υ.Γ. Να 'σαι έφηβη, να 'χεις κανένα σοβαρό πρόβλημα ακμής, μερικές ανασφάλειες και να διαβάζεις ότι εσύ φταις για την ακμή σου ενώ σε βασανίζει.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon