ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.8.2018 | 04:01

Γιατί.. ;;

Πόσο φοβόμασταν τον πόνο από μικροί;Γιατί;Από τότε που μας πήγαιναν στην παιδική χαρά και μας έλεγαν "Πρόσεχε, μην πέσεις και χτυπήσεις!" Λες κι άμα πέφταμε απ’ την κούνια, ο πόνος θα ήταν αβάσταχτος. Και λοιπόν; Πέσαμε και μία και δύο φορές, είδαμε πώς είναι να πονάς, κλάψαμε και ξανανεβήκαμε. Στη συνέχεια, μεγαλώσαμε, ερωτευτήκαμε, κάναμε σχέσεις, βιωσαμε διάφορα και καταλάβαμε ότι υπάρχει και χειρότερος πόνος απ’ αυτόν της παιδικής χαράς.Και πονέσαμε. Πονέσαμε τόσο πολύ που υψώσαμε γύρω μας τιτάνια τείχη, μην τυχόν και καταφέρει κανένας να μας ξαναπλησιάσει. Μην τυχόν και μας ξανα πληγώσει κάποιος. Μην τολμήσει και μας αγγίξει, ούτε στο απειροελάχιστο.Πλέον, αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους στη ζωή μας με καχυποψία. Χάθηκε η αθωότητά. Γιατί επιλέξαμε να είμαστε σκληροί απ’ την αρχή. Ο πιο σίγουρος τρόπος να μην πληγωθεί το εγώ ξανά, είναι να γινόμαστε εμεις αυτοί που θα προκαλέσει τον πόνο στους άλλους.Ο καλύτερος τρόπος για να μην σπάσει η καρδία σου είναι να προσποιηθείς οτι δεν έχεις.Εξαιτίας του κάθε βιώματος που στο παρελθόν πλήγωσε, γινομαστε η αιτία να πληγωθούν οι άλλοι. Χάνεται η παιδικότητά, με λίγα λόγια, γινόμαστε ό, τι σιχαθηκαμε. Πόσο κρίμα, να ζουμε παγιδευμενοι στο φαύλο κύκλο της ζωής, να γινόμαστε αυτό που μισούμε, εν τέλη, δεν είναι παρά ένα μυαλό δηλητηριασμενο από φόβους που προκαλούνται από σκέψεις ανύπαρκτων ή νεκρών γεγονότων, έτσι δεν είναι;Μπορουμε να το σταματήσουμε;Αν πάρουμε την απόφαση να ξανανέβουμε στην κούνια και να πηδήξουμε, όπως κάναμε ως παιδιά. Κι ας πέσουμε κάτω, κι ας χτυπήσουμε κι ας πονέσουμε. Ο πόνος σφυρίζει αδιάκριτα την αλλαγή, άκουσε τον πότε δεν θα πει ψέματα.Ο πόνος θα πει ξεκάθαρα δημιουργωντας αυτήν την υπέροχα απαίσια αίσθηση στα βαθύτερα και απόκρυφα σημεία της ψυχής, ότι όταν πάψεις να είσαι φυγοπονος και αφεθείς σε αυτόν αγκαλιαζοντας τον, αρχίζεις να ζεις πραγματικά, σταματάς να φοβάσαι.....Όπως όταν σαν παιδί! Βιώνεις τον θάνατο για να νιώσεις την αναγέννηση.
6
 
 
 
 
σχόλια
Με έκανες σχεδον να κλάψω... Γνωρίζω ακριβώς τι εννοείς από προσωπική εμπειρία... Εγώ υπήρξα στην μεριά του πληγωμένου... Κάνε κάτι να το αλλάξεις αν μπορείς και προλαβαίνεις... Μακάρι να είχε κάνει κάτι να το αλλάξει τότε...
Ο,τι καλύτερο έχω διαβάσει εδώ και καιρό...Μακάρι να έδινες τροφή σε 5 παραπάνω ανθρώπους να σκεφτούν και να αλλάξουν τρόπο σκέψης όσο είναι νωρίς...Αλλά όπως είδες σπεύδουν να σε χλευάσουν για να νιώσουν ο,τι δεν τους αγγίζουν αυτά που έγραψες,ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο...Γράφουν με αγένεια σχόλια απέναντι στο υπέροχο κείμενο σου και δεν περιορίζονται στο να πουν ευγενικά πως διαφωνούν,στην τελική όποιος κόπιασε να γράψει 2 ωραία λόγια αξίζει ένα μπράβο μόνο για αυτό,επειδή τους τρομάζει που τους θυμίζεις τον εαυτό τους...'Ολα όσα γράφεις συμβαίνουν εκατό τοις εκατό και αν τα αντιλαμβανόμασταν νωρίς θα ήμασταν κι εμείς καλύτεροι κι ο κόσμος...Συνέχισε να σκέφτεσαι έτσι και να προσπαθείς να βάλεις κι άλλους σε αυτή τη διαδικασία...Και από το νετ κι από κοντά...Μόνο αν παρατηρείς κι έχεις το θάρρος να εφαρμόζεις δύσκολες παραδοχές πας μπροστά...Απο εμένα ένα μεγάλο μπράβο.
Υπαρχουν δύο ήδη πόνου. Αυτός του θύματος που υπομενει τα παντα και αυτός του ανθρωπου που πασχίζει να βγει μπροστα. Τολμηροί και ατολμοι πονάμε και φοβόμαστε ο καθενας με τον τρόπο του. Το θεμα ειναι να μενεις πιστος στον εαυτό σου και στις επιθυμίες σου αυτα...Δεν ξέρω γιατι, αλλ η εξ. σου μου θύμισε αυτο το τραγουδι!Πέρασαν χρόνια και κατάλαβα τι φταίει Που όλοι δειλιάζουμε μπροστά στην ομορφιάΑκούω καλύτερα τη γάτα μου να κλαίειΠαρά του πόθους μου να ουρλιάζουν σαν σκυλιάhttps://www.youtube.com/watch?v=1xvYm_zK_fI
Ο πόνος είναι συνυφασμένος με τη ζωή. Ό,τι και να κάνεις δεν μπορείς να τον αποφύγεις. Απλά μαθαίνεις να τον διαχειρίζεσαι σιγά σιγά, περνώντας μέσα από καταστάσεις και γεγονότα της ζωής.
Είπες να φιλοσοφήσεις κι εσύ, αλλά μας κούφανες. Από τη μία αβάσιμη θεωρία στην άλλη. Επίσης ο φυγόπονος δεν είναι αυτός που αποφεύγει τον πόνο με την κυριολεκτική έννοια, αλλά αυτός που αποφεύγει τον κόπο.Ριπ.
Ένα μάτσο βλακειες. Αυτό που μαθαίνουμε από παιδιά, είναι να προστατευουμε τους εαυτούς μας από τον πόνο. Να διαφυλαττουμε την σωματικη μας ακεραιότητα, να μην αυτοτραυματιζομαστε, να μην αφήνουμε κανέναν, να μας τραυματισει.Και φυσικά, να περιποιουμαστε τα τραύματά μας. Τώρα πώς το πήγες εσύ στο άλλο άκρο, ότι γινόμαστε αυτό που φοβόμαστε, και ότι υψωνουμε τείχη κι οτι πρέπει να ξαναγίνουμε παιδιά και να αφεθούμε στον πόνο, είναι αυθαίρετα συμπεράσματα δικά σου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon