ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.9.2018 | 13:12

Η αδερφη μου χρειαζεται βοηθεια

Γεια σας εχω μια αδερφη που τωρα θα παει δευτερα λυκειου. Εγω ειμαι 22 χρονων μενουμε στην ιδια πολη αλλα εγω σε αλλο σπιτι. Ειχε αρχισει να εχει παραξενη συμπεριφορα απο την ανοιξη αν και οχι κατι τρομερο απλως σκεφτηκα οτι ερχεται πιο κοντα στην ενηλικιωση αλλαζουν τα γουστα της και ολα αυτα. Το καλοκαιρι ομως ειχε οντως αλλοκοτη συμπεριφορα. Γυρνουσε ξημερωματα καθε μερα στο σπιτι ενω οι γονεις μου την εψαχναν πρωτον γιατι δεν ενημερωνε και δευτερον γιατι δεν την αφηναν καθε μερα να ξενυχταει, κατι το οποιο ειναι λογικο. Να τονισω πως τα νευρα της και το ποσο ειχε κλειστει στον εαυτο της ηταν κατι το τρομακτικο. Η μοναδικη της επικοινωνια ηταν τα με φωνες. Συζητησα μαζι της πριν δυο μηνες και μου ειπε πως νιωθει να πνιγεται μεσα στο σπιτι, τη ρωτησα για ποιο λογο. Ειλικρινα οι γονεις μας ειναι χαλαροι, ηρεμοι ανθρωποι και υποστηρικτικοι. Μου ειπε πως νιωθει οτι οπως ηταν η ζωη της μεχρι τωρα δεν της ταιριαζε, θελει να κανει αλλα πραγματα και πως αυτη η συμπεριφορα ειναι η φαση της μεταβασης και θα ηρεμησει. Ναι χαλαρωσε αλλα πλεον εχω παρατηρησει να κανει παρεα με ατομα μεγαλυτερα απο εκεινη 4-5 χρονια. Σε αυτη την ηλικια που ειναι παιζει εναν μικρο ρολο. Κανει ομως πραγματα που της κανουν κακο. Καπνιζει. Οι γονεις μου το ξερουν. Της εξηγησαν γιατι δεν πρεπει να το κανει, πως θα τη βοηθησουν να το κοψει.Καποια στιγμη την απειλησαν πως χαρτζιλικι τελος για να μην τα δινει σε τσιγαρα.Μετα νομιζω οτι πινει παραπανω απο οτι πρεπει για την ηλικια της. Μεσα στο καλοκαιρι γυρισε δυο φορες μεθυσμενη και μια φορα που την πετυχα εγω χωρις να το ξερουν οι γονεις μας τρεις. Για 16,5 χρονων παιδι μεσα σε τρεις μηνες να γινει αυτο , που εμεις εχουμε δει, ειναι υπερβολικο. Μερικες φορες σκεφτομαι πως εχει αρχισει και χορτο αν και δεν εχω ενδειξεις.Δεν ξερω τι συμβαινει μαζι της. Δεν ξερω πως σκεφτεται. Λεει πως ειναι φυσιολογικα αυτα γιατι μεγαλωνει. Δεν ειναι ομως. Οι γονεις μου τρομαζουν μαζι της πλεον. Και εγω δοκιμασα τσιγαρο οταν ημουν εφηβη, ηπια στα 16 μου και δυο μπυρες. Ειμαστε υπερβολικη σαν οικογενεια; Δεν νομιζω το θεμα ειναι πως δεν ξερουμε πως να το χειριστουμε. Η απαγορευση και οι φωνες δεν της βγαινουν σε καλο αντιθετως πεισμωνει. Να της μιλαμε ομορφα και γλυκα παλι δεν την εχει βοηθησει πουθενα.
1
 
 
 
 
σχόλια
Γεια χαρά...Να σου πω κάτι, κι εγώ στην ηλικία της έτσι ήμουν, και ακόμα χειρότερη. Η αλήθεια είναι ότι όταν ένα παιδί συμπεριφέρεται έτσι της λείπει αγάπη, όπως κι εμένα μου έλειπε αγάπη συντροφιά και κάτι να νιώθω ασφάλεια, δυστυχώς όλα αυτά τα αλλόκοτα πράγματα που έκανα στο λύκειο που σχετίζονται με την αδερφή σου τα έκανα για να νιώθω αποδεκτή από τα γύρω παιδιά, καθως μέσα μου ένιωθα μόνη. Άρχισα να καπνίζω στην ηλικία της, άρχιζα κι εγώ να πίνω και να γυρνάω σπίτι λιώμα απ' το ξενύχτι και το ποτό και ασφαλώς άρχιζα να πίνω και χορτο. Δεν θέλω να σε τρομαξω, αλλά η αδερφή σου είναι σε μια ηλικία που το κάθε τι θέλει να το δοκιμάζει για να νιώθει αποδεκτή και κουλ απ' τους γύρω ανρθωπος που την περιτριγυρίζουν. Καλό θα ήταν για εσένα επειδή είναι αδερφή σου και θέλεις να την βοηθήσεις να αρχίσεις να ασχολείσαι μαζί της, να βγαίνεις μαζί της και να μιλάτε σε βαθμό που θα την κάνεις να νιώσει ασφαλεια, μην προσπαθείς να της επιβάλεις πράγματα, πχ να μην κάνει αυτό να μην κάνει εκείνο, γιατί θα καταφέρεις να απομακρύνεις από δίπλα σου. Εγώ όλα αυτά που έκανα στο λύκειο, τώρα τα κουβαλαω μαζί μου και θέλω να τα αφήσω και δεν μπορώ, πχ το κάπνισμα, δεν μπορώ να το κόψω. Αυτά, καλή προσπάθεια και καλή υπομονή, απλά να θυμάσαι να μην την κάνεις να νιώθει ότι πιέζεται.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon