Μια γυναίκα μόλις κατήγγειλε δημοσίως σεξουαλική επίθεση από τον εκλεκτό του Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο

Μια γυναίκα μόλις κατήγγειλε δημοσίως σεξουαλική επίθεση από τον εκλεκτό του Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο Facebook Twitter
1

Η γυναίκα που ισχυρίζεται ότι υπέστη σεξουαλική επίθεση από τον υποψήφιο του Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, Μπρετ Κάβανο, αποκάλυψε την ταυτότητά της όπως μετέδωσε η Washington Post.

Η Κριστίν Φορντ, 51 ετών, καθηγήτρια ψυχολογίας, ισχυρίζεται ότι ο Κάβανο την ακινητοποίησε σε ένα κρεβάτι και προσπάθησε να αφαιρέσει τα ρούχα της όταν ήταν και οι δύο έφηβοι.

Ο Κάβανο αρνήθηκε τους ισχυρισμούς όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα.

Η Φορντ δήλωσε στην Post ότι αποφάσισε να μιλήσει δημόσια καθώς έβλεπε την ιδιωτικότητά της να απειλείται.«Τώρα αισθάνομαι ότι η πολιτική μου ευθύνη υπερισχύει της αγωνίας μου και της τρομοκρατίας για αντίποινα», είπε.

Η γυναίκα είπε στην Post ότι το συμβάν συνέβη το 1982, όταν ήταν εκείνη ήταν 15 ετών και ο Κάβανο 17 ετών.

«Έβαλε το χέρι του πάνω από το στόμα μου όταν προσπάθησα να φωνάξω, αλλά κατάφερα να ξεφύγω όταν ένας φίλος του μπήκε στο δωμάτιο και πήδηξε πάνω μας», ισχυρίζεται.

«Νόμιζα ότι μπορεί να με σκοτώσει ακούσια», είπε η γυναίκα τονίζοντας πως τόσο ό Κάβανο, όσο και ο φίλος του, ήταν και οι δύο μεθυσμένοι.

Η πρώτη μαρτυρία της γυναίκας για τον εκλεκτό του Τραμπ ήταν ανώνυμη και δημοσιεύτηκε στο «The New Yorker».

Η Φορντ έκανε επαφή με την εφημερίδα μέσω ανώνυμης γραμμής συμβουλών νωρίτερα το καλοκαίρι, όταν το όνομα του Κάβανο άρχισε να συνδέεται με τη θέση του ανώτατου δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, για εβδομάδες αρνήθηκε να μιλήσει επωνύμως.

Εξαιτίας της ανωνυμίας, αμφισβητήθηκε σθεναρά η εγκυρότητά της, αλλά σήμερα η είδηση μεταδίδεται εκτάκτως από όλο τον διεθνή Τύπο.

Η επιτροπή δικαιοσύνης της Γερουσίας πρόκειται να ψηφίσει την υποψηφιότητα του Κάβανο την Πέμπτη, ανοίγοντας το δρόμο για μια πλήρη ψηφοφορία στη Γερουσία αργότερα μέσα στο μήνα.

Η απόφαση της Φορντ να σπάσει τη σιωπή της θα προσθέσει πίεση για καθυστέρηση της διαδικασίας ενώ οι Δημοκρατικοί έχουν υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι όλη η διαδικασία έχει γίνει βιαστικά.

Η γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Νταϊάν Φάινσταϊν δήλωσε ότι η διαδικασία εξέτασης της υποψηφιότητας του δικαστή Μπρετ Κάβανο για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ στην αμερικανική Γερουσία πρέπει να διακοπεί μέχρι το FBI να πραγματοποιήσει έρευνα για τις καταγγελίες.

Οι Ρεπουμπλικανοί προσπαθούν να προωθήσουν την υποψηφιότητα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο συντηρητικός εφέτης Μπρετ Κάβανο, πρώην σύμβουλος του Τζορτζ Μπους του νεώτερου, ανακοινώθηκε μέσα στο καλοκαίρι για τη θέση του Άντοντι Κένεντι στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

«Πρόκειται για έναν λαμπρό νομικό», δήλωσε από τον Λευκό Οίκο ο Τραμπ εξαίροντας την επιλογή του. Δικαστής από το 2006 στο Εφετείο της Κολούμπια, δεύτερο σε κύρος μετά το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Μπρετ Κάβανο είναι ένας άνθρωπος που εάν διοριστεί θα κληθεί να διαχειριστεί ζητήματα υψίστης σημασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις αμβλώσεις και την οπλοκατοχή έως τη μετανάστευση.

Εκτός από σύμβουλος του Μπους, ο Κάβανο έχει επίσης συνεργαστεί με τον Kένεθ Σταρ, τον ανεξάρτητο εισαγγελέα, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες εις βάρος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον, τη δεκαετία του '90.

Είναι απόφοιτος του Γέιλ, δηλώνει ευλαβής Καθολικός και έχει μεταξύ άλλων υποστηρίξει ότι οι εν ενεργεία πρόεδροι θα πρέπει να προστατεύονται από ποινικές έρευνες και δίκες στα αστικά δικαστήρια.

Πρόσφατα εξέφρασε επίσης την έντονη διαφωνία του για δικαστική απόφαση, η οποία έδινε το δικαίωμα σε έφηβη παράτυπη μετανάστρια να κάνει άμβλωση.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η εκδίκηση του κυνηγιού των μαγισσών λέγεται το κυνήγι των κυρίαρχων αρσενικών...Καταγγελία για κάτι που συνέβη 36 χρόνια πριν! Καταγγελία που έρχεται μετά την υποψηφιότητα και πριν τις εκλογές...Η απόλυτυ εργαλειοποίηση της γενετήσιας αξιοπρέπειας.