Έγκλημα κατά της φύσης η θανάτωση της Τ1 - Οργή για την νεκρή ανθρωποφάγο τίγρη

Έγκλημα κατά της φύσης η θανάτωση της Τ1 - Οργή για την νεκρή ανθρωποφάγο τίγρη Facebook Twitter
1

Η Ινδία αισθάνεται ανακουφισμένη που κατάφερε να σκοτώσει την ανθρωποφάγο τίγρη Τ1, αλλά πολλοί στον πλανήτη έχουν εξοργιστεί, με την οργάνωση Peta να εκφράζει κυρίως το κίνημα αντιδράσεων.

Η PETA δήλωσε ότι η δολοφονία του ζώου, ως μέρος μιας επιχείρησης στη Μαχαράστρα, πρέπει να διερευνηθεί και να αντιμετωπιστεί ως έγκλημα άγριας ζωής και κάνει λόγο για μια «σκοτεινή μέρα» του έθνους.

Η Τ1, όπως ήταν το επιχειρησιακό όνομα του ζώου, σκοτώθηκε «παράνομα για να ικανοποιήσει τη σφοδρή επιθυμία του κυνηγού για αίμα», σε μια φαινομενική παραβίαση του νόμου περί προστασίας της άγριας ζωής, αναφέρει η οργάνωση.

Bίντεο δείχνει τους πανηγυρισμούς ντόπιων για το θάνατο της Τ1:

Η τίγρη, που πιστεύεται ότι ήταν υπεύθυνη για τους θανάτους 13 ατόμων στη Μαχαράστρα τα τελευταία δύο χρόνια, πυροβολήθηκε στην περιοχή Yavatmal την Παρασκευή το βράδυ στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που είχε διχάσει πριν ακόμη ξεκινήσει.

Η Peta κάνει λόγο για παραβίαση των κατευθυντήριων γραμμών της Εθνικής Αρχής Διατήρησης Τίγρεων και όπως πολλές ακόμη ακτιβιστικές οργανώσεις, απορρίπτει τον ισχυρισμό πως η θανάτωση του ζώου ήταν η μόνη λύση.

«Μπορεί να μην πέθανε αμέσως, αλλά αργά και βασανιστικά και μάλιστα μπροστά από τα πλέον ορφανά και ευάλωτα μικρά της», δήλωσε ο Meet Ashar, επικεφαλής της PETA India.

«Είτε επιβάλλεται από το κράτος είτε όχι, κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από το νόμο. Αυτή είναι μια σκοτεινή μέρα για το έθνος μας και  πρέπει να σκύψουμε τα κεφάλια από ντροπή αν αυτή η δολοφονία παραμείνει ατιμώρητη», πρόσθεσε ο Ashar.

Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι το αιλουροειδές θα μπορούσε να πυροβοληθεί, γεγονός που προκάλεσε μια τεράστια ιντερνετική καμπάνια που ζητούσε χάρη για την τίγρη.

Έγκλημα κατά της φύσης η θανάτωση της Τ1 - Οργή για την νεκρή ανθρωποφάγο τίγρη Facebook Twitter
H T1 και τα μικρά της σε βίντεο από κάμερα -παγίδα

Για περισσότερο από τρεις μήνες, αξιωματούχοι σχεδίαζαν να την πιάσουν με τη βοήθεια της τελευταίας τεχνολογίας.

Σκύλοι, παγίδες, drones και ειδικοί ιχνηλάτες, μαζί με μια ομάδα 200 ατόμων κυνήγησαν το ζώο, αλλά δεν πέτυχαν να το αιχμαλωτίσουν και όταν τελικά είχαν την ευκαιρία τους, σκότωσαν την Τ1.

Τα δύο μικρά της Τ1 είναι ζωντανά και αιχμαλωτίστηκαν χωρίς ακόμη να είναι γνωστό τι θα απογίνουν. Η Peta πάντως φαίνεται πως ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά και συγκεντρώνει στήριξη από φορείς για την προσπάθειά της.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η μόνη δουλειά που ξέρω»: Οι εργάτες του μικροσκοπικού Λεσότο αντιδρούν στους δασμούς 50% του Τραμπ

Διεθνή / «Η μόνη δουλειά που ξέρω»: Οι εργάτες του μικροσκοπικού Λεσότο αντιδρούν στους δασμούς 50% του Τραμπ

Ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας απασχολεί περίπου 40.000 εργαζόμενους και αντιπροσωπεύει το 90% των εξαγωγών του Λεσότο, όπου κατασκευάζονται τζιν για εμβληματικές αμερικανικές μάρκες όπως η Levi's και η Wrangler
LIFO NEWSROOM
50 χρόνια Microsoft: Ο Μπιλ Γκέιτς θυμάται τον κώδικα που ξεκίνησε την επανάσταση των υπολογιστών

Διεθνή / 50 χρόνια Microsoft: Ο Μπιλ Γκέιτς θυμάται τον κώδικα που ξεκίνησε την επανάσταση των υπολογιστών

Ο ιδρυτής της Microsoft γιορτάζει την «χρυσή επέτειο» της εταιρείας με αναμνήσεις από τον κώδικα που έγραψε στα 19 του και έβαλε τα θεμέλια για το μέλλον της τεχνολογίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια