Έρευνα για τη σύλληψη των αντιεξουσιαστών που τραυμάτισαν αστυνομικούς στο Πρωτοδικείο

Έρευνα για τη σύλληψη των αντιεξουσιαστών που τραυμάτισαν αστυνομικούς στο Πρωτοδικείο Facebook Twitter
EUROKINISSI
5

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που τραυμάτισαν αστυνομικούς, στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Στις 12.45 μ.μ. αστυνομικοί της Ομάδας Δίας δέχθηκαν επίθεση από τουλάχιστον 50 αντιεξουσιαστές. Τέσσερις από τους αξιωματικούς τραυματίστηκαν.

Οι αστυνομικοί ήταν μάρτυρες κατηγορίας σε μια υπόθεση μοτοπορείας αναρχικών που είχε γίνει το 2010. Κατά τη διάρκεια της δίκης δέχθηκαν φραστικές επιθέσεις εντός της αίθουσας από αντεξουσιαστές.

Στη συνέχεια όμως το τεταμένο κλίμα μεταφέρθηκε εκτός αίθουσας, και ένας εκ των αναρχικών απείλησε αστυνομικό ότι θα τον σφάξει με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν μόλις οι αστυνομικοί βγήκαν από την αίθουσα.

Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με κράνη και γροθιές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Oι τραυματίες διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, για τα σημερινά περιστατικά ήδη σχηματίζεται ποινική δικογραφία.

«Τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες που έλαβαν χώρα ερευνώνται και σε υπηρεσιακό επίπεδο», προσθέτει η ΓΑΔΑ.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Οι αστυνομικοί ήταν μάρτυρες κατηγορίας σε μια υπόθεση μοτοπορείας αναρχικών που είχε γίνει το 2010. Κατά τη διάρκεια της δίκης δέχθηκαν φραστικές επιθέσεις εντός της αίθουσας από αντεξουσιαστές".Απλούστατη απορία :Γιατί δεν συνελήφθησαν επιτόπου, αφού η σχετική νομοθεσία αφενός διαφυλάσσει την ομαλή διεξαγωγή δίκης και αφετέρου προστατεύει τους μάρτυρες που απειλούνται ;
Διότι ο αστυνομικός ο επιφορτισμένος με την ασφάλεια της αίθουσας θεώρησε ότι ήταν καλύτερα να μη γίνουν συλλήψεις ή προσαγωγές για να μην βαρύνει το κλίμα.Σιγά τους μάρτυρες, μπάτσοι των 800 ευρώ... Αναλώσιμοι. Έχουμε μάθει ποτέ πόσοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από "κοινωνικούς αγωνιστές"; Δεν ενδιαφέρει κάνεναν η είδηση αφού είναι "ένστολα μαντρόσκυλα του κράτους" όπως χαρακτηριστικά τους βαφτίζει αρθρογράφος φίλα προσκείμενος σε ακτιβιστές και αγωνιστές.Έχεις ακούσει που λένε "σαν το σκυλί στ' αμπέλι;". Ε, αυτό.
Αν η απόφαση σύλληψης εντός της αίθουσας του δικαστηρίου ήταν του αξιωματικού και όχι του δικαστή - γιατί εγώ νομίζω ότι ο δικαστής έχει την δικαιοδοσία αυτή και την ευθύνη για την μη σύλληψη -, αν λέμε, τότε του καταλογίζεται του αξιωματικού η ευθύνη.Και πάντως, όχι μόνο δεν απέτρεψε τελικά να μην βαρύνει το κλίμα, αλλά εξέθεσε σε κίνδυνο και τους άντρες του και μαζί υπόσκαψε και το κύρος της Αστυνομίας.Το γενικότερο πάντως πνεύμα στο σχόλιο σας της "θυματοποποίησης" των "μπάτσων των 800 ευρώ", δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο σαν πολίτη.Γιατί ήταν δική τους επιλογή ενήλικου ατόμου να γίνουν αστυνομικοί και γνώριζαν τα συν και τα πλην (δηλαδή τον μισθό που θα παίρνουν, τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν και ότι κάποιοι σαν τον Κυρίτση θα τους λένε "ένστολα μαντρόσκυλα του κράτους"). Από την στιγμή που το αποφάσισαν δεν ισχύει το "σαν το σκυλί στ' αμπέλι", οφείλουν να είναι συνεπείς στον όρκο τους.Και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ.Αλλιώς - αν δηλαδή η παθητική στάση είναι δική τους επιλογή και όχι του πολιτικού προϊσταμένου τους -, τότε δίνουν δικαίωμα και στην όποια κ. Παπακώστα, να τους νουθετεί τι θα κάνουν και ας μην διαμαρτύρονται. ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΕΧΟΥΝ Ή ΌΧΙ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΒΓΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ.ΚΑΙ ΑΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ - ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ -, ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ! Ο ελληνικός λαός πληρώνει την Αστυνομία για να έχει προστασία - γιατί εξάλλου αυτός είναι ο θεσμικος της ρόλος όπου γης.Όχι για να πίνουν οι άντρες της καφέ με την φανέλλα και άολποι ή "άοπλοι" μέσα σε κουβούκλιο αστυνομικής φρουράς και παριστάνοντας τον αστυνομικό, ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ !
Αν έχεις πάει στρατό ξέρεις και πως είναι η αστυνομία.Οι πάνω - πάνω κάνουν πολιτική καριέρα (πχ Τόσκας που από θυρωρός Τσοχατζόπουλου έγινε υπουργός). Τη λέζα την τρώει η πλέμπα. Και όχι δεν είναι μέσα στο job description κανενός η αποδοχή της ανομίας ως διαταγή από ανώτερο.
14.11/13.15'Δεν είναι συγκρίσιμη με τίποτα η εποχή που εγώ πήγα στρατό με την περίοδο των τελευταίων 20-25 χρόνων.Θα πω μόνον ότι οι βασικοί επίορκοι αξιωματικοί (της επταετίας) πλήρωσαν με κάποιο τρόπο για τις τραγικές πράξεις τους - με αποκορύφωμα το έγκλημα να ανοίξουν την πόρτα του Τούρκου στην Κύπρο (που ακόμη πληρώνουμε και θα πληρώνουμε). Δεν κράτησε πολύ αυτό βέβαια.Σήμερα η ανευθυνότητα παραξεχείλωσε. Και για αυτό δεν φταίει η Δημοκρατία, αλλά απλά Η ΑΝΟΧΗ η δική μας των πολιτών, όταν διαπιστώνουμε καταστρατήγηση Αρχών, είτε από τους πολιτικούς είτε από τις ένστολες ηγεσίες για να έχουν την εύνοια των πολιτικών και αφήνουν την πλέμπα να πληρώνει.Η λύση απέναντι σε αυτό δεν είναι η πλέμπα να δικαιούται να πίνει καφέ με το φανελάκι όταν εκτελεί υπηρεσία αστυνομικής φρούρησης. Η λύση είναι η πλέμπα να κάνει την δουλειά της και ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ Η ΚΑΘΕ κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ.Τα άλλα είναι δικαιολογίες στην κοινωνία του ξεβλαχιαστή Κωστόπουλου, όχι σε μια κοινωνία που σέβεται την ζωή και την αξιοπρέπεια των μελών της.