ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.3.2019 | 23:43

Η υγεία είναι πολύτιμη

Αυτό να το θυμάστε. Ζω στο εξωτερικό τα τελευταία 3 χρόνια και έδωσα όλο το βατός μου στην καριέρα. Έθεσα υψηλούς στόχους και ξέχασα εμένα, τον εαυτό μου. Σήμερα είχα την πρώτη μου κρίση πανικού. Μέσα στον κόσμο. Άρχισε η καρδιά μου να χτυπάει δυνατά και να πιστεύω ότι θα πάθω καρδιακή προσβολή. Ζήτησα βοήθεια από περαστικούς και με πήγαν στο νοσοκομείο. Πέρασα ίσως το πιο αγχωτικό απόγευμα της ζωής μου. Έκανα εξετάσεις και περίμενα 4 ώρες για τα αποτελέσματα. Είχα παράλληλα πόνους στην καρδιά και σκεφτόμουν το από δω και πέρα... Τι θα κάνω αν έχω πάθει καρδιά. Είμαι μόνη μου, ολομόναχη εδώ. Κάνεις δεν ξέρει τι έπαθα σήμερα, ούτε οι γονείς μου γιατί δεν ήθελα να τους ανησυχήσω. Την ώρα που πάθαινα την κρίση, έδωσα το τηλέφωνο μου σε έναν άγνωστο και ζήτησα να ενημερώσει τους γονείς σε περίπτωση που παθω κάτι. Ήταν λυπηρό. Ειλικρινά το μόνο που έχει αξία και ουσία είναι το να είσαι καλά. Να προσέχετε τους εαυτούς σας. Μια άγνωστη από την Αγγλία.
4
 
 
 
 
σχόλια
Κατ' αρχάς σου εύχομαι να είναι κάτι περαστικό και να μη σου ξανασυμβεί. Γνωστός μου φοιτητής στη Γερμανία με συνεχόμενες κρίσεις πανικού αναζήτησε ψυχολόγο μέσω skype γιατί ήθελε να μιλάει ελληνικά και γιατί ήταν πιο οικονομικές οι συνεδρίες περίπου 35€. Ήδη αυτός αισθάνεται καλύτερα και οι γονείς του ηρέμησαν και αυτοί.
Σου εύχομαι να βρεις ένα τρόπο να το ελέγξεις αν όχι να το ξεπεράσεις εντελώς.Οι ψυχικές ασθένειες είναι πολύ πιο ύπουλες πολλές φορές και σε εξαντλούν, χωρίς να ξέρεις τί αντιμετωπίζεις στην αρχή. Καλο θα ήταν να έχεις κάποιους γνωστους/φίλους, ώστε να μοιραζεσαι τα προβλήματα σου μαζί τους. Έχεις και έναν λόγο παραπάνω. Όσο για τους γονείς σου, είμαι της αποψης, ότι θα έπρεπε να τους ενημερώσεις. Εσύ ξέρεις καλύτερα. :)
Να ήξερες μόνο πόσο σε νιώθω. Να έχεις το νου σου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξανασυμβεί μετά από ακόμη μία περίοδο έντονου άγχους, μόλις χαλαρώσεις, ίσως εμφανιστεί ξανά. **Μόλις χαλαρώσεις, αυτό να θυμάσαι.**Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι τώρα γνωρίζεις ότι δεν κινδυνεύει η ζωή σου, επομένως πρέπει να το δουλέψεις στο μυαλό σου, να το υποτιμήσεις σαν γεγονός, όση ώρα κρατήσει μέχρι να περάσει. Πολύ σημαντικό βήμα αυτό. Αν, παρ'ελπίδα, με τα χρόνια (μακρυά το πήγα) οι εμφανίσεις της κρίσης πληθύνονται, καλό θα ήταν να ζητήσεις βοήθεια ώστε να αποτρέψεις να παγιωθεί αυτή η κατάσταση.
Να ξερες ποσες φορες εχω παει στα επειγοντα μεσα στη νυχτα!!οχι γιατι ειχα απλα μια ταχυκαρδια αλλα γιατι ειχα πονους στην καρδια που λες οτι σιγουρα εχω κατι παθολογικο αλλα παντα οι εξετασεις βγαιναν καθαρες κριση πανικου μου λεγαν...Ειναι απιστευτο το τι μπορει να σου προκαλεσει το σωμα οταν η ψυχη ποναει.Και πιστεψε με ειναι κατι που το παλευω μεχρι και σημερα !!Ταυτιζομαι γιατι μεσα απο αυτο εμαθα και γω να εκτιμαω την υγεια.Και κατι τελευταιο να χεις εστω και λιγο στο μυαλο σου εκεινη την στιγμη που σε ποιανει η κριση οτι δεν θα πεθανεις ειναι παιχνιδια του μυαλου δυστυχως πολυ πειστικα γι αυτο και μας τρομαζουν!!!
Scroll to top icon