ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.3.2019 | 21:41

Είμαι υπερβολικος;

Ένας κοινός μας φίλος ακουμπάει κάπως παραπάνω από το φυσιολογικό ας πούμε την κοπέλα μου. Στην αρχή σκέφτηκα ότι είναι η ιδέα μου αλλά όσο πάει γίνεται και πιο έντονο. Εχθές την αγκάλιασε και τα χέρια του ήταν πιο κάτω από εκεί που θα επρεπε να είναι. Αυτή παίζει να ένιωσε αβολα και αμέσως απομακρύνθηκε, εγω του είπα "αρκετά με τις αγκαλιές" και μου απαντησε "ετσι κάνουν οι φίλοι". Δεν ξέρω αν το κάνει χωρίς να καταλαβαίνει ότι ξεπερνάει κάποια όρια.Το εχουν προσεξει και αλλα ατομα της παρεας μας.Η κοπέλα μου του έχει πει ότι δεν θέλει να την αγγίζει συνέχεια και αυτός κάνει κάθε φορά τα ίδια.
28
 
 
 
 
σχόλια
Και για να το εξηγήσω καλύτερα.Κάποτε βολτάροντας στο μοναστηράκι ήρθε ένας νεαρός ομορφούλης μαύρος από αυτούς που δήθεν πουλάνε βραχιόλια ,αλλά ουσιαστικά πουλάνε χαμόγελο και «γοητεία» έβαλε σαν στόχο την συνοδό μου με το «κόλπο του βραχιολιού.» Το κόλπο ήταν απλό, πλησιάζεις μία γυναίκα με ωραίο χαμόγελο, λες ότι πουλάς βραχιόλια και πριν προβάλει καν να αντιδράσει, της το τυλίγεις στο χέρι. Μετά κάνεις ότι δεν βγαίνει και ακουμπώντας το χέρι της αρχίζεις να γλυκομιλάς στην κοπέλα.Αν και αυτή συνήθως λέει ότι δεν ενδιαφέρεται, παρόλα αυτά χαμογελά - ίσως και να κολακεύεται, οπότε ο συνοδός για να τον ξεφορτωθεί και να βγει απο την άβολη αυτή κατάσταση αναγκάζετε να το αγοράσει. Εγώ δεν το αγόρασα. Τον άφησα εκεί να προσπαθεί δήθεν να το βγάζει αγγίζοντας το χέρι της αλλά και να χαμογελά και να «φλερτάρει» απροκάλυπτα την συνοδό μου. Τελικά αφού είδε και απόειδε το βραχιόλι βγήκε.Φεύγοντας και καθώς αυτός απομακρυνόταν του πέταξα χαμογελαστά ένα: Νice try! next time...Για να μου απαντήσει με ένα νευριασμένο: Fuck you!Όλη η γοητεία του εξαφανίστηκε τότε....
Η κοπέλα σου τότε στο Μοναστηράκι με τον γοητευτικό μαυρούλη με το βραχιόλι αρχικά κολακεύτηκε και χαζογέλασε με την κιτς ευωχία που επιφυλάσσει η προστατευμένη ζωή προς τους λιγότερο προνομιούχους. "Τι χαριτωμένος μαυρούλης που βιοπορίζεται στην ηλιόλουστη πατρίδα μας πουλώντας βραχιόλια!" κι άλλο κουλέρ λοκάλ από τα πανέρια της αλληλεγγύης.Είχε κι εσενα δίπλα, το'παιζε παλικάρι της φακής.Όταν όμως της πέρασε το βραχιόλι στο χέρι, η κοπέλα σου ψιλοφοβήθηκε. Της πέρασαν χίλιες σκέψεις απο το μυαλό που δεν συις εξομολογήθηκε ποτέ, επειδή ακριβώς η αλληλεγγύη της ήταν από τα πανέρια, κι επειδή το θάρρος της ήταν δανεικό βασισμένο σε ξ´υλινα ποδάρια. Κι όσο εσυ καιυστερούσες να την βγάλεις από την αμηχανία στην οποία είχε βρεθει, τόσο πέθαινε μέσα της η έλξη της για σένα. Γιατί η ίδια ένιωθε ανήμπορη, γιατί ο φαλλοκρατικος τρόπος διαπαιδαγώγιησης μας κάνει δυστυχώς άβουλες. Παίρνει πολλά χρονια να αποβληθεί. Η νίκη σου επί του μικροπωλητή ήταν ήττα στο δικό της το μυαλό. Γιατί ανταγωνιζόσουν το άλλο αρσενικό για να αποδείξεις κάτι, αντί να την προστατέψεις.Έτσι σκέπτονται και νιώθουν οι γυναίκες φίλε μου. Κι όχι αλλιώς.
Παρενθετικά μόνο να αναφέρω κάτι που παρέλειψα χάριν συντομίας. Μετά το αρχικό ξάφνιασμα, το χέρι της κυρίας το πήρα ΕΓΩ. Πολιτισμένοι είμαστε, Μ****κες δεν είμαστε! Ευχαριστώ πάντως για τα δωρεάν μαθήματα γυναικείας ψυχολογίας.
Δεν έχει τη μορφή μαθήματος, άλλωστε όπως δείχνει και το διαβόητο σκιτσο με το Φρόυντ και το τι περιείχε το κεφάλι του, κάποι@ πολυ πολυ παλιά πέταξε το manual και τώρα όλοι τρέχουμε!Και καλός ο πολιτισμός αλλά μέχρι εκεί που σου πιάνουνε τα μαλακά μόρια, σωστά! [Επς, στα λόγια μου της αρχικής ανάρτησης ήρθαμε. Τυχαίο ή παράξενη πλανητική διάταξη; ]
Ακριβώς. Οι άντρες είναι απλοί. Είμαστε ανεπίδεκτοι. Διότι, εv τέλει,μας εvδιαφέρει η εμφάvιση!Aρχικά δεv ερωτευόμαστε τηv προσωπικότητά κάποιας.Tα βυζιά και τοv κώλο της ερωτευόμαστε!Kαι μέvουμε, για όσα προτίθεται vα κάvει μ' αυτά!
Ευτυχώς δεν έχω φτάσει στο επίπεδο κυνισμού ή ίσως πατροναριστικού πατ πατ στην πλατούλα ("θα τ' αναλάβει η μαμάκα, όλα τα βαβά") ώστε να θεωρώ όοοοοοοολους τους άντρες απλούς, όρα απλοικούς. Ωστόσο δεν βρίσκω τίποτα το μεμπτό από το να κρίνει κάποι@ με βάση τι μπορεί να κάνει το άλλο άτομο με την ανατομία του. Για κάποιο λόγο άλλωστε υφίσταται η εν λόγω ανατομία.Όσο υπάρχει συναίνεση...Θα πάρω την πρωτοβουλία να καληνυχτίσω, σε μια απέλπιδη προσπάθεια κατάκλισης στις αγκάλες του Μορφέα. Ο ρουφιάνος τους έχει παρει όλους αγκαλιά εδώ μέσα εκτός από μένα. A toute a l' heure!
Ας τσιμπήσω. Ποιος είναι ο κύριος υπέροχος;O ικαvός για αγάπη. Ποιoς είvαι; Πώς είναι;Έτσι όπως μιλάς φαίνεται να έχεις βρει τον τέλειο άντρα.Καλό βράδυ και απο μένα, θα διαβάσω την απάντηση αύριο.
Μόνο να στον γνωρίσω μπορώ για να δεις πώς είναι. (Απο δίκτυο πληροφορίες γιόκ.)Είμαι κωλόφαρδη, αλλά κι εργατική! Δεν λέω παραπάνω να μην το γουρσουζεύω. :p
Οι άvτρες Eίvαι απλοί. Επιμένω. Αν βρισκόμασταν ποτε με τον δικό σου θα τον ρωτούσα το εξής:Ας πουμε για παράδειγμα ότι έχουμε δύο διαφορετικά σκηνικά. Στο ένα είναι έvα κλασικό, ρομαvτικό σκηvικό γιά ένα ζευγάρι.Eχουμε φως κεριώv, σαμπάvια,ακόμα και βιολιστή κατ' ιδίαν.Και απο την άλλη τώρα,στο δεύτερο σκηνικό έχουμε κάτι που είναι πολύ διαφορετικό.Μωρά που παλεύουν μέσα σε ζελέ φράουλα σε μια φουσκωτή πισίνα. Eχουμε δηλαδή κλασική μoυσική και κεριά ή ημίγυμvα γκoμεvάκια που παλεύουvμέσα σε ζουμί με γεύση φράουλας.Τι θα διάλεγαv οι άvτρες; Μπορείς να ρωτήσεις εάν θες και τον δικό σου :-)
Εκείνο που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι ενοχλείσαι και αισθάνεσαι άβολα (λογικό).Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί λες ότι η κοπέλα σου «ίσως να ένιωσε άβολα» που μεταφράζεται και ως «ίσως και να μην ένιωσε»...Γιατί δεν του το ξέκοψε εκείνη την ώρα κατευθείαν;Δική της δουλειά ήταν. Μήπως λοιπόν και αυτή κολακεύεται, μήπως είναι λίγο «βαράτε με κι αν κλαίω;»Η γυναίκες πολλές φόρες αρέσκονται σε κάτι τέτοια, ίσως και για να τεστάρουν πως εσύ θα αντιδράσεις.Ψυχραιμία.Σε τέτοιες περιπτώσεις το χιούμορ σώζει (και αποκαλύπτει και τις προθέσεις του άλλου εάν έχει «πονηρό σκοπό»)
Για να στο ξεδιαλύνω.Η κοπέλα έχει αντιληφθεί ότι ο φίλος δεν φέρεται φιλικά, όμως νιώθει αμήχανα να το επισημάνει. Θες να μην την πει επηρμένη ("παρεξήγησες, δεν είχα πρόθεση να σε κωλοδαχτυλοάσω"), θες να μην την πει ξινή ("μα πώς κάνεις έτσι, ίσα που στον ακουμπήσαμε"), θες να μην κάνει τον άλλο τρλείως ρόμπα στην παρέα ("ρε παιδιά άμα λίγο τον αφήσω θα με κάνει μάνα"), θες να μην εκνευριστεί περισσότερο ο δικός της και γίνει αφορμή να χαλάσει η παρέα....σμάς τις γυναίκες μας τα ί ζουν κάτι περίεργες βλακείες απο παιδιά και φερόμαστε μετά με το σεις και με το σας και οεριμένουμε ο άλλος να το πιάσει το υπονοούμενο. Αμ δέ! Ο φίλος δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλαβαίνει, ηπ να μην το εννοεί, επειδή αναφέρεται μια σημαντική λεπτομέρεια: κλιμακώνει. Αυτός που δεν κατανοεί έχει μια σταθερή συμπεριφορσά, άμπαλη, πάντως σταθερή. Δεν αυξομειούται αναλόγως των ορίων που πάει να τεστάρει. Εδώ ξεκάθαρα δεν έχει βρει τοίχο και σπρώχνει με την ελπίδα να χουφτώνει όσα μπορεί για όσο τον παίρνει. Ε, κάποι@ πρέπει να τον σταματήσει. Μην νομίζεις ότι δεν είναι σοβαρό, κι "έλα μωρε τώρα". Κάτι τέτοιοι βιάζουν κιόλας συνθηκών δοθεισών. Αυτοί που δεν εννοούν να δεχτούν ότι το άλλο άτομο δεν θέλει επαφή και το εκφράζει και λεκτικά και εξωλεκτικά.
Ο ιπποτισμός είναι χρήσιμη αρετή όταν δεν ενδύεται μανδύα πατροναρίσματος, μακρία απο μας τέτοια ατοπήματα. Ίσως εγώ έκανα λανθασμένη ρπιλογξ´ λέξης με το "ξεδιαλύνω", ωσάν να σε περνούσα για μπερδεμένο. Ας με συγχωρείς λοιπόν με αστική ευγένεια κι ας πούμε ότι σου δίνω μια οπτική που δεν σε είχε απασχολήσει.
Η κολακεία θα σε πάει μακριά. Αλλά όχι και τρομερά μακριά...:) :DΔεν μου αρέσει να διαπληκτίζομαι, προτιμώ να συζητώ. Ο έξυπνος συνομιλητής το εκτιμά. (Ουπς, το έκανα κι εγώ ή ιδέα μου είναι; Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια! ....καταραμένο βραδυνό τσάι)
Ακριβώς!Επίσης ο «έξυπνος» συνομιλητής, όταν θέλει να ρωτήσει κάτι για κάποιον ειδικά, ρωτάει... γενικά! (Αστειάκι)Ε...MENSA είσαι θα καταλάβεις πιστεύω. :-)Εγώ πάλι πιάνω δεν πιάνω την βάση - απορώ πως επιβιώνω...
Ο έξυπνος συνομιλητής δεν ρωτάει καν. Αφήνει τον άλλον να μιλάει και να εκτίθεται. Τζιέρι μου, γιατί αλλάζεις usernames και με βάζεις στον χαζοχαρούμενο, πλην όμως βαρετό στο βάθος, αναστοχασμό για το πεδίο ομιλίας μας; Κρίμα κι άδικο, ιδιαίτερα μιας κι ένα νούμερο δεν σημαίνει απαραίτητα "νούμερο". Άλλωστε τα έξω νούμερα φέρνουν πολλα περισσότερα νούμερα...εγώ είμαι μια πτωχή, on many levels.
Μα δεν άλλαξα ποτέ username (γνωστός τεμπέλης). Μια απορία εξέφρασα στις εξομολογήσεις του λιφο εν είδη πειράγματος και υπέθεσα (σωστά) ότι θα απαντούσες εσύ.Τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν τα πιάνω....χαζός παιδί μου τελείως.
Αγαπητή Καραβαν και για να στο «ξεδιαλύνω»-το κόλλησα και εγώ!-. Ομολογώ ότι εγώ ήμουν ο ζαβολιάρης που έκανε, την εξομολόγηση - απορία περί... ΜΕΝΣΑ και σεξ.Και όπως ένα παιδί πετάει μία πέτρα στην θάλασσα και κοιτάζει χαμογελώντας τους τους ομόκεντρους κύκλους που δημιουργούνται, έτσι και εγώ παρατηρούσα ευχαριστημένος τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Αλλά μη με κράξεις με την μία! Τα σχόλια σου είναι μία όαση μέσα στην ανωνυμία του διαδικτύου. Ανεξαρτήτως του εάν συμφωνεί κανείς η διαφωνεί με αυτά, θαυμάζω τον τρόπο γραφής σου. Άλλες φορές με κάνουν και γελάω, πράγμα που είναι προσόν στις μέρες μας και άλλες φορές αναγκάζομαι και γκουγκλάρω λέξεις που έχω χρόνια να ακούσω, μόνο και μόνο για να σιγουρευτώ για την ετοιμολογία.Αλλά εκείνο που θαυμάζω περισσότερο είναι ότι πας ενάντια στις κατεστημένες απόψεις, όταν κρίνεις ότι αυτό πρέπει, χωρίς να κάνεις save σχόλια, όπως κάνουν οι περισσότεροι, δηλαδή να μην πούμε τίποτε δικό μας κάνει τζιιιζ, γλυκανάλατα κλισέ, να τα έχουμε με όλους καλά.
Επανήλθα. Σε μερσώ (υποθέτω). Δεν είναι το φόρτε μου τα safe σχόλια, δεν βοηθούν παρά την κοινωνικοποίηση του γράφοντα, όπως ακριβώς το λες. Από την άλλη ποτέ δεν έχω πρόθεση να προσβάλλω ή να πληγώσω, το μόνο εύκολο αυτό είναι, προτιμώ να δοκιμαστώ σε δυσκολότερους λεκέδες. Τώρα βέβαια στο γραπτό λόγο και ανάμεσα σε αγνώστους πολλά μπορεί να παρερμηνεύσει κάποι@, αλλά θέλω να πιστεύω οι καλοπροαίρετοι βλέπουν. Σίγουρα έχω κάνει κι εγώ λάθη, όπως όλοι. Φυσικά και το ερώτημά σου ήταν αυτό που λες, άλλωστε το ανέφερες στο πιο πάνω σχόλιο. Πράγματι το ερωτικό έχει να κάνει με το μυαλό, το πιστεύω, αλλά βέβαια -κι αυτό δεν έχει να κάνει με μετρήσιμες ποσότητες και μονάδες- είμαι εγκεφαλική, υπεραναλυτική, σε όλα, επομένως και σε αυτό. Άλλοι το έχουν πιο χαλαρά, δεν του δίνουν τόση διάσταση. Ποιός ξέρει, ίσως εκείνοι κάνουν καλύτερα!Πάντως τέτοια ερωτήματα ξεσηκώνουν επιθετικά αντανακλαστικά στον κόσμο, επειδή τα κουτάκια και τα δίπολα είναι ανακουφιστικά, εξ ου κι πο μεγάλες θρησκείες τα χρησιμοποιούν κάργα. :)
Ο φίλος εφόσον η φίλη και κοπέλα σου του έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θέλει αγγίγματα και τραβοέται παρενοχλεί συνειδητά και με θράσος. (άκου έτσι κάνουν οι φίλοι!)Η σωστή αντίδραση δεν πρέπει να έρθει από σένα σλλά απο την κοπέλα την ίδια (εννοώ να της αφήσεις το ελεύθερο να εκφραστεί) με ένα μεγαλόπρεπο χαστούκι στο επόμενο επαπειλούμενο χούφτωμα, συνοδευόμενο από πλατύ χαμόγελο λέγοντας "δεν κάνουν έτσι οι φίλοι!".Κι ας γίνει της $&@)$ μετά! Καλύτερα!Δεν ήξερα ότι πρέπει να καθίσουμε να μας κwloδαχτυλιάσουν κιόλας για να μην προσβληθεί ο "φίλος"...
Scroll to top icon