ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.5.2019 | 16:30

Μετά την απιστία

Υπάρχει κανένας που ξεπέρασε απιστία στη σχέση του;
11
 
 
 
 
σχόλια
Γίνεται, με πολλή προσπάθεια! Φιλικό μου ζευγαρι προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά απο απιστία της κοπέλας και πολλές φορές είπαν να χωρίσουν αλλά τελευταία στιγμή τα ξανά φτιάχνουν. Είναι μαζί. Δεν ξεχνιέται μαθαίνεις να ζεις μ αυτό, συγχωρείς όταν υπάρχει μεταμέλεια και προσπαθείς!
Σίγουρα πάντως δεν ξεχνιέται. Αν ξεπεραστεί αυτό σημαίνει μια καινούρια σχέση, με τον ίδιο άνθρωπο αλλά διαφορετική, με άλλα δεδομένα. Αυτό που λέει η Καραβάν που τυχαία δεν φέρει το όνομα.
Γίνεται, βεβαίως και γίνεται, αλλά δεν είναι κι εύκολο. Κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και δουλεύει με τις μεταξύ τους δυναμικές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σχέση όπως ήταν παύει κι αρχίζει μια νέα σχέση με τα ίδια άτομα όπως πριν (στο καλό σενάριο δηλαδή)Παρσκολούθησε προσεκτικά την ειδικό επι των σχέσεων κι απιστίας Esther Perel, που έχει ασχοληθεί με χιλιάδες ζευγάρια εδώ και 35 χρόνια, σε μια καταπληκτική ομιλία στο TedX Talks.https://m.youtube.com/watch?v=P2AUat93a8Q
Λατρεμενη Esther Perel, και πολή καλή η ανάλυσή σου Καραβαν.Συμφωνω απόλυτα οτι γίνεται, αλλά θα πρέπει και οι δυο να το θελουν κι επίσης και οι δυο να είναι προετοιμασμένοι για το οτι οι ισορροπίες θέλουν χρόνο να αποκατασταθούν. Κι αυτος ο χρονος ειναι γεμάτος με θυμό, ενδοσκόπηση, και ατέλειωτες συζητήσεις (και καυγάδες).Δε μιλάμε να σε εχει κάνει ταρανδο ο άλλος, αλλά αν έχει γίνει μια φορά και το εχει μετανοιωσει, ισως αξίζει μια δευτερη ευκαιρία. Στο κάτω κατω όλοι κάνουμε λάθη.
Όχι δε γίνεται αυτό. Και να μη χωρίσεις ,ακόμα κι αν πείθεις καθημερινά τον εαυτό σου ότι τελείωσε πάμε παρακάτω, κάποια στιγμή θα το θυμηθείς,θα το κοπανησεις, θα ξαναπονεσεις και ο φαύλος κύκλος θα συνεχίζεται.
Αυτό σημαίνει λοιπόν ακριβώς ότι δεν το χρησιμοποίησαν για προσωπική ανάπτυξη (και οι δύο καθένας με τον εαυτό του) και για επαναδιαπραγμάτευση των δυναμικών του ζεύγους.Κάτι που λέει η Perel και βρίσκω τρομερά ενδιαφέρον είναι ότι ενώ παλιά υπήρχε η κοινωνική ντροπή του διαζυγίου για λόγους απιστίας (μα θα χαλάσεις το σπίτι σου;), σήμερα που το διαζύγιο κι ο χωρισμός είναι παιχνιδάκι, η κοινωνική ντροπή έχει μετατοπιστεί στο να μείνεις σε σχέση νε άιστία. "Χώρισε" σου λένε όλοι, και στο θύμα και στο θύτη.Όμως σήμερα η έννοια της απιστίας έχει διευρυνθεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, εν μέρει χάρις στην τεχνολογία. Είναι το φλερτ; το φάσωμα; το sexting; η παρακολούθηση πορνό; η διατήρηση προφίλ σε dating apps; ο συναισθηματικός δεσμός με μακρινούς αλληλογράφους ή πρώην; τι;Επειδή έχουν ακριβώς τα όρια, τα στατιστικά της διευρυμένης απιστίας, σύμφωνα μα τα παραπάνω, έχουν αυξηθεί δραματικά.Συνήθως λένε ότι απιστεί κάποι@ επειδή είτε κάτι δεν πάει καλά στη σχέση, είτε ο θύτης είναι προβληματική προσωπικότητα.Όμως η παρατήρηση και τα στατιστικά μας υποδεικνύουν ότι ούτε όλος ο κόσμος είναι προβληματικός, ούτε όλες οι σχέσεις έχουν κενά. Υπάρχουν κι ευτυχισμένα ζευγάρια που συμβαίνει κάποι@ να απιστήσει. ΓΙΑΤΙ λοιπόν συμβαίνει; Μην ξεχνάμε ότι το όραμα του ιδανικού συντρόφου είναι αυτό του ελβετικού δουφιά (αντίθετα απο τα παλιά χρόνια που αρκούσε να μη σε δέρνει κσι να φερνει λεφτά): τέλειος εραστής, ιδανικός σύντροφος, καλύτερος φίλος, κατάλληλος πατέρας, φιλοπδοξος επαγγελματίας, πνευματικά ισόβαθμος κλπ.Είναι φανερό ότι οι προσδοκίες είναι στο θεό! Επομένως η απογοήτευση από το ταίρι καραδοκεί!Όμως ταυτόχρονα η σύγχρονη κουλτούρα είναι δικαιωματική: αξίζω να είμαι ευτυχισμέν@! Κι έτσι ανοίγεται πιο εύκολα το μονοπάτι συο να γίνουν πράξεις πιο εγωκεντρικές.Προφανώς οι λόγοι της εκάστοτε απιστίας είναι σύνθετοι και διαφέρουν από ζευγάρι σε ζευγάρι, αναλόγως των προσωπικοτήτων, της δισπαιδαγώγησης, των βιωμάτων, της δυναμικής μέσα στη σχέση, της ηλικίας, των προσδοκιών, του ορσ´ματος ευτυχίας, συνοπτικώς κανόνας δεν βγαίνει! Κι έτσι είναι απολύτως φυσικό επόμενο να υφίσταται ανάγκη μεγάλης ενδοσκόπησης, αυξημένης αυτογνωσίας, ενσυναίσθησης και κατανόησης για να ξεπεραστεί (αν αυτό είναι επιθυμητό) το ζήτημα και το ζευγάρι να είναι πάλι μαζί.
Scroll to top icon