ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.5.2019 | 08:57

Τέρας ασχήμιας

Ολοι οι ανθρωποι συνεχως προσπαθουμε να αλλαξουμε ορισμενες καταστασεις που δύσχεραινουν την ψυχολογικη μας κατασταση.Το ερωτημα ειναι,πως μπορεις να διαχειριστεις μια κατασταση η οποια φαινεται να ειναι μη αναστρεψιμη. Συνηθως οταν δε νιωθουμε καλα με τον εαυτο μας,προσπαθουμε να προσπεράσουμε τις οποιες δυσάρεστες σκεψεις μεχρις ωτου βρουμε την ψυχικη δυναμη και να νιώσουμε εστω λιγο καλυτερα.Ειμαι απο αυτους που οσο ασχημος και να πιστευα οτι ειμαι,παντοτε προσπαθουσα να κανω οτι μπορω για να βελτιώσω την εμφανιση μου και επ'ουδενι να μην το δειξω προς τα εξω.Πλεον δεν μπορω.Αποφευγω να κοιταω τον εαυτο μου στο καθρεφτη,αποφευγω να κοιταω ανθρωπους μεσα στα ματια,γενικοτερα αποφευγω οποιαδηποτε κατασταση μπορει να φερει αντικρυστα τον αλλον με την ωμή πραγματικοτητα της ασχήμιας μου.Το πιο τρομακτικο κομματι της καταστασης ειναι οτι δεν υπαρχει διαφυγή απο αυτο.Δεν μπορω να αλλαξω το ασχημο προσωπο μου,οσο καμαρωτός και αν δειχνω,ουτε προσέχοντας τον εαυτο μου με τον εναν ή τον αλλον τροπο.Φανταζει ματαιο και παιδικο,στα early 20's να σκεφτομαι οτι κατι θα αλλαξει στο μελλον.Προφανως και δεν θα αλλαξει,μοναχα προς το χειροτερο.Αν εισαι τοσο ασχημος σε μια νεαρή ηλικια,φανταστείτε μεταγενέστερα.Καπου καπου μαλιστα,το νιωθω και σαν ενα βαρος,που με κραταει πισω.Ειτε στο διαπροσωπικο επιπεδο,ειτε στο επαγγελματικό.Μπορει ολο αυτο τελικα να μην ηταν επιλογη μου,ουτε να ευθυνομαι εγω.Εχω 2 πανέμορφους γονεις,2 πανεμορφα αδερφια και φαινεται οτι εγω απλα κληρονόμησα τα λιγοτερο ομορφα χαρακτηριστικα τους. Συμπερασματικά,ποσο τραγελαφική ειναι μια κατασταση που κανεις δεν ευθυνεται αλλα ουτε υπαρχει και μια διαφυγή απο την 'τραγωδια' που υφίσταμαι.Ισως να ηταν μακροσκελές το κειμενο,αλλα σε μια γωνια του ιντερνετ ειναι πιο ευκολο να διηγηθείς κατι το οποιο δεν θες να επιβαρύνεις τους ανθρωπους που αγαπας.
4
 
 
 
 
σχόλια
Μήπως δεν είσαι τόσο άσχημος όσο νομίζεις ; Κι εγώ πίστευα ότι είμαι κακάσχημη επειδή δεν μοιάζω στην μητέρα μου χωρίς να είμαι κάποιο τέρας. Στην εφηβεία μου ένιωθα συνήθως μια... Κινητή μύτη και δεν ήθελα να με κοιτάνε. Σκεφτόμουν ποτε θα έχω μια μικροσκοπική μύτη και θυμάμαι κοίταζα τους ανθρώπους σαν... μύτες. Δεν θα πω ότι τα έχω βρει πλήρως με εμένα αλλά σίγουρα έχω πάψει να με βλέπω σαν τέρας... Ε και τερατάκι να είμαι, με βρίσκω χαριτωμένο.Οπότε βεβαιώσου ότι δεν είναι οι προσδοκίες που έχεις από εσένα το πραγματικό άσχημο γι'αρχή και σκέψου ότι η αντίληψη για την εξωτερική μας εμφάνιση έχει άμεσο και έντονο συσχετισμό με την αυτοεκτίμησή μας. Το παν είναι να βρεις τρόπο να σε αποδεχτείς. Μοιάζει βουνό τώρα αλλά με πολλή δουλειά και σκληρή θα δεις κάποια βελτίωση. Ενδοσκόπηση; Ψυχανάλυση; Ίσως κάποια (μικρό) επέμβαση; Είναι κρίμα αυτό που σου κάνεις και κάποια μέρα μάλλον θα το καταλάβεις και θα στεναχωρηθείς για την στάση απέναντι στον εαυτό σου. Εύχομαι πολύ σύντομα για να κινητοποιηθείς. :)
Εχεις απολυτο δικιο.Ποτε δεν μου αρεσε η ηττοπαθεια ή η μεμψιμοιρια,αλλα ειναι καποιες περιοδοι που συσσωρευονται ολα τα αρνητικα συναισθηματα και καλεισαι να τα αντιμετωπισεις.Οπως και να εχει,σε ευχαριστω πολυ για τις ομορφες συμβουλες σου
Είμαι πάνω κάτω στη ίδια κατάσταση. Ξέρω ακριβώς πώς νιώθεις όμως. Δεν θες να βγαινεις απο το σπίτι να μην σε βλέπει κανείς, δεν έχεις όρεξη για τιποτα. Σκεφτεσαι πως θα σε σχολιάζουν ασχημα. (και εν μέρει έχεις δίκιο) Είναι πολύ δύσκολο. Αλλά σκέψου ότι έχεις όπως είπες δύο υπέροχους γονείς και αδέλφια. Προσπάθησε να μην στεναχωριέσαι και κυρίως να μην αγχώνεσαι. Φτιάξε σταδιακά τη ζωή σου. Μικρά βήματα, εκπλήρωση μικρών στόχων κάθε μέρα. Απομακρυνε από κοντά σου αυτούς που εσκεμμένα και παρατεταμένα σε πληγώνουν, σε ρίχνουν και σε κουράζουν. :))
Scroll to top icon